ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Κοινωνικές Επιστήμες Επιστροφή    
Σκάκι με το διάβολο

   Συγγραφέας: Βασίλης Βιλιάρδος
   Ημερομηνία Έκδοσης: Νοέμβριος 2011


 

 

 

 

 

 

 

H Ελλάδα επιλέχτηκε από τον οικονομικό κυρίαρχο του σύμπαντος, δηλαδή την Wall Street που αντιπροσωπεύει το απρόσωπο διεθνές κέφάλαιο, σαν τον Δούρειο Ίππο μιας κατά μέτωπο επίθεσης εναντίον της απόρθητης μέχρι σήμερα Ευρωζώνης.

Έτσι, το μεσημέρι της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου 2009 ο 46χρος Brian Coulton, διευθυντής κρατικών αναλύσεων της Fitch,  ανακοίνωσε επίσημα πως «Υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδος».

Με άλλα λόγια, έστρεψε τον αντίχειρά του προς τα κάτω σαν σύγχρονος Νέρων, καταδικάζοντας την Ελλάδα.

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, με την βοήθεια των παγκόσμιων πληροφοριακών συστημάτων (Bloomberg, Reuters κ.π.α.) οι οθόνες των τραπεζικών, ασφαλιστικών και χρηματοπιστωτικών οργανισμών σε ολόκληρο τον κόσμο μετέδωσαν την σχετική «είδηση»: «Η Fitch υποβαθμίζει την αξιολόγηση της Ελλάδας σε BBB+» ή σε ελεύθερη απόδοση «Προσοχή, κίνδυνος χρεοκοπίας».

Όλοι, χωρίς καμιά δεύτερη σκέψη, άρχισαν να πωλούν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Ακολούθησαν «υποχρεωτικά» τα συνταξιοδοτικά και άλλα επενδυτικά κεφάλαια, ενώ οι «εξειδικευμένοι» σύμβουλοι των μεγάλων τραπεζών σύστηναν επίμονα στους πελάτες τους να αποσύρουν από την Ελλάδα τις επενδύσεις τους στο Ελληνικό χρηματιστήριο.

Αμέσως μετά όλοι μαζί, με πρωταγωνιστές τα Hedge Funds και τους κερδοσκόπους, άρχισαν να πλειοδοτούν σε «στοιχήματα» εναντίον των Ελληνικών ομολόγων εκτοξεύοντας τόσο τα ασφάλιστρα έναντι δανειακών κινδύνων (CDS=Credit Default Swap) όσο και την διαφορά των επιτοκίων για δάνεια της Ελλάδος και μιας άλλης χώρας –εν προκειμένω της Γερμανίας- (spread) σε δυσθεόρατα ύψη ανώτερα και από εκείνα της Αργεντινής ή του Καζακιστάν.

Μέσα σε ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα, η πώληση κρατικών ομολόγων εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου κατέστη πρακτικά ανέφικτη.

Ο «λευκός ιππότης», δηλαδή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, βρίσκει πρόσφορο έδαφος να εισβάλλει στο απόρθητο κάστρο της Ευρωζώνης ώστε να εκτελέσει την «αποστολή» του: Την συστηματική λεηλασία οικονομικού πλούτου και την κοινωνική εξαθλίωση εκατομμυρίων ανθρώπων, υπηρετώντας τυφλά τον αδίστακτο και άπληστο κυρίαρχο του σύμπαντος!  

Το βιβλίο «Σκάκι με τον διάβολο» αποτελεί το τρίτο βιβλίο της σειράς «Η Κρίση των Κρίσεων». Επεξηγεί και αναλύει, με 26 άρθρα - αναλύσεις της περιόδου 3 Ιανουαρίου έως 21 Απριλίου 2010, την πορεία της οικονομικής εισβολής στην Ευρωζώνη, με κερκόπορτα την Ελλάδα, στα πλαίσια του πρώτου παγκόσμιου οικονομικού πόλεμου που συνεχίζεται στις μέρες μας.

Το βιβλίο «Σκάκι με τον διάβολο» δεν πωλείται σε βιβλιοπωλεία. Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε e-mail στο kb@kbanalysis.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved