ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Από Απόσταση - E-learning Επιστροφή    
Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων ΙΙΙ

 

Αθήνα 24.8.2013, 20:22

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) "Οραμα", πιστοποιημένο από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης, διοργανώνει Πρόγραμμα Κατάρτισης με τίτλο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων ΙΙI - ΕΕΕ IΙΙ». Επιστημονικός υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο Δρ. Παπάνης Ευστράτιος, ενώ συγγραφείς του διδακτικού υλικού είναι Μέλη ΔΕΠ και Διδάκτορες.

Η διάρκεια του Προγράμματος είναι 160 ώρες (9 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου 2013). Δεκτοί γίνονται πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Πανεπιστημίων - ΤΕΙ) της ημεδαπής και αλλοδαπής και απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Πρόγραμμα Διεξάγεται με την μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η διδασκαλία στα προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του ΚΕΚ "Όραμα" διεξάγεται διαδικτυακά μέσω ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας (V-learning). Με αυτόν τον τρόπο ο εκπαιδευόμενος έχει αυτονομία, χωρίς να απαιτείται η φυσική του παρουσία σε κάποιο χώρο. Το εκπαιδευτικό υλικό του Προγράμματος διατίθεται βαθμιαία, ανά διδακτική ενότητα.

Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή εξειδικευμένης γνώσης σε θέματα εκπαίδευσης εκπαιδευτών ενηλίκων. Στο τέλος του Προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν αναπτύξει γνώσεις και ικανότητες που χρειάζονται, ώστε να ανταποκρίνονται με επάρκεια στο ρόλο του σύγχρονου εκπαιδευτή ενηλίκων. Συγκεκριμένα οι εκπαιδευτές θα μπορούν με επάρκεια να εφαρμόζουν στην πράξη τις θεωρίες μάθησης ενηλίκων, να σχεδιάζουν και να οργανώνουν προγράμματα, να χρησιμοποιούν ενεργητικές μεθόδους μάθησης, να ενισχύουν το διάλογο και την κριτική σκέψη, να συντονίζουν δημιουργικά την εκπαιδευόμενη ομάδα..

Οι επιμέρους διδακτικές ενότητες του Προγράμματος είναι, διάρκειας 40 ωρών η κάθε μία, είναι οι εξής:
- 1η ενότητα: Εισαγωγή στην εκπαίδευση ενηλίκων - Θεωρίες Εκπαίδευσης Ενηλίκων
- 2η ενότητα: Εκπαιδευτικές Μέθοδοι
- 3η ενότητα: Η αξιοποίηση της ομάδας στην εκπαίδευση ενηλίκων
- 4η ενότητα: Μεθοδολογία εκπαίδευσης ενηλίκων

Η επιλογή των καταρτιζομένων θα γίνει με βάση του βιογραφικού σημειώματός τους, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Η επιτυχής παρακολούθηση όλων των διδακτικών ενοτήτων οδηγεί στη λήψη Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης στο γνωστικό αντικείμενο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων ΙΙΙ- ΕΕΕ ΙΙΙ». Το Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης χρησιμεύει στην ανανέωση της πιστοποίησης στο Μητρώο του ΕΟΠΠΕΠ (άρθρο 6, παρ.1, Υ.Α 2844/2012) και παρέχει μόρια σε διδασκαλίες σε Φορείς Δια Βίου Μάθησης, όπως είναι τα ΣΔΕ, ΚΕΚ, ΙΕΚ, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των Δήμων κ.λπ.

Το κόστος συμμετοχής στο Πρόγραμμα ανέρχεται στα 380 ευρώ, ποσό που εάν προπληρωθεί πριν από την έναρξη του προγράμματος παρέχεται έκπτωση 10%. Παρέχεται και ένας δεύτερος τρόπος πληρωμής: προκαταβολή 180 € πριν την έναρξη του προγράμματος και αποπληρωμή 200 € μετά την 3η εβδομάδα μαθημάτων. Επίσης παρέχονται οι ακόλουθες εκπτώσεις:
- 20% σε ανέργους, με την προσκόμιση έγκυρου δελτίου ανεργίας ΟΑΕΔ,
- 20% σε μέλη της Ακαδημίας Πολιτών, με την προσκόμιση βεβαίωσης από την Ακαδημία.

Η καταβολή των διδάκτρων γίνεται ηλεκτρονικά στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, Αριθμός Λογαριασμού: 472/44012044, Κωδικός έργου ΕΕΣΔΕ. Στην απόδειξη κατάθεσης θα πρέπει να αναφέρεται οπωσδήποτε ο Κωδικός έργου καθώς και το ονοματεπώνυμο του καταθέτη.

Επισημαίνεται ότι προβλέπεται δυνατότητα απόσυρσης και επιστροφής διδάκτρων, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.

Για την υποβολή υποψηφιότητας απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά, τα οποία υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: info@kekorama.gr, μέχρι και την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013:
• Αίτηση ηλεκτρονικά στο: www.kekorama.gr (Προγράμματα Επιμόρφωσης)
• Απλή φωτοτυπία Ταυτότητας
• Αποδεικτικά Τίτλων Σπουδών (απλή φωτοτυπία)
• Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα
• Έγκυρο δελτίο ανεργίας ΟΑΕΔ (αν υπάρχει)
• Βεβαίωση της Ακαδημίας Πολιτών (αν υπάρχει)
• Αποδεικτικό κατάθεσης διδάκτρων ή προκαταβολής

Πληροφορίες παρέχει το ΚΕΚ "Όραμα", Γιαννοπούλου Σοφία, τηλ.: 2461022229, 24650-22801, 24610-40033, e-mail: info@kekorama.gr.

* Ακολουθεί πίνακας απόσυρσης ενδιαφέροντος.

 

ΠΙΝΑΚΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ - ΧΡΕΩΣΗ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ
Πριν την έναρξη των μαθημάτων 0%
1η εβδομάδα μαθημάτων 30%
2η εβδομάδα μαθημάτων 40%
3η εβδομάδα μαθημάτων 60%
4η εβδομάδα μαθημάτων 80%
Μετά την 4η εβδομάδα μαθημάτων 100%

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved