ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα οικονομικά των Νομαρχιών
 


Αθήνα 8.4.2005
Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά τα οικονομικά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Στο σχέδιο περιλαμβάνονται ζητήματα που αφορούν τα οικονομικά του Α΄ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και θέματα τα οποία σχετίζονται με την πάταξη της γραφειοκρατίας. Το σπουδαιότερο όμως τμήμα του αφορά τα οικονομικά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, η οποία επί δέκα ολόκληρα χρόνια πορεύτηκε χωρίς να έχει αυτοτελείς οικονομικούς πόρους.

Η φιλοσοφία του σχεδίου νόμου στηρίζεται στο ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αποκτά τους πόρους εκείνους που προέρχονται από το 2% του ΦΠΑ και από το 15% των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων.

Το 1% από το ΦΠΑ θα πηγαίνει για ζητήματα τα οποία αφορούν τα λειτουργικά έξοδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και το υπόλοιπο 1% θα αφορά θέματα τα οποία σχετίζονται με την αναπτυξιακή πορεία της, ενώ το 15% των τελών κυκλοφορίας είναι αφιερωμένο στα έργα οδοποιίας.

Στο σχέδιο αναμένεται να προστεθούν νέες ρυθμίσεις, κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή.

* Ολόκληρο το σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται στο αρχείο.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Το νομοσχέδιο για τα οικονομικά των Νομαρχιών

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved