ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Σπουδές στα Κολέγια Επιστροφή    
Άμεση επαγγελματική αποκατάσταση υπόσχεται η Ναυτική Ακαδημία Κύπρου

Αθήνα 6.10.2016, 23:45

Στα μέσα Οκτωβρίου ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχθεί τους πρώτους δόκιμους αξιωματικούς εμπορικού ναυτικού η Ναυτική Ακαδημία Κύπρου, με διασφαλισμένη απασχόληση και χρηματοδότηση σπουδών.

Η Ναυτική Ακαδημία Κύπρου λειτουργεί σαν ακαδημαϊκό πρόγραμμα του μεγαλύτερου ιδιωτικού πανεπιστημίου της Κύπρου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, και ακολουθεί όλες τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις για τα διεθνή ναυτιλιακά πρότυπα του ΙΜΟ (International Maritime Organisation), καθώς και της σύμβασης STCW (Διεθνής Σύμβαση για τα Πρότυπα Εκπαίδευσης, Πιστοποίησης). 

Η Ναυτική Ακαδημία Κύπρου είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο που προσφέρει σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου στους αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού κι έχει διασφαλισμένη όχι μόνο την έμμισθη πρακτική εξάσκηση των δόκιμων αξιωματικών κατά τη διάρκεια των σπουδών (δύο συνολικά εξάμηνα) αλλά και την άμεση πρόσληψη και εξεύρεση εργασίας, μετά την αποφοίτηση, στην ποντοπόρο ναυτιλία. Μάλιστα, οι δόκιμοι αξιωματικοί θα γνωρίζουν μετά το πρώτο έτος φοίτησης επακριβώς την εταιρεία στην οποία θα εργαστούν μετά την αποφοίτησή τους (διασφαλίζεται μέσω συμβολαίου).

Η Ακαδημία προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης σε όλους τους Δόκιμους Αξιωματικούς, στο πλαίσιο των προγραμμάτων των σπουδών. Οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται έχουν κρατικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, με προσομοιωτές υψηλής τεχνολογίας, μηχανήματα, γέφυρες και ηλεκτρικά κυκλώματα. 

Η Ελλάδα διαθέτει τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο και η Κύπρος ήδη διαθέτει τον τρίτο μεγαλύτερο στόλο μέσα στην ΕΕ και τον 10ο μεγαλύτερο στόλο σε ολόκληρο τον κόσμο, με 1.677 πλοία, τονάζ περίπου 23 εκατομμυρίων υπό την Κυπριακή σημαία και 55.000 απασχολούμενους ναυτικούς.

Από τη στιγμή που ένας απόφοιτος/η Λυκείου αποφασίσει να επιλέξει τη σταδιοδρομία στη ναυτιλία, έχει προοπτικές για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και στη συνέχεια για επαγγελματική εξέλιξη με σημαντικές οικονομικές απολαβές, σε ηλικία που οι περισσότεροι νέοι/ες, οι οποίοι ακολουθούν άλλες επαγγελματικές κατευθύνσεις, δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους. Οι απόφοιτοι/ες της Ναυτικής Ακαδημίας Κύπρου αποκτούν πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών και ταυτόχρονα το δίπλωμα Αξιωματικού Γ΄ τάξης και οι σπουδές αναφέρονται τόσο σε αγόρια όσο και σε κορίτσια. Στη συνέχεια μπορούν να εξελιχθούν σε Β΄ Πλοιάρχους, Μηχανικούς ή Ηλεκτρο-τεχνολόγους και, κατόπιν σε Α΄ Πλοιάρχους, Μηχανικούς ή Ηλεκτρο-τεχνολόγους, αφού πραγματοποιήσουν θαλάσσια υπηρεσία και την κατάλληλη επιμόρφωση.

Όλοι οι δόκιμοι λαμβάνουν υποτροφία ύψους 25% κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου σπουδών από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και για τα επόμενα έτη έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε πρωτοποριακό χρηματοδοτικό πρόγραμμα μέσω του οποίου μπορούν να καλύψουν εξ ολοκλήρου τα δίδακτρα για τα 3 επόμενα έτη και να έχουν μηδενική οικονομική επιβάρυνση για το υπόλοιπο των σπουδών τους.

Ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17, η Ναυτική Ακαδημία Κύπρου θα προσφέρει μόνο 40 θέσεις και για τις 3 υποειδικότητες, με σειρά προτεραιότητας. 

Όσοι  ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν την ειδική ιστοσελίδα http://maritime-academy.unic-greece.gr, ή να απευθυνθούν στα τηλέφωνα των επίσημων εκπροσώπων στην Ελλάδα:  8011000709 (από σταθερό) ή στο 6972089310 (από σταθερό - κινητό).


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved