ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Πολιτιστικά Επιστροφή    
Βazaar βιβλίων στο Μουσείο Μπενάκη

 

Αθήνα 13.3.2013, 15:32

Το Μουσείο Μπενάκη οργανώνει bazaar βιβλίων στο Κτήριο της οδού Πειραιώς από την Πέμπτη 4 μέχρι και την Κυριακή 7 Απριλίου 2013, στις ώρες λειτουργίας του κτηρίου (Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 - 18:00, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 - 22:00).

Στο bazaar θα διατεθούν 230 τίτλοι, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, με έκπτωση 50% και 70% επί της τιμής πωλήσεώς τους. Η διάθεση ενός τόσο μεγάλου αριθμού τίτλων σε προσφορά γίνεται για πρώτη φορά από το Μουσείο.

Οι θεματικές των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη και εκτείνονται από την Κλασική Ελλάδα, τον Βυζαντινό πολιτισμό, τη Λαογραφία, τη Νεοελληνική Ζωγραφική, τη Γλυπτική και την Σύγχρονη Τέχνη, μέχρι τη Φωτογραφία και την Αρχιτεκτονική.

Ανάμεσα στα βιβλία που θα διατεθούν ενδεικτικά είναι: Αθήνα 1839-1900. Φωτογραφικές μαρτυρίες, Ghika και η Ευρωπαϊκή Πρωτοπορία του Μεσοπολέμου, Νικόλαος Τομπάζης (1894-1986). Ινδίες – Ελλάδα, Κώστας Τσόκλης, Ο κόσμος του Διονύση Φωτόπουλου, Κώστας Μπαλάφας. Φωτογραφικό Οδοιπορικό στο Άγιον Όρος, Η φωτογράφος Βούλα Παπαϊωάννου, κ.ά.

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη ετοίμασε ειδικά για το bazaar, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου, από τις 12:00 έως τις 15:00, μια εκπαιδευτική δραστηριότητα για παιδιά με θέμα «Παίζοντας με την Παλιά Αθήνα».

Τα παιδιά εξερευνούν το πλούσιο υλικό δύο μουσειοσκευών που αφορούν στην ζωή της παλιάς Αθήνας (1833-1933) και με αυθεντικά παλιά αντικείμενα, αφίσες,  φωτογραφίες και ήχους, μπροστά σ’ ένα αληθινό αθηναϊκό σκηνικό, ζωντανεύουν την καθημερινότητα των παλιών Αθηναίων, τα στέκια, τη διασκέδαση, τα επαγγέλματα και τα παιχνίδια τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved