ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Πολιτισμός Επιστροφή    
Μουσικό σεμινάριο: Παραδοσιακά τραγούδια του Βορρά

Proslipsis.gr | Αθήνα 6.4.2021, 18:46

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει στις 17 και 18 Απριλίου και ώρες  17:00 – 20:00, μέσω  Zoom, εντατικό εισαγωγικό σεμινάριο τραγουδιού με την εθνομουσικολόγο Λαμπρινή Γιώτη. Απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για τα τραγούδια των Βόρειων Χωρών, χωρίς να είναι απαραίτητη η προηγούμενη ενασχόληση με το τραγούδι ή την μουσική.

Το σεμινάριο εστιάζει στην τραγουδιστική παράδοση του Βορρά. Τα τραγούδια αφορούν στην αγάπη και στην ξενιτειά, είναι μοιρολόγια, μπαλάντες φόνου και τελετουργικά τραγούδια από την Ιρλανδία, την Σκωτία (στην παλιά αγγλική και γαέλικη γλώσσα) και την Σουηδία (σε παλιές διαλέκτους της Σουηδίας). Bασίζεται σε  εκπαιδευτικά πρότυπα της παραδοσιακής μουσικής που ακολουθούνται στις χώρες του Βορρά.

Τα τραγούδια ερμηνεύονται a cappella και η μετάδοσή τους γίνεται με προφορική παράδοση, χρησιμοποιώντας μόνο το μουσικό αυτί και τα λόγια. Η διδασκαλία των τραγουδιών πραγματοποιείται στα Ελληνικά και περιλαμβάνει μετάφραση, προφορά, περίληψη, ιστορικά-κοινωνικά στοιχεία, καθώς και μερική ανάλυση της τεχνικής στη γλώσσα και στο στυλ των τραγουδιών.

Το σεμινάριο διεξάγεται στα Ελληνικά. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή γνώση Αγγλικών, υγιή φωνή και μουσικό αυτί. Γνώσεις μουσικής ή/και φωνητικής προαιρετικές. Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης. Το κόστος είναι 50€ /35€ για φοιτητές και άνεργους (με την επίδειξη σχετικού αποδεικτικού)

Διεύθυνση Πολιτιστικών (τηλ.: 210-3680052), www.hau.gr/culture.

Η εισηγήτρια
Η Λαμπρινή Γιώτη είναι εθνομουσικολόγος, πιανίστα, καθηγήτρια φωνητικής και ραδιοφωνική παραγωγός. Ξεκίνησε να μελετάει κέλτικη και σκανδιναβική μουσική από το 1993. Είναι απόφοιτος Εθνικού Ωδείου Αθηνών. Το 2006 πήγε για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Limerick της Ιρλανδίας, με υποτροφία του Attica Tradition Foundation, όπου μέσω της εθνομουσικολογίας ειδικεύτηκε στο τραγουδιστικό στυλ των γαέλικων τραγουδιών, χωρίς συνοδεία, της βάρδικης δυτικής περιοχής του Κορκ (Sean Nós singing style of the West Cork Gaeltacht). Οργανώνει και διδάσκει σεμινάρια στο ιρλανδικό-κέλτικο τραγούδι από το 2010. Είναι πρωτοπόρος στη διάδοση του Ιρλανδικού & Σκωτσέζικου Γαέλικου τραγουδιού στην Ελλάδα, αλλά και της σουηδικής παραδοσιακής μουσικής από τα τέλη του 1990. Είναι συν-ιδρυτικό μέλος του world music ensemble Sòlastas, που ειδικεύεται κυρίως στη μουσική των Βόρειων Χωρών. Το 2017 ίδρυσε την Κέλτικη / Σκανδιναβική χορωδία Curfá που αποτελείται από μαθητές / μέλη των σεμιναρίων ιρλανδικού τραγουδιού, την οποία διευθύνει και είναι υπεύθυνη για τη διδασκαλία του ρεπερτορίου. Την ίδια χρονιά, έφερε το σπάνιο παραδοσιακό μεσαιωνικό σουηδικό όργανο nyckelharpa στην Ελλάδα και στην ουσία είναι η πρώτη καλλιτέχνης στην Ελλάδα που παίζει το όργανο αυτό. Από το 2014, μαζί με άλλους καλλιτέχνες συνδιοργανώνει το Κέλτικο Φεστιβάλ Μουσικής στην Αθήνα. Από τον Νοέμβριο του 2019 συμμετέχει στην Διαπολιτισμική Ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved