ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Πολιτιστικά Επιστροφή    
Διεθνές Εργαστήρι Μετάφρασης Ποίησης

 

Αθήνα 3.2.2012, 17:22

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Εργαστηρίου Μετάφρασης Ποίησης, παρουσιάζει τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012 στις 20:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης το ποιητικό βιβλίο Ars Poetica, που περιλαμβάνει ποιήματα αγγλόφωνων και ελληνόφωνων ποιητών και τις μεταφράσεις τους.

Το ποιητικό βιβλίο Ars Poetica παρουσιάζει τα αποτελέσματα του 1ου Διεθνούς Εργαστηρίου Μετάφρασης Ποίησης που έλαβε χώρα στις Λεύκες της Πάρου τον Αύγουστο του 2011. Πρόκειται για μεταφραστικό εργαστήρι, όπου αγγλόφωνοι και ελληνόφωνοι ποιητές συναντιούνται μια φορά τον χρόνο με σκοπό να μεταφράσουν τα ποιήματά τους και να  συζητήσουν εν γένει για το ποιητικό τους έργο.

Στο εργαστήριο προσκαλούνται επίσης ποιητές με αξιοσημείωτο συγγραφικό και μεταφραστικό έργο, πρωτοεμφανιζόμενοι και πολλά υποσχόμενοι ποιητές, καθώς και επαγγελματίες μεταφραστές που βοηθούν σημαντικά ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του εργαστηρίου.

Στον τόμο αυτό παρουσιάζονται οι έντεκα ποιητές, που συμμετείχαν στο εργαστήρι, ενώ στις μεταφράσεις των ποιημάτων έχουν δουλέψει δεκατρείς μεταφραστές. Μεταξύ των ποιητών που έχουν μεταφραστεί, βρίσκονται νέοι και παλαιότεροι ποιητές, όπως οι Έντουαρντ Σμόλφιλντ, Βάλερι Κούλτον, Άντριου Μάξγουελ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ιβάν Χριστόφ από τη Βουλγαρία, η Χάριετ Σάντιλαντς από τη Βρετανία, η Ελληνοαμερικανίδα Ανδριανή Καλφοπούλου και οι Σταμάτης Πολενάκης, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη, Σωκράτης Καμπουρόπουλος, Βασίλης Μανουσάκης από την Ελλάδα. Την επιμέλεια του τόμου έκανε ο Βασίλης Μανουσάκης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διαβαστούν ποιήματα από τον τόμο.

Την οργανωτική επιτροπή του Εργαστηρίου αποτελούν οι: Δρ Βασίλης Μανουσάκης, διδάσκων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, συγγραφέας, μεταφραστής, Σωκράτης Καμπουρόπουλος, ειδικός σύμβουλος του ΕΚΕΒΙ, ποιητής, μεταφραστής, Έντουαρντ Σμόλφιλντ, ποιητής, μεταφραστής, Βάλερι Κούλτον, ποιήτρια, μεταφράστρια, Σωκράτης Καμπουρόπουλος, ειδικός σύμβουλος του ΕΚΕΒΙ, ποιητής, μεταφραστής, Βασίλης Μανουσάκης, καθηγητής, συγγραφέας, μεταφραστής, Ανδριανή Καλφοπούλου, καθηγήτρια, συγγραφέας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Εργαστήρι και τους στόχους του μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.poetslab.com. Πληροφορίες για την εκδήλωση παρέχει η Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, κ. Ήρα Παπαδοπούλου, τηλ.: 210-3680071, www.hau.gr/culture.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved