ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Σπουδές στα ΙΕΚ Επιστροφή    
Ξεκίνησαν οι εγγραφές σπουδαστών στα δημόσια ΙΕΚ του υπουργείου Παιδείας

Proslipsis.gr | Αθήνα 1.9.2020, 18:16

Από σήμερα Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι και την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 23:59, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι για σπουδές στα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) αρμοδιότητας υπουργείου Παιδείας, για το έτος κατάρτισης 2020-2021.

Η αρμόδια Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης καλεί τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στα ΙΕΚ με βάση την ειδικότητα η οποία ανταποκρίνεται στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους. Τα Ινστιτούτα προσφέρουν πλήθος ειδικοτήτων σε υψηλής ποιότητας προγράμματα σπουδών (https://diek.it.minedu.gov.gr).

Πτυχιούχοι ΕΠΑΛ, ΤΕΕ ΒΆ Κύκλου και ΕΠΛ μπορούν να καταταγούν κατά περίπτωση στο ΓΆ εξάμηνο φοίτησης σε συναφείς ειδικότητες. Η διαδικασία κατάταξης δεν γίνεται ηλεκτρονικά αλλά με απευθείας κατάθεση αίτησης των ενδιαφερομένων στα ΙΕΚ ενδιαφέροντός τους, τα οποία έχουν ΓΆ εξάμηνο στις συναφείς ειδικότητες.

Σύμφωνα με την Γραμματεία, τα ΙΕΚ, στα οποία η φοίτηση είναι δωρεάν, παρέχουν τη δυνατότητα στους καταρτιζόμενους να ενισχύσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα, την επαγγελματική τους δυναμική, τις προοπτικές απορρόφησης στην αγορά εργασίας, καθώς και την τοποθέτησή τους σε σύγχρονες και ποιοτικές θέσεις απασχόλησης.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ειδικότητες των Δημοσίων ΙΕΚ του υπουργείου Παιδείας εξαμήνου 2020 Β μπορείτε να αναζητήσετε στον σύνδεσμο: http://www.gsae.edu.gr/el/toppress/1642-anakoinosi-eidikot-diek-2020b.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved