ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δωρεάν Επιστροφή    
ΔΥΠΑ - ΚΕΘΕΑ Ηπείρου: Ξεκίνησαν τα σεμινάρια για τα αρωματικά και τα φαρμακευτικά φυτά

Proslipsis.gr | Αθήνα 16.04.2024, 08:34

Σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας της ΔΥΠΑ με το ΚΕΘΕΑ Ηπείρου, ξεκίνησε χθες Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 το νέο εξειδικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης. Το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Κατάρτισης Αρωματικών – Φαρμακευτικών Φυτών», διάρκειας 295 ωρών.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε 17 ανέργους ωφελούμενους του θεραπευτικού προγράμματος του ΚΕΘΕΑ Ηπείρου και υλοποιείται μέσω του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) Ιωαννίνων της ΔΥΠΑ.

Η ΔΥΠΑ θέτει ως προτεραιότητα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που απευθύνονται σε μέλη ειδικών κοινωνικών ομάδων, με στόχο την ενίσχυση της απασχολησιμότητάς τους σε επαγγελματικά πεδία που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας. Τα ζητήματα της απόκτησης νέων γνώσεων και δεξιοτήτων μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, αλλά και η επαγγελματική επανένταξη κρίνονται ιδιαιτέρως κρίσιμα για τον πληθυσμό των πρώην χρηστών που βρίσκονται στη φάση της κοινωνικής τους επανένταξης. 

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι ωφελούμενοι θα είναι ικανοί να προετοιμάζουν τα αγροτεμάχια, να διακρίνουν τις καλλιεργητικές εργασίες ανά εποχή του έτους, να ακολουθούν τις αρχές εγκατάστασης και ορθής διαχείρισης της καλλιέργειας αρωματικών – φαρμακευτικών φυτών, να εφαρμόζουν τις διαδικασίες συλλογής, επεξεργασίας και μεταποίησης τους σύμφωνα με τα πρότυπα ποιότητας, να αναζητούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία ενίσχυσης των παραγωγών και να αναγνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας και τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού εμπορίου. 

Ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε: ««Το νέο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης που ξεκινάει σήμερα, αποτυπώνει τη δέσμευση της ΔΥΠΑ στην ενδυνάμωση των άνεργων πολιτών και ειδικά όσων αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στην εργασιακή τους ένταξη. Η συνεργασία μας με το ΚΕΘΕΑ Ηπείρου, μέσω των καινοτόμων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, που υλοποιεί το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) Ιωαννίνων, εντάσσεται στο σχέδιο των παρεμβάσεών μας, με τις οποίες αποσκοπούμε να συνεισφέρουμε στην εξάλειψη των διακρίσεων και να στηρίξουμε αποτελεσματικά την εργασιακή και κοινωνική ένταξη των απεξαρτημένων του θεραπευτικού προγράμματος».


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved