ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Τηλε-εκπαίδευση Επιστροφή    
Μαθήματα από απόσταση οργανώνει και το ΑΠΘ

Proslipsis.gr | Αθήνα 16.3.2020, 01:19

Μαθήματα από απόσταση θα παρέχει σύντομα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ήδη οι πρυτανικές αρχές κάλεσαν τα μέλη διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα ψηφιακά εργαλεία και να επικοινωνήσουν με τους φοιτητές τους.

Ο πρύτανης του Ιδρύματος Νίκος Παπαϊωάννου δήλωσε σχετικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Εφόσον το γνωστικό σας αντικείμενο το επιτρέπει, έχετε στη διάθεσή σας μια σειρά από εργαλεία είτε για την εξ αποστάσεως διδασκαλία είτε για τη συμμετοχή σε συναντήσεις εργασίας, τα οποία παρέχονται από το αρμόδιο Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Η χρήση των ψηφιακών εργαλείων προϋποθέτει μόνο έναν προσωπικό υπολογιστή με κάμερα και μικρόφωνο», ενημερώθηκαν ήδη από χθες οι καθηγητές του ΑΠΘ.

Σε αυτή την κρίσιμη για την πατρίδα μας συγκυρία, όπου η ατομική ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο είναι ο σημαντικότερος παράγοντας, για να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις από την πανδημία, εμείς έχουμε την επιπρόσθετη υποχρέωση να μεριμνήσουμε για τη μικρότερη δυνατή διατάραξη της εκπαιδευτικής λειτουργίας, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που υπάρχει για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού έτους. Στόχος μας είναι το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας να μπορεί να προσφερθεί με ηλεκτρονικά μέσα, ακόμη και στην περίπτωση που χρειαστεί να παραταθεί το μέτρο προσωρινής αναστολής της εκπαιδευτικής λειτουργίας των ΑΕΙ με φυσική παρουσία», δ ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου.

Ως προς του καθηγητές του Πανεπιστημίου που δεν είναι εξοικειομένοι με την εκπαίδευση από απόσταση, ο πρύτανης διεβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες του κέντρου ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του ΑΠΘ είναι έτοιμες να τους συνδράμουν και να τους εκπαιδεύσουν», ενώ ανέδειξε ως εξαιρετικά σημαντικά το σχεδιασμό σε κεντρικό επίπεδο, την αξιοποίηση της ακαδημαϊκής πλατφόρμας GUnet, καθώς και τις δεσμεύσεις από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας ότι θα τεθούν στη διάθεση των διδασκόντων επιπλέον μέσα σύγχρονης εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής εκπαίδευσης.

Η ηλεκτρονικά υποστηριζόμενη εκπαίδευση στο ΑΠΘ εφαρμόζεται κατά κύριο λόγο μέσα από τη διοργάνωση εξ' αποστάσεως διαλέξεων ή συναντήσεων εργασίας με χρήση της υπηρεσίας Skype for Business, μέσω του Microsoft Office365 Education, η οποία είναι διαθέσιμη σε όλα τα μέλη του ΑΠΘ - φοιτητές και διδάσκοντες. Εναλλακτικά ή επιπρόσθετα παρέχεται η δυνατότητα διοργάνωσης εξ αποστάσεως διαλέξεων, οι οποίες δύνανται και να καταγράφονται για μετέπειτα διάθεσή τους στους φοιτητές. Τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας που είναι ήδη εξοικειωμένα με άλλα ψηφιακά εργαλεία βιντεοσκόπησης μαθημάτων ή επικοινωνίας με τους φοιτητές, μπορούν να συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν.

Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Πληροφορίες για την εκπαίδευση από απόσταση παρέχει το Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΑΠΘ, μια υπηρεσία του Πανεπιστημίου «που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία και αναβάθμιση των δικτυακών και υπολογιστικών υποδομών του Ιδρύματος και αξιοποιώντας τις υποδομές αυτές, στοχεύει στην ανάπτυξη σύγχρονων ηλεκτρονικών υπηρεσιών που διευκολύνουν το έργο καθηγητών και φοιτητών».

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved