ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Φοιτητές Επιστροφή    
Μετεγγραφή κατ΄εξαίρεση μπορούν να πάρουν φοιτητές

Proslipsis.gr | Αθήνα 23.11.2019, 03:45

Μετεγγραφή κατ' εξαίρεση μπορούν να πάρουν φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι, τους οποίους αξιολογεί ειδική, πενταμελής επιτροπή που συστήνεται για το σκοπό αυτό στο υπουργείο Παιδείας. 

Από το υπουργείο στη σχετική απόφαση δεν γίνεται καμιά νύξη για το ποιοί μπορεί να είναι οι σοβαροί λόγοι της εξαίρεσης, αναφέρεται μόνο ότι δεν είναι αυτοί που προβλέπονται στην παράγραφο 7 του άρθρου 21 του ν. 4332/2015.

Η Επιτροπή εξετάζει αιτήσεις φοιτητών ΑΕΙ και ΑΕΑ της ημεδαπής για κατ' εξαίρεση μετεγγραφή σε Σχολή ή Τμήμα ή Πρόγραμμα Σπουδών αντίστοιχο των Σχολών ή Τμημάτων ή Προγραμμάτων Σπουδών εισαγωγής, από Πανεπιστήμιο σε
Πανεπιστήμιο και από ΑΕΑ σε ΑΕΑ, εφόσον συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις. Η ίδια αποφασίζει εάν από τα υποβληθέντα δικαιολογητικά προκύπτει ότι οι λόγοι τους οποίους επικαλείται ο αιτών συνιστούν ιδιαίτερα σοβαρή περίπτωση και εάν τεκμηριώνεται ο εξαιρετικός χαρακτήρας του αιτήματος, όπως ορίζει η παράγραφος 9 του άρθρου 21 του ν. 4332/2015. Τα κριτήρια για χορήγηση μετεγγραφής που ορίζονται στην παράγραφο 7 του
άρθρου 21 του ν. 4332/2015 δεν συνιστούν λόγο κατ' εξαίρεση μετεγγραφής.

Η Επιτροπή των κατ' εξαίρεση μετεγγραφών είναι άμισθη και ορίζεται κάθε έτος με απόφαση του εκάστοτε υπουργού Παιδείας, αποτελείται δε από τα ακόλουθα μέλη:
α) Έναν εκπρόσωπο που υποδεικνύεται από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ο οποίος ορίζεται με τον αναπληρωτή του, ως Πρόεδρος.
β) Δύο εκπροσώπους που υποδεικνύονται από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων, οι οποίοι ορίζονται με τους αναπληρωτές τους, ως μέλη.
γ) Έναν εκπρόσωπο από τη Διεύθυνση Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης της Γενικής Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο οποίος ορίζεται με τον αναπληρωτή του, ως μέλος.
δ) Έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, ο οποίος ορίζεται με τον αναπληρωτή του, ως μέλος.

Οι αιτήσεις για χορήγηση κατ' εξαίρεση μετεγγραφής υποβάλλονται στην Επιτροπή σε ημερομηνίες και με διαδικασία που ανακοινώνονται από το υπουργείο Παιδείας. Δεν έχουν δικαίωμα κατ' εξαίρεση μετεγγραφής φοιτητές των οποίων η διάρκεια φοίτησης έχει υπερβεί τη διάρκεια των εξαμήνων τα οποία απαιτούνται για τη λήψη του τίτλου σπουδών, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών.

Στην αίτηση που υποβάλλεται επισυνάπτονται τα δικαιολογητικά τα οποία τεκμηριώνουν τις ιδιαίτερα σοβαρές και εξαιρετικές περιπτώσεις, για τις οποίες ο φοιτητής αιτείται μετεγγραφή κατ΄ εξαίρεση.

Η Επιτροπή αποφασίζει εάν τεκμηριώνεται από τα υποβληθέντα δικαιολογητικά η συνδρομή ιδιαίτερα σοβαρής και εξαιρετικής περίπτωσης για τη χορήγηση της κατ ΄εξαίρεση μετεγγραφής.

Ο πλήρης φάκελος του αιτούντος και η τεκμηριωμένη απόφαση της Επιτροπής διαβιβάζονται στο Ίδρυμα, στο οποίο ο αιτών έχει αιτηθεί μετεγγραφή κατ΄ εξαίρεση.

Η σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β' αρ. φύλλου 4272|2019.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved