ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Μισθοί και επιδόματα τεχνικών μη κερδοσκοπικών οργανισμών (3/11/06)


Αθήνα 3.11.2006, 08:23
Με υπουργική απόφαση που εκδόθηκε πρόσφατα καθορίστηκαν οι όροι αμοιβής και εργασίας των πτυχιούχων τεχνικών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των μη πτυχιούχων τεχνικών Μηχανημάτων Ιατρικής Τεχνολογίας που εργάζονται στα Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Ανάλογα με το επίπεδο σπουδών και το είδος της εργασίας που προσφέρουν, κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες ειδικοτήτων. Η πρώτη περιλαμβάνει τους πτυχιούχους Ηλεκτρονικών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που απασχολούνται με την Ιατρική Τεχνολογία και η δεύτερη τους μη πτυχιούχους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τεχνικούς Ιατρικών μηχανημάτων Ιατρικής Τεχνολογίας.

α) Βασικοί μισθοί: Από 1.1.2006 = 657,19 ευρώ,
από 1.9.2006 = 676,91 και από 1.5.2007 = 711,43.

β) Επιδόματα: Χορηγούνται τα εξής επιδόματα τα οποία υπολογίζονται επί των βασικών μισθών.
βα) Επίδομα τριετιών: 10% για κάθε τριετία από τις έξι (6) πρώτες τριετίες και 5% για κάθε τριετία από τις επόμενεςτέσσερις τριετίες.
ββ) Επίδομα πολυετούς υπηρεσίας: 10% για τη συμπλήρωση 9 ετών υπηρεσίας, συν 5% για τη συμπλήρωση 15 ετών υπηρεσίας και 5% για τη συμπλήρωση 21 ετών υπηρεσίας.
βγ) Επίδομα οικογενειακών βαρών σε όλους τους εργαζόμενους ως εξής:
1. Επίδομα γάμου 10% σε όλους τους έγγαμους μισθωτούς. Το επίδομα αυτό χορηγείται και στους άγαμους γονείς καθώς και στους ευρισκόμενους σε κατάσταση χηρείας ή διαζεύξεως (άρθρο 20 παρ. 2 του ν. 1849/1989),
2. Επίδομα παιδιών σε ποσοστό 5% για το καθένα και μέχρι τρία (3) παιδιά.
Το επίδομα αυτό χορηγείται μέχρι συμπληρώσεως του 18ου έτους της ηλικίας τους και εφόσον σπουδάζουν παρατείνεται μέχρι συμπληρώσεως του 24ου έτους της ηλικίας τους. Προκειμένου για παιδιά που χαρακτηρίζονται από αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή ως ανίκανα για κάθε εργασία το επίδομα αυτό διατηρείται για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η ανικανότητα αυτή.
βδ) Επίδομα σπουδών: Στους πτυχιούχους Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ) Τμήματος Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων ή αντιστοίχων ισοτίμων Σχολών εσωτερικού ή εξωτερικού επίδομα πτυχίου Σχολής σε ποσοστό 15%.
βε) Επίδομα επικίνδυνης εργασίας σε ποσοστό 30% επί του ποσού των 390,00 ΕΥΡΩ στους εμφανιστές - χειριστές φυσικούς και τεχνικούς Ακτινολογικών εργαστηρίων που εργάζονται υπό την επίδραση ιονιζουσών ακτινοβολιών, ως τούτο ορίζεται και από τις αποφάσεις υπ’ αριθμ. 7930/1958 (ΦΕΚ 205/Β/1958) και διορθωτικής αυτής 11457/1958 (ΦΕΚ 263/Β/1958) των Υπουργών Κοιν. Πρόνοιας, Εργασίας, Εσωτερικών και Οικονομικών.
Το επίδομα αυτό επεκτείνεται και στους εργαζόμενους τεχνικούς που απασχολούνται με τις εργασίες συντήρησης και επισκευής ιατρικών οργάνων (μηχανήματα − συσκευές) που απαντώνται στα χειρουργεία, μονάδες και εργαστήρια (π.χ. μικροβιολογικό, βιοχημικό, ανοσολογικό, ισοτόπων, ακτινοθεραπευτικό, τεχνητού νεφρού κ.λπ.), λόγω της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας καθόσον έρχονται σε άμεση επαφή με κατάλοιπα ασθενών που φέρουν βαρέα μεταδοτικά νοσήματα (ηπατίτιδες, aids, κ.λπ.).
βστ) Επίδομα υψηλής τάσης για τους τεχνικούς εκ ποσοστού 12% επί του ποσού των 390,00 ΕΥΡΩ.
βζ) Επίδομα υπευθυνότητας εκ ποσοστού 10% επί του ποσού των 390,00 ΕΥΡΩ σε όσους εκ των ανωτέρω έχουν χαρακτηρισθεί υπεύθυνοι από τον εργοδότη τους.

Προϋπηρεσία
α) Υπηρεσία και προϋπηρεσία: Προσμετράται κάθε υπηρεσία και προϋπηρεσία σε οποιονδήποτε εργοδότη, φυσικό ή νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που διανύθηκε με την αυτή ειδικότητα σε μηχανήματα ιατρικής τεχνολογίας.
Η προϋπηρεσία αποδεικνύεται με πιστοποιητικά των εργοδοτών που εργάσθηκαν ή με τα ασφαλιστικά βιβλιάρια εφόσον τούτο προκύπτει από αυτά.

β) Χρονικά όρια:
1. Ισχύει σύστημα 5νθήμερης εβδομαδιαίας απασχόλησης με 40 ώρες εργασίας.
2. Για την αμοιβή της εργασίας καθ’ υπερωριακή απασχόληση, για απασχόληση κατά τη νύκτα (22.00 − 06.00) και για απασχόληση κατά τις Κυριακές και με νόμο καθιερωθείσες ημέρες αργίας, ισχύουν οι ρυθμίσεις των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας.
3. Όλες οι θεσμικές διατάξεις των Εθνικών Γενικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, όπως ισχύουν, εφαρμόζονται και στους υπαγόμενους στην παρούσα εργαζόμενους.

Τυχόν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις από την απόφαση αυτή για τους εργαζόμενους που προβλέπονται από νόμο, διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις, άλλες ρυθμίσεις, εσωτερικούς κανονισμούς, έθιμα ή από ατομικές συμβάσεις εργασίας δεν θίγονται από τις διατάξεις της απόφασης αυτής.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved