ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Όροι αμοιβής και εργασίας βιολόγων ΝΠΔΔ (12/10/06)


Αθήνα 12.10.2006, 11:23
Με απόφαση του υπουργείου απασχόλησης καθορίσθηκαν οι όροι αμοιβής των Βιολόγων, πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών, που απασχολούνται στα πάσης φύσεως Ν.Π.Ι.Δ. όλης της χώρας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχη επαγγελματική οργάνωση των εργοδοτών με αποτέλεσμα να
καθίσταται ανέφικτη η σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Σύμφωνα με αυτήν, οι αποδοχές τους διαμορφώνονται ως εξής:
α) Βασικοί μισθοί: από 1.1.2006 = 827,72 ΕΥΡΩ,
από 1.9.2006 = 854,21 ΕΥΡΩ και από 1.5.2007 = 901,19 ΕΥΡΩ
β) Επιδόματα:
Χορηγούνται τα εξής επιδόματα υπολογιζόμενα επί των βασικών μισθών:
- Επίδομα τριετιών: Σύνολο έντεκα (11) τριετιών εκ ποσοστού 5% για κάθε μία τριετία.
- Επίδομα ξένης γλώσσας 5%, εφόσον ο εργαζόμενος είναι κάτοχος τίτλου σπουδών (Proficiency ή αντιστοίχου τίτλου) ξένης γλώσσας. Προκειμένου για τους αποφοίτους Σχολών στην αλλοδαπή δεν απαιτείται ανάλογος τίτλος ξένης γλώσσας.
- Επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών: 10% για τους κατόχους τίτλου σπουδών MASTERS και 20% για τους κατόχους τίτλου σπουδών διδακτορικό δίπλωμα (DOCTORA).
- Επίδομα οικογενειακών βαρών υπολογιζόμενο στους βασικούς μισθούς σε όλους τους εργαζόμενους ως εξής:
• 10% επίδομα γάμου. Το επίδομα αυτό χορηγείται και στους άγαμους γονείς καθώς και στους ευρισκόμενους σε κατάσταση χηρείας ή διαζεύξεως (άρθρο 20 παρ. 2 του ν. 1849/1989),
• 5% για κάθε παιδί και έως τρία παιδιά ως επίδομα τέκνων.
Το επίδομα αυτό χορηγείται μέχρι συμπληρώσεως του 18ου έτους της ηλικίας τους και εφόσον σπουδάζουν παρατείνεται μέχρι συμπληρώσεως του 24ου έτους της ηλικίας τους. Προκειμένου για παιδιά που χαρακτηρίζονται από αρμόδια υγειονομική επιτροπή ως ανίκανα για κάθε εργασία το επίδομα αυτό διατηρείται για όσο χρόνο διαρκεί η ανικανότητα.
- Επίδομα Νοσοκομειακό σε ποσοστό 20% σε όσους εργάζονται σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα και Κλινικές (ν. 201/1975).
Το επίδομα αυτό υπολογίζεται επί του ΛΑ του βασικού μισθού.
- Επίδομα θέσεως: Χορηγείται επίδομα θέσεως σε ποσοστό 5% σε όσους Βιολόγους τους ανατίθενται καθήκοντα Προϊσταμένου τμήματος παραγωγής, έρευνας και ελέγχου και σε ποσοστό 10% σε όσους Βιολόγους τους ανατίθενται καθήκοντα Προϊσταμένου του Ν.Π.Ι.Δ.

Λοιποί όροι εργασίας
α) Υπηρεσία − Προϋπηρεσία:
Αναγνωρίζεται κάθε υπηρεσία ή προϋπηρεσία της αυτής ειδικότητας του μισθωτού που διανύθηκε σ’ οποιονδήποτε εργοδότη (Φυσικό ή Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου ή Ιδιωτικού δικαίου) καθώς και η αυτοτελής άσκηση του επαγγέλματος από της κτήσεως του πτυχίου του Πανεπιστημίου ή άλλων ισοτίμων σχολών.

Προκειμένου για τους κατόχους τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών, ως προϋπηρεσία προσμετράται η διανυθείσα από της κτήσεως του πτυχίου της Ανωτάτης Σχολής.

Η προϋπηρεσία αποδεικνύεται με πιστοποιητικά των εργοδοτών στους οποίους οι μισθωτοί εργάσθηκαν και σε περίπτωση άσκησης αυτοτελώς του επαγγέλματος, με πιστοποιητικό του αρμόδιου Οικονομικού Εφόρου ή του αρμοδίου Επιμελητηρίου ή άλλης Αρχής που να βεβαιώνουν το χρόνο άσκησης αυτής.

β) Χρονικά όρια:
1) Ισχύει σύστημα 5νθήμερης εβδομαδιαίας απασχόλησης με 40 ώρες εργασία.
2) Για την αμοιβή της εργασίας καθ’ υπερωριακή απασχόληση, για απασχόληση κατά τη νύκτα (22.00 . 06.00) και για απασχόληση κατά τις Κυριακές και με νόμο καθιερωθείσες ημέρες αργίας, ισχύουν οι ρυθμίσεις των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας.
3) Οι ημέρες εβδομαδιαίας ανάπαυσης για το προσωπικό σε υπηρεσίες συνεχούς λειτουργίας πρέπει να είναι συνεχόμενες δύο φορές κάθε τέσσερις (4) εβδομάδες και να περιλαμβάνουν μια τουλάχιστον Κυριακή κάθε τέσσερις (4) εβδομάδες.
4) Όλες οι θεσμικές διατάξεις των Εθνικών Γενικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, όπως ισχύουν, εφαρμόζονται και στους υπαγόμενους στην παρούσα εργαζόμενους.

Τυχόν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις από την απόφαση αυτή για τους εργαζόμενους που προβλέπονται από νόμο, διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις, άλλες ρυθμίσεις, εσωτερικούς κανονισμούς, έθιμα ή από ατομικές συμβάσεις εργασίας δεν θίγονται από τις διατάξεις της απόφασης αυτής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved