ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Ανακοινώσεις Επιστροφή    
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ | Απάντηση υφυπουργού Ν. Μηταράκη σε δημοσίευμα

 

Αθήνα 13.3.2013, 13:45

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Νότης Μηταράκης, απαντώντας σε δημοσιεύματα της εφημερίδας Τα Νέα και του κ. Γ. Παπαχρήστου, απέστειλε σήμερα την ακόλουθη επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Διευθυντά,
Σε απάντηση χτεσινού δημοσιεύματος και με αφορμή και το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας σας, στη στήλη «Στίγμα» του κ. Γ. Παπαχρήστου, θα ήθελα να σας ενημερώσω και πάλι ότι τα αναγραφόμενα είναι παντελώς ψευδή και σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν τις ενέργειες, που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται για την ενίσχυση της διαφάνειας στην λειτουργία της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, για τους τέσσερεις υπάλληλους (για τους οποίους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις από την Εισαγγελία Πρωτοδικών) έχει αποφασισθεί η αναστολή άσκησης καθηκόντων αυτών από 14.3.2012 & 10.5.2012, αντίστοιχα. Παράλληλα, με διαπιστωτικές πράξεις, από 22.3.2012 & 15.5.2012, αντίστοιχα, η υπηρεσία τους έθεσε άμεσα σε αυτοδίκαιη αργία. Συνεπώς δεν τίθεται κανένα θέμα παρουσίας τους στην υπηρεσία. Στη συνέχεια υποβλήθηκε ερώτημα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (2.4.2012) και στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου μας (11.6.2012), σχετικά με την εφαρμογή διατάξεων του νέου Πειθαρχικού Δικαίου. Η γνωμοδότηση από το γραφείο Νομικού  Συμβούλου κοινοποιήθηκε στην υπηρεσία μας στις 4.3.2013.Για τους ελεγχόμενους υπαλλήλους ήδη από 14.12.2012 η υπηρεσία έχει παραπέμψει τις υποθέσεις τους στο Πειθαρχικό συμβούλιο Υπαλλήλων του ΥΠΑΑΥΜΔ. Πρέπει, επίσης, να επισημανθεί ότι μετά τα γεγονότα του Απριλίου 2012, όσοι υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων υπηρετούσαν πλέον των δεκαπέντε ετών στην Υπηρεσία αυτή, μετακινήθηκαν σε άλλες Υπηρεσίες, σε εφαρμογή της αρχής της κινητικότητας, παρότι, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι καμία ανάμειξη δεν είχαν με τα φαινόμενα διαφθοράς που ανακαλύφθηκαν. Άρα, σε θέσεις ευθύνης οργανικών μονάδων της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων δεν υπηρετεί κανένας από τους παλιούς προϊσταμένους ενώ για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο τρεις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, σε αναζήτηση προσοντούχων στελεχών από το σύνολο του Δημοσίου τομέα. Με το κατατεθέν σχέδιο νόμου, του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, βελτιώνεται το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, στην κατεύθυνση της απλοποίησης των διαδικασιών, αλλά και της διαφάνειας. Τέλος, προβλέπεται και η σύσταση Αυτοτελούς Τμήματος Επιθεώρησης, που θα  εκτελεί συστηματικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους των ιδιωτικών επενδύσεων, που έχουν υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο.

Όπως έγραψα στην χθεσινή μου επιστολή «αντιλαμβάνομαι ότι οι αλλαγές αυτές έχουν ενοχλήσει πολλούς…». Η επισήμανση αυτή επιβεβαιώνεται πλήρως και από το σημερινό σας δημοσίευμα, το οποίο πλέον έχει αποκλειστικά προσωπική χροιά. Οι αντικαταστάσεις προσώπων σε θέσεις ευθύνης πραγματοποιήθηκαν λαμβάνοντας υπόψη – αποκλειστικά και μόνο - την απόδοση των τμημάτων,, απόδοση (σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα περίοδο) η οποία σε θέματα εκταμιεύσεων του Αναπτυξιακού Νόμου πλήρως ποσοτικοποιείται και καταμετρείται.

Σχετικά με τον διάλογο που αναφέρεται στο δημοσίευμα είναι καθαρά αποκύημα φαντασίας. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, οφείλω να σας πληροφορήσω ότι ουδεμία επικοινωνία είχα με την εν λόγω υπάλληλο μετά την έκδοση της απόφασης αντικατάστασης της. Στο πλαίσιο αυτό σας παρακαλώ όπως προβείτε στην άμεση διάψευση ή απόδειξή του. 

Παρακαλώ, σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας, για την δημοσίευση ολόκληρης της παρούσας επιστολής.

Μετά τιμής,

Νότης Μηταράκης
Υφυπουργός Ανάπτυξης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved