ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Σπουδές στα Κολέγια Επιστροφή    
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εισάγει τις Νευροεπιστήμες στην εκπαιδευτική διαδικασία

Αθήνα 21.7.2016, 15:34

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με γνώμονα την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού του και την επιμόρφωση των στελεχών του στις πλέον σύγχρονες πρακτικές, στοχεύοντας στην παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, συνεργάζεται εδώ και περίπου ένα χρόνο, με τη κορυφαία Βρετανική Εταιρεία Makgnus LTD. 

Η Εταιρεία Makgnus LTD προσφέρει πολύτιμη τεχνογνωσία για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, συνδυάζοντας τους κλάδους των Nευροεπιστημών και της τεχνολογίας. Η εταιρεία, με έδρα το Λονδίνο, έχει τιμηθεί με βραβείο Καινοτομίας για έξυπνο επιχειρηματικό μοντέλο, στο πλαίσιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο του Cranfield. Αξιοποιώντας έμπρακτα τις θεωρίες των Νευροεπιστημών, η Makgnus LTD έχει δημιουργήσει πρωτοποριακά μοντέλα, τα οποία προσαρμόζει στις ανάγκες της εκάστοτε εταιρείας ή του εκάστοτε εκπαιδευτικού ιδρύματος, στοχεύοντας στην ανάπτυξη και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Παράλληλα, αναπτύσσει σύγχρονα μοντέλα στο Νευρομάρκετινγκ (Neuromarketing), τη Νευροοικονομία (Neuroeconomics) και τη Νευροεπιστήμη του Καταναλωτή (Consumers Neuroscience).  Επιπλέον, παρέχει εξειδικευμένο υλικό για διδάσκοντες και υφιστάμενα προγράμματα σπουδών, το οποίο συμβάλλει στην ενίσχυση της μεταδοτικότητας γνώσεων, αλλά και στη βελτίωση των επιδόσεων των σπουδαστών στην αφομοίωση των μαθημάτων.  

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε στο τέλος του ακαδημαϊκού εξαμήνου στις εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι, η πρώτη πιλοτική εφαρμογή με θέμα «Εφαρμογές των Νευροεπιστημών στην Επιχειρηματικότητα και την Εκπαίδευση» που σκοπό είχε την εκπαίδευση των ακαδημαϊκών και διοικητικών στελεχών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στις πιο σύγχρονες πρακτικές εφαρμογές των νευροεπιστημών, με βασικό άξονα το τρίπτυχο καινοτομία, επικοινωνία και παραγωγικότητα.

Η πιλοτική αυτή εφαρμογή ήταν μόνο η αρχή μιας σειράς εισηγήσεων που θα λάβουν χώρα στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με στόχο την εξειδίκευση των στελεχών του στις σύγχρονες επιχειρηματικές και εκπαιδευτικές εφαρμογές των Νευροεπιστημών. Πιο συγκεκριμένα, το εκπαιδευτικό project που δημιούργησε η Makgnus LTD αποκλειστικά για τις ανάγκες του Μητροπολιτικού Κολλεγίου αποτελείται από τρεις βασικούς πυλώνες: 
1. Νευρομάρκετινγκ (Neuromarketing), Νευροοικονομία (Neuroeconomics) και Νευροεπιστήμη του Kαταναλωτή (Consumers Neuroscience): το Νευρομάρκετινγκ προσεγγίζει τη συμπεριφορά των καταναλωτών από νέες οπτικές γωνίες, εντοπίζοντας αφανείς αλλά σημαντικούς παράγοντες στη λήψη αγοραστικών αποφάσεων.  Οι τεχνικές του Νευρομάρκετινγκ μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις εταιρείες σε έρευνες ευρείας κλίμακας στους καταναλωτές, ακόμη και σε διεθνές επίπεδο.
2. Νευροεπιστήμη της Εκπαίδευσης ή Εκπαιδευτική Νευροεπιστήμη (Neuroeducation): διεπιστημονικός κλάδος που συνδυάζει τη Νευροεπιστήμη με την Ψυχολογία και την Εκπαίδευση. Περιλαμβάνει μεθόδους και τεχνικές που βασίζονται στον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου, με στόχο τη βελτίωση των διεργασιών εκμάθησης του γνωστικού αντικειμένου. Οι μέθοδοι της Εκπαιδευτικής Νευροεπιστήμης βοηθούν τους σπουδαστές να αναπτύξουν τις νοητικές τους διεργασίες για να μαθαίνουν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα. Επιπλέον, διευρύνουν τον τρόπο σκέψης ώστε να αποκτούν πιο εύκολα και νέες δεξιότητες.  
3. Καινοτομία στην Εκπαίδευση: η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αντιμετωπίζει προκλήσεις  παγκοσμίως για καινοτομία στην έρευνα, πρωτοπόρες παιδαγωγικές τεχνικές και νέες οργανωτικές δομές, στο πλαίσιο δυναμικής αλληλεπίδρασης με την αγορά εργασίας. Η έρευνα πάνω στην Καινοτομία δίνει τη δυνατότητα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα να εμπλουτίσουν τα προγράμματα σπουδών τους και τις μεθόδους τους, αλλά και να ενημερωθούν για ευκαιρίες σχετικά με την επέκτασή τους σε νέες αγορές. 

Περισσότερα στο www.mitropolitiko.edu.gr.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved