ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Σπουδές στα Κολέγια Επιστροφή    
CITY College: Παρουσιάσεις από στελέχη κορυφαίων ξενοδοχείων σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις

Αθήνα 27.4.2016, 06:00

Για πρώτη φορά φέτος, οι φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Ξενοδοχειακών Μονάδων (MSc in Management - Hotel and Tourism Management) του CITY College, Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου του Sheffield, παρακολουθούν μέρος του μαθήματος ‘Στρατηγική Ξενοδοχειακής Διοίκησης’ στις εγκαταστάσεις των κορυφαίων ξενοδοχείων The MET Hotel, Hyatt Regency Thessaloniki και Domotel στη Θεσσαλονίκη. 

Στα πλαίσια του μαθήματος υψηλά διοικητικά στελέχη αυτών των ξενοδοχείων συμμετέχουν στην εκπαίδευση των φοιτητών με παρουσιάσεις και ομιλίες και μοιράζονται την πολύτιμη εμπειρία τους, συνδέοντας έτσι την ακαδημαϊκή γνώση με τον επιχειρηματικό κόσμο. 

Κατά το κολλέγιο, πρόκειται για μία καινοτομία στον τρόπο διδασκαλίας του αναδομημένου μαθήματος που έχει στόχο να κατανοήσουν και να δουν στην πράξη οι φοιτητές πώς λειτουργούν διάφοροι τομείς ξενοδοχειακής διοίκησης. Τα πρώτα μαθήματα ήδη πραγματοποιήθηκαν στα ξενοδοχεία MET και Hyatt Regency Thessaloniki.

Στις εκπαιδευτικές επισκέψεις στο ΜΕΤ Hotel οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πώς λειτουργεί η Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού σε μία ξενοδοχειακή επιχείρηση πέντε αστέρων, καθώς και να παρουσιάσουν σε διοικητικά στελέχη του ξενοδοχείου τα αποτελέσματα των εργασιών τους πάνω σε συγκεκριμένη θεματολογία στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού σε ξενοδοχεία. Οι φοιτητές έμειναν εντυπωσιασμένοι από την εμπειρία, αναφέροντας ότι συνέβαλε σημαντικά η Γεωργία Ρούτσου, Διευθύντρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΜΕΤ και απόφοιτη του CITY College.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη και στο Hyatt Regency Thessaloniki όπου οι μεταπτυχιακοί φοιτητές γνώρισαν από κοντά τις λειτουργίες του ξενοδοχείου. Η Ματίνα Νικήτα, Υπεύθυνη Προσωπικού του ξενοδοχείου και απόφοιτη και η ίδια του CITY College, ξενάγησε τους φοιτητές στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Η ξενάγηση κατέληξε στην αίθουσα εκπαιδεύσεων του ξενοδοχείου όπου η κα Νικήτα έκανε μία γενική παρουσίαση για το Hyatt Regency Thessaloniki. Στη συνέχεια ο Κωνσταντίνος Πάντης, Διευθυντής Επισιτιστικών Τμημάτων, τους μίλησε αναλυτικά για την οργάνωση και τη λειτουργία του ξενοδοχείου δίνοντας παραδείγματα από την πολυετή εμπειρία του στον χώρο των ξενοδοχείων. Στην παρουσίασή του εξήγησε πώς λειτουργούν και συντονίζονται τα διάφορα τμήματα του ξενοδοχείου, τους τρόπους που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες και συντελούν στην δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος του ξενοδοχείου στην αγορά.   

Μέσα στο τρέχον εξάμηνο οι φοιτητές θα επισκεφθούν και τις εγκαταστάσεις της Domotel.

«Το μάθημα «Στρατηγική Ξενοδοχειακής Διοίκησης» ξεχωρίζει καθώς συνδυάζει ισορροπημένα την θεωρία με την πράξη. Οι καθηγητές και τα στελέχη που μοιράζονται τις εμπειρίες και την γνώση που απέκτησαν από την καριέρα τους σε πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες προετοιμάζουν άρτια τους φοιτητές μας για τον πραγματικό κόσμο της ξενοδοχειακής διοίκησης», δήλωσε ο Δρ. Giovanni Serafini, Υπεύθυνος Καθηγητής του μαθήματος. O Δρ. Δημήτριος Νικολαϊδης, Διευθυντής του Τμήματος Επιστημών Διοίκησης και Οικονομία συμπλήρωσε: «Στην προσπάθεια που κάνουμε να συνδεθούμε ακόμα πιο στενά, με την αγορά εργασίας έτσι ώστε να αναπτύξουμε τις απαραίτητες δεξιότητες στον απόφοιτο του 2020, η συνεργασία με τέτοιου βεληνεκούς ξενοδοχειακές μονάδες μόνον οφέλη μπορεί να αποφέρει για τους φοιτητές μας».      

«Αυτή η καινοτομία είναι συνυφασμένη με την φιλοσοφία του CITY College να προωθεί τη σύνδεση της ακαδημαϊκής γνώσης με τον επιχειρηματικό κόσμο μέσω στρατηγικών συνεργασιών, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους φοιτητές να βλέπουν την εφαρμογή της γνώσης ενώ ακόμα σπουδάζουν», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του κολλεγίου.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved