ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Από Απόσταση - E-learning Επιστροφή    
Σεμινάριο e-learning: Η Ιατρική μέσα από το Μικροσκόπιο

 

Αθήνα 12.3.2013, 13:43

Το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), παρέχει για πρώτη φορά τη δυνατότητα παρακολούθησης του Προγράμματος Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (e-learning) με τη χρήση Καινοτόμων Μεθόδων, στo εκπαιδευτικό αντικείμενο: «Η Ιατρική μέσα από το Μικροσκόπιο».

"Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπινων νοσημάτων αφήνουν τα αποτυπώματά τους στα κύτταρα, στους ιστούς και στα όργανα του ανθρώπου, επιφέροντας μεταβολές τόσο στη λειτουργία όσο και στη μορφολογία τους", αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο των διοργανωτών. "Η Παθολογική Ανατομική μελετά τις μορφολογικές αυτές μεταβολές σε μακροσκοπικό, μικροσκοπικό και υπερμικροσκοπικό επίπεδο, συναρτώντας τες με τις γονιδιακές αλλοιώσεις, τα συμπτώματα, τα σημεία και τα υπόλοιπα εργαστηριακά ευρήματα που συνοδεύουν κάθε νόσημα. Ιδιαίτερα η Γενική Παθολογική Ανατομική ερευνά το ιστολογικό υπόστρωμα των νοσημάτων του ανθρώπου, αφού τα έχει πρώτα αδρά ομαδοποιήσει βάσει του θεμελιώδους αιτιοπαθογενετικού μηχανισμού τους σε νεοπλασματικά, φλεγμονώδη και προκαλούμενα από αιμοδυναμικές διαταραχές.

Βασικός σκοπός του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικειμένου είναι η κατά το δυνατό βιωματική εξοικείωση με τις σημαντικότερες αλλοιώσεις των ανθρώπινων κυττάρων και ιστών - όπως αυτές αναγνωρίζονται στο μικροσκόπιο, αντιπαραβάλλοντας το παθολογικό με το φυσιολογικό- και η σύνδεσή τους με τους βασικούς μηχανισμούς των ανθρώπινων νοσημάτων ήτοι τη νεοπλασία (π.χ. καλοήθης, κακοήθης-καρκίνος), τη φλεγμονή (π.χ. πνευμονία, γαστρίτιδα) και τις αιμοδυναμικές διαταραχές (π.χ. έμφραγμα, οίδημα). Η ανάπτυξη των σχετικών δεξιοτήτων θα επιτευχθεί κυρίως μέσω στενά καθοδηγούμενης μελέτης πληθώρας πρωτότυπων μικροσκοπικών εικόνων, ειδικά επιλεγμένων, ενώ, παράλληλα, θα παρατίθεται συνοπτικά το απολύτως απαραίτητο θεωρητικό πλαίσιο στο οποίο οι εικόνες κάθε γνωστικού πεδίου θα εντάσσονται.

Τονίζεται ότι στόχος του προγράμματος δεν είναι η παροχή ούτε στείρας θεωρητικής γνώσης «εγκυκλοπαιδικού» χαρακτήρα ούτε εξειδικευμένης, δυσνόητης ιατρικής γνώσης, αλλά η μετάδοση πολύτιμης, βασικής επιστημονικής εμπειρίας με τρόπο απλό και απολύτως προσιτό σε όποιον πράγματι επιθυμεί να προσεγγίσει τις βασικές ομάδες νοσημάτων, όπως αυτές εξετάζονται στο μικροσκόπιο".

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό αντικείμενο απευθύνεται σε όσους εργάζονται σε τομείς της Υγείας, σε «ανήσυχους» λειτουργούς της εκπαίδευσης που επιθυμούν να εμπλουτίσουν το πεδίο διδασκαλίας της βιολογίας ανθρωπολογίας καθιστώντας το πιο ελκυστικό στους μαθητές τους και, γενικότερα, σε όσους εργαζόμενους ή σπουδαστές ενδιαφέρονται να κατανοήσουν τους βασικούς νοσογόνους μηχανισμούς στον άνθρωπο και να αποκτήσουν τέτοια κατάρτιση ώστε να αναγνωρίζουν τις εκδηλώσεις των αντίστοιχων ομάδων νοσημάτων στους ανθρώπινους ιστούς.

Ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας, Ανδρέας Χ. Λάζαρης, ο οποίος έχει την ευθύνη για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Κατά την τετράμηνη διάρκεια του Προγράμματος παρέχεται συνεχής εκπαιδευτική υποστήριξη, βασιζόμενη στις Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων, από έμπειρο διδακτικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής μεθοδολογίας, ενώ η επιτυχής παρακολούθηση των μαθημάτων οδηγεί στη χορήγηση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης.

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν μέχρι 17 Μαΐου 2013 απόφοιτοι Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, καθώς και απόφοιτοι Λυκείου με σχετική εργασιακή εμπειρία. Τα μαθήματα θα ξεκινήσου στις 20 Μαΐου 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων επισκεφθείτε την διεύθυνση http://elearn.uoa.gr. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Γραμματεία του Προγράμματος στο τηλ.: 210-3689354 και 210-3689381.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved