ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Από Απόσταση - E-learning Επιστροφή    
Διαδικτυακά μαθήματα Φυσικής δωρεάν από το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Αθήνα 12.11.2013, 20:7

Με μικρή καθυστέρηση έφτασαν και στη χώρα μας τα πρώτα MOOCs (Massive Open Online Courses), τα πρώτα (εξεταζόμενα) ανοικτά διαδικτυακά μαθήματα. Πρόκειται για τρία μαθήματα σύγχρονης φυσικής που προσφέρει δωρεάν το φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Τα μαθήματα άρχισαν επισήμως την 1η Οκτωβρίου 2013 και η εγγραφή σΆ αυτά μπορεί να γίνει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. 

Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης συμβάλλουν σΆ αυτό το εκπαιδευτικό πείραμα με τη δωρεάν προσφορά στους εγγραφόμενους φοιτητές του πρώτου διαδικτυακού τους βιβλίου που έχει δημιουργηθεί ειδικά για τους σκοπούς της ανοικτής διαδικτυακής εκπαίδευσης. 

Αναλυτικά:

Το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, συνεχίζοντας την παράδοση που το έχει καθιερώσει ως το πρωτοπόρο Τμήμα Φυσικής στην Ελλάδα, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις τεχνολογικές δυνατότητες του διαδικτύου και να προσφέρει δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο στην Ελλάδα την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον ακόλουθο κύκλο τριών πανεπιστημιακών μαθημάτων σύγχρονης Φυσικής:
1. Εισαγωγή στην Κβαντική Φυσική, Διδάσκων: Σ. Τραχανάς.
2. Εισαγωγή στη Σχετικιστική Φυσική, τα Στοιχειώδη Σωμάτια και την Κοσμολογία, Διδάσκων: Θ. Τομαράς.
3. Από τα Κουάρκ μέχρι το Σύμπαν, Διδάσκων: Ε.Ν. Οικονόμου.

Τα δύο πρώτα μαθήματα απαρτίζουν τον κορμό του 2ου έτους του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Φυσικής και αποτελούν μια συμπαγή και συμπληρωματική ενότητα. Το τρίτο είναι το τελευταίο υποχρεωτικό μάθημα του Τμήματος και παρουσιάζει συνοπτικά μια επανάληψη της βασικής φυσικής που έχουν ήδη διδαχθεί οι φοιτητές, εφαρμόζοντάς την για την κατανόηση των διαφόρων δομών του φυσικού κόσμου με μαθηματικά που δεν ξεπερνούν το επίπεδο του λυκείου. Οι διδάσκοντες καθηγητές προσφέρουν τα μαθήματα αυτά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης τα τελευταία 15 έτη και η διδασκαλία τους έχει αξιολογηθεί πολύ θετικά από τους φοιτητές τους.

Ο κύκλος των τριών μαθημάτων έχει ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου 2013 και θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου 2014. Η εγγραφή και πρόσβαση στο πλήρες περιεχόμενο των μαθημάτων είναι ήδη δυνατή από την 1η Σεπτεμβρίου 2013. Οι εγγραφές λήγουν στις 30 Νοεμβρίου 2013.

Όσοι παρακολουθήσουν τις βιντεοσκοπημένες διαλέξεις ενός, ή και των τριών μαθημάτων, αφού μελετήσουν την αντίστοιχη ύλη και έχοντας αλληλεπιδράσει με τους διδάσκοντες και τους συμφοιτητές τους στο αντίστοιχο online-forum, μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να πιστοποιήσουν τη γνώση που αποκόμισαν. Το Τμήμα Φυσικής έχει προγραμματίσει να δοθεί η δυνατότητα γραπτής εξέτασης σε κάθε μάθημα με τη μορφή μίας προόδου και ενός τελικού διαγωνίσματος σε επιλεγμένες περιοχές της χώρας. Στους επιτυχόντες θα δοθεί η σχετική βεβαίωση υπογεγραμμένη από το διδάσκοντα και τον Πρόεδρο του Τμήματος Φυσικής. Στους διακριθέντες στις εξετάσεις θα δοθούν, εάν το επιθυμούν, συστατικές επιστολές από τους διδάσκοντες.

Το Πανεπιστήμιο επισημαίνει ότι εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον, προγραμματίζει την δημιουργία εξεταστικών έργων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Κύπρο, και φυσικά στο Ηράκλειο. Και στα τρία μαθήματα θα γίνει μία υποχρεωτική πρόοδος το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου 2014, ενώ το τελικό διαγώνισμα θα γίνει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου 2014. Οι εγγεγραμμένοι φοιτητές θα μπορούν να επιλέξουν το κέντρο εξέτασης στο οποίο επιθυμούν να παρουσιαστούν στις αρχές Δεκεμβρίου 2013.

Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα και τον τρόπο εγγραφής σΆ αυτά θα βρείτε στη διεύθυνση https://opencourses.physics.uoc.gr.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved