ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Την ψήφο μας ζητά ο Δήμος Παλλήνης

Αθήνα 10.9.2015, 14:14

Ένας από τους δήμους της χώρας μας που αυτούς τους δύσκολους καιρούς έχει αναπτύξει αξιόλογες κοινωνικές δομές, είναι ο Δήμος Παλλήνης, ο οποίος τώρα ζητεί την ψήφο μας καθώς λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό «Bravo Sustainability Awards!», διεκδικώντας  βραβείο «καλύτερων πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης».

Τα βραβεία αυτά έχουν ως στόχο την ανάδειξη και την επιβράβευση των καλύτερων πρωτοβουλιών και δράσεων που αναπτύσσονται στη χώρα μας και προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη, την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και την κοινωνική υπευθυνότητα.

Οι πρωτοβουλίες και δράσεις που συμμετέχουν στον διαγωνισμό προέρχονται από επιχειρήσεις, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και οργανισμούς της κοινωνίας των πολιτών και αφορούν 5 θεματικές ενότητες (Bravo Governance, Bravo Market, Bravo Environment, Bravo Society, Bravo In Action).

Η ψηφοφορία
Η ψηφοφορία διεξάγεται στην διεύθυνση: http://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting και θα παραμείνει ανοιχτή από τις 10 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2015. Για την εγκυρότητα της ψήφου απαιτείται προσωπικό email.

Κάν'τε κλικ στην παραπάνω διεύθυνση και στη συνέχεια scroll down τον κέρσορα για να επιλέξετε την κατηγορία «Βραβείο: Bravo Society». Ακριβώς δίπλα επιλέγετε τον Οργανισμό «Δήμοι/Περιφέρειες» και αμέσως κάνετε κλικ δίπλα στην αναζήτηση (σύμβολο μεγεθυντικού φακού). Επιλέγετε τις Κοινωνικές δομές Δήμου Παλλήνης, τις βαθμολογείτε και ψηφίζετε.

Λίγα λόγια
Στις εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες που έχουν δημιουργηθεί στην χώρα μας, ο Δήμος Παλλήνης αναγάγει την τοπική αυτοδιοίκηση ως το τελευταίο οχυρό, ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και συμπαράστασης.

Μέσα από το Δίκτυο Κοινωνικών Δομών Δήμου Παλλήνης αποδεικνύετε ότι η ανθρώπινη πόλη μπορεί να γίνει πράξη, αφού είναι ήδη αναγκαιότητα.

Οι δράσεις του Δικτύου των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Παλλήνης, περιλαμβάνουν τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Φαρμακείου, του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, του Κοινωνικού Ανταλλακτηρίου, της Τράπεζας Χρόνου και της Διανομής των Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα – τον Ιούλιο 2015 – το Δίκτυο των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Παλλήνης έλαβε το πρώτο διεθνές βραβείο καλύτερης παρουσίασης στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Δημόσια Υγεία, στο Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας.

Λίγα λόγια για το θεσμό
Ο θεσμός BRAVO που για τέσσερα συναπτά έτη διοργανώνεται από το QualityNet Foundation, το δίκτυο υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών, συνδέεται για πρώτη φορά με την Πρωτοβουλία Sustainable Greece 2020 και εξελίσσεται στα Bravo Sustainability Awards. 
 
Ο θεσμός θέτει ως στόχο του να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις καλύτερες πρακτικές που κατεγράφησαν από τους συμμετέχοντες Οργανισμούς & Φορείς στο πλαίσιο του Διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020. Οι πρακτικές αυτές συμβάλλουν στην προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας, της δημιουργίας προτύπων υπεύθυνης συμπεριφοράς και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία.
Η διαδικασία της ανάδειξης των καλών πρακτικών των Βραβείων βασίζεται στη φιλοσοφία του QualityNet Foundation, που εστιάζει στην εμπλοκή και στο διάλογο με τους Κοινωνικούς Εταίρους. Στο πλαίσιο αυτό, η σύνδεση με την Πρωτοβουλία Sustainable Greece 2020 πραγματοποιήθηκε με σκοπό να δημιουργηθεί ένας τρόπος επιπλέον προώθησης και επιβράβευσης των πρακτικών που καταθέτουν οι συμμετέχοντες οργανισμοί στη Πρωτοβουλία, καθώς μιας ευρύτερης αφύπνισης και εκπαίδευσης των συμμέτοχων αναφορικά με τις πρακτικές και τις πρωτοβουλίες αυτές.

Ενημερωθείτε αναλυτικά τον Θεσμό και τις Επιτροπές Αξιολόγησης στο: bravo.sustainablegreece2020.com.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved