ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Πολιτιστικά Επιστροφή    
Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Λογοτεχνικής Μετάφρασης ιδρύει η Ελληνοαμερικανική Ένωση

 

Αθήνα 14.2.2012, 16:43

Με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 55 χρόνων παρουσίας στην εκπαιδευτική και πολιτιστική ζωή του τόπου, η Ελληνοαμερικανική Ένωση ανακοινώνει την ίδρυση Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Λογοτεχνικής Μετάφρασης ως ιδιαίτερης δραστηριότητάς της με οργανωτική και λειτουργική αυτονομία.

Το Ινστιτούτο θα συνεργάζεται με το Τμήμα Μετάφρασης της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης καθώς και με άλλα συγγενή ινστιτούτα και φορείς που προωθούν την λογοτεχνική μετάφραση και ευρύτερα την διαπολιτισμική συνεργασία στο εξωτερικό και στην χώρα μας.

Στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Λογοτεχνικής Μετάφρασης της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης θα υπαχθούν τα μαθήματα λογοτεχνικής μετάφρασης που διεξάγονται ήδη στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, τα οποία και θα διευρυνθούν για να περιλάβουν εκτός της αγγλικής γλώσσας τα γερμανικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά, τα ιταλικά και άλλες γλώσσες.

Στο ίδιο Ινστιτούτο θα υπαχθεί και η οργάνωση του Ετήσιου Συνεδρίου Λογοτεχνικής Μετάφρασης το οποίο είχε και στο παρελθόν υποστηριχθεί από την Ελληνοαμερικανική Ένωση, η συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς και η συνέχιση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Το εργαστήρι του μεταφραστή», η συνέχιση της έκδοσης του ηλεκτρονικού περιοδικού Απηλιώτης, η υποστήριξη της λειτουργίας του Σπιτιού της Λογοτεχνίας στην Πάρο και την Κρήτη με οργάνωση εκδηλώσεων και πολιτιστικών γεγονότων και άλλες δραστηριότητες που θα ανακοινωθούν εν καιρώ, καθώς και η υποστήριξη του θεσμού των βραβείων λογοτεχνικής μετάφρασης. Ψυχή του Ινστιτούτου θα είναι η κυρία Ελένη Ζέρβα.

Με αυτήν την πρωτοβουλία της η Ελληνοαμερικανική Ένωση εκλογικεύει και ενισχύει ένα σύνολο δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών που έχει από την ίδρυσή της: την καλλιέργεια και προώθηση της ελληνικής γλώσσας και της αγγλικής γλώσσας ως lingua franca καθώς και την προώθηση της μετάφρασης ως φορέα διαπολιτισμικής ανταλλαγής. Και μάλιστα διευρύνει τις πρωτοβουλίες αυτές με την προώθηση και άλλων Ευρωπαϊκών γλωσσών όπως επιβάλλει ο χαρακτήρας της ως Ευρωπαϊκού Οργανισμού.

Σχετικές πληροφορίες παρέχει η κ. Ήρα Παπαδοπούλου,  τηλ.: 210-3680973.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved