ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Ανακοινώσεις Επιστροφή    
ΟΛΤΕΕ | Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις

 

Αθήνα 13.5.2013, 17:23

ΟΛΤΕΕ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 - 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα
τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798
e-mail:
oltee.oltee@gmail.com & mail@oltee.att.sch.gr
ηλεκτρον. σελ.: http://www.oltee.gr
πληροφορίες: Σεραφείμ Κερασιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., τηλ.: 6936-449284
Αθήνα, 11-5-2013
Αριθμ. Πρωτ.: 204

ΠΡΟΣ:
τις Ενώσεις Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.).
ΚΟΙΝ:
- την ΑΔΕΔΥ
- τις Περ/κές Δ/σνεις Εκπισης, τις Δ.Δ.Ε.
- Tα Σχολεία Β΄βάθμιας εκπ/σης, τους Εκπαιδευτικούς, τα Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις
Συνάδελφοι,
Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 συνεδρίασε εκτάκτως το Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση για τον κλάδο όπως έχει διαμορφωθεί μετά και την ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής της τροπολογίας για τη αύξηση του εβδομαδιαίου ωραρίου διδασκαλίας των καθηγητών και την προετοιμασία για έκδοση του και έκδοσης του Π.Δ. για τις «Μεταθέσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης». Στην πολύωρη ανταλλαγή απόψεων αναπτύχθηκαν οι συνέπειες της αύξησης του ωραρίου και των υποχρεωτικών μεταθέσεων σε όλη την επικράτεια, δηλαδή:
1. οι χιλιάδες υπεράριθμων εκπαιδευτικών που θα δημιουργηθούν και θα υποχρεωθούν σε αναγκαστικές μεταθέσεις,
2. οι χιλιάδες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών που θα καταδικαστούν σε μόνιμη ανεργία, και
3. το ότι η παραπάνω κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο από τις αναμενόμενες συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων.
Τα παραπάνω αποτελούν επιπλέον καθοριστικά πλήγματα στα όλα όσα δεινά έχει υποστεί ο κλάδος τα τρία τελευταία χρόνια, με την εφαρμογή του μισθολογίου – βαθμολογίου και την επικείμενη αξιολόγηση που θα οδηγήσει σε στασιμότητα και βαθμιαία σε απολύσεις, τις μόνιμες και συνεχείς περικοπές, την κατάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, τη φίμωση και χειραγώγηση που επέβαλλε το νέο πειθαρχικό δίκαιο με τις διώξεις και την κατασκευή επίορκων που οδηγούνται σε αυτοδίκαιη αργία, τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις – επεμβάσεις σε συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό, την ανύπαρκτη περίθαλψη, και τόσα άλλα μέτρα, που έχουν δημιουργήσει φόβο και τρομοκρατία στον εκπαιδευτικό, τον έχουν εξαθλιώσει, τον έχουν κοινωνικά απαξιώσει, τον έχουν οδηγήσει κάτω από τα ελάχιστα όρια αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι:
– ένας εκπαιδευτικός – εργαζόμενος, χωρίς τη στοιχειώδη επιμόρφωση και σε άθλιες εργασιακές συνθήκες
– σε ένα σχολείο που εδώ και τρία χρόνια είναι «υποψήφιο» για κατάργηση ή συγχώνευση, με υπολειτουργούσα θέρμανση, με στοιχειώδεις έως ανύπαρκτες υποδομές και εξοπλισμό, με βασικές ελλείψεις σε αναλώσιμα απόρροια της υποχρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών και της παιδείας εν γένει,
– με μαθητές υποσιτισμένους, με προβλήματα στη μετακίνηση από και προς το σχολείο χωρίς βιβλία πέρυσι και φέτος χωρίς καθηγητές…

Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., λαμβάνοντας μηνύματα από συναδέλφους πανελλαδικά, διεπίστωσε ότι η Παιδεία και ο Κλάδος δεν αντέχουν άλλο, ήδη έχουν ξεπεραστεί όλα τα όρια, και ο αγώνας θα πρέπει να αρχίσει εδώ και τώρα, με δράση και συμμετοχή, ενωτικά, συλλογικά, ενιαία, με μια φωνή. Κατόπιν αυτών,
καταγγέλλουμε
1. Τον Υπουργό Παιδείας για την υιοθέτηση και υλοποίηση των μνημονιακών επιταγών που διαλύουν τα σχολεία, καταστρέφουν την εκπαίδευση, υποθηκεύουν το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς και καταδικάζουν τον εκπαιδευτικό σε κοινωνικό και οικονομικό μαρασμό.
2. Τον Υπουργό Παιδείας γιατί το «ιερό δικαίωμα» των μαθητών, που επικαλείται, δεν επικεντρώνεται στη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά στην ουσιαστική και ποιοτική μόρφωση – εκπαίδευσή τους και εκεί, το μόνο που έχει να «επιδείξει», την τρέχουσα σχολική χρονιά, είναι ελλείψεις πολλών εκατοντάδων εκπαιδευτικών και απώλεια πολλών δεκάδων χιλιάδων διδακτικών ωρών. Ο χρόνος μάλιστα που επέλεξε για την ψήφιση της τροπολογίας με τα επακόλουθά της, παραμονές των πανελλαδικών εξετάσεων, αποτελεί προφανή και πρωτοφανή πρόκληση και εκβιασμό προς την εκπαιδευτική κοινότητα, και αποσκοπεί στην ενοχοποίηση των συνδικαλιστικών αντιδράσεων.
3. Την κυβερνητική πολιτική που αυταρχικά καταργεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του εργαζόμενου στην απεργία, μέσω της πολιτικής επιστράτευσης που αποφάσισε πρίν καν από την κήρυξη των απεργιακών κινητοποιήσεων!!
4. Τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε., φερέφωνα της κυβερνητικής πολιτικής, που υπακούοντας στις εντολές των αφεντάδων τους, μέσω του από καιρό στημένου και προσχεδιασμένου κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού που δημιουργούν, προκαλούν τον κανιβαλισμό και την τελική εξόντωση ολόκληρων κοινωνικών ομάδων, εν προκειμένω των εκπαιδευτικών.
Απαιτούμε
ΤΩΡΑ από τον Υπουργό Παιδείας και την Κυβέρνηση,
1. Να μην προχωρήσει στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών.
2. Να αποσύρει άμεσα το Π.Δ. για τις «Μεταθέσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».
3. Άμεση κατάργηση των νόμων για το νέο πειθαρχικό δίκαιο που ενοχοποιούν δικαίους και αδίκους και καταργούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο τεκμήριο της αθωότητας μέχρι την απόδειξη της ενοχής.
4. Καμία απόλυση μόνιμου εκπαιδευτικού.
5. Καμία υποχρεωτική μετάθεση σε εκπαιδευτικό.
6. Διασφάλιση όλων των οργανικών θέσεων.
7. Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εκπαιδευτικών.
8. Κατάργηση των αυθαίρετων ποσοστώσεων του Μισθολογίου – Βαθμολογίου. Επιστροφή στα δεδομένα του 2009.
9. Κατάργηση του Π.Δ. για την Αξιολόγηση και του Νόμου για την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας. Έναρξη διαλόγου με τους Φορείς.
και ΣΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ χρονικό διάστημα:
10. Άμεση προώθηση σχεδίου νόμου για το Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο με ενεργοποίηση των θεσμικών διαδικασιών σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Υφυπουργού.
11. Άμεση μονιμοποίηση των διοριστέων επιτυχόντων του Α.Σ.Ε.Π., ιδιαίτερα των τεχνικών ειδικοτήτων.
12. Πρόσληψη όλων των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών μέχρι τη μονιμοποίησή τους.
13. Καμία κατάργηση ή συγχώνευση σχολικής μονάδας, τομέα ή ειδικότητας.
14. Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα των τεχνικών ειδικοτήτων.
15. Εργαστήρια πλήρως εξοπλισμένα με σύγχρονο τεχνολογικά εξοπλισμό.

Με βαθειά συναίσθηση της ιστορικότητας των στιγμών, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας
αποφάσισε
με ισχυρή πλειοψηφία και εισηγείται:
1. 24ωρη απεργία την Παρασκευή 17 Μαΐου 2013
2. 5νθήμερη απεργία από τη Δευτέρα 20 μέχρι και την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, μετά από αποφάσεις των Γ.Σ. των Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. και εν συνεχεία των Προέδρων των, την Τετάρτη 15 Μαΐου.
Καλούμε
λοιπόν τις τοπικές Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. να συγκαλέσουν έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις με θέματα ημερήσιας διάταξης τις ανωτέρω εισηγήσεις μας, καθώς και την εξέταση κάθε άλλης μορφής κινητοποιήσεων και αγώνα, ώστε την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 η Γενική Συνέλευση των προέδρων των Ενώσεων να λάβει τις αποφάσεις καθορισμού των κινητοποιήσεων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.
Πρόεδρος Σεραφείμ Κερασιώτης
Γενικός Γραμματέας Σταμάτιος Σταματιάδης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved