ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Ανακοινώσεις Επιστροφή    
Πολυεθνικό μονοπώλιο στο χαρτί | Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου

 

Αθήνα 6.3.2013, 21:14

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ
Σολωμού 65 Αθήνα τ.κ. 104-32 τηλ. 210-5244901 fax 210-5236838

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας καταγγέλλει το πολυεθνικό μονοπώλιο SCA HYGIENE PRODUCTS AE που δραστηριοποιείται στο χαρτί τίσου.  Έχει εξαγοράσει την ΝΤΕΛΙΚΑ, και απαιτεί από τους εργαζόμενους μειώσεις έως 60%, απειλεί ότι αν δεν δεχθούν θα κλείσει ενώ μαζί με άλλες 9 πολυεθνικές που όπως αποκαλύφθηκε απαιτούν να νομοθετηθούν μισθοί 300€ για τους νέους εργαζόμενους.
Η απαίτηση αυτή των μονοπωλίων απευθύνεται σε μία κυβέρνηση που είναι ευθυγραμμισμένη με τα συμφέροντα των πολυεθνικών και μαζί με τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου είναι όλο ανοιχτά αυτιά να ακούσουν και να υιοθετήσουν τις αξιώσεις των μονοπωλίων, στο όνομα των επενδύσεων που δήθεν θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας.
Συνάδελφοι, οι απαιτήσεις τους είναι ξεκάθαρες, θέλουν για να επενδύσουν τσάμπα εργάτες, εξαθλιωμένους σύγχρονους δούλους, με ταυτόχρονη διάλυση των σωματείων και απαγόρευση των απεργιών, για να μεγιστοποιήσουν  τα κέρδη τους.
Αυτή η μεγάλη πρόκληση σε βάρος όλων των εργαζομένων του κλάδου, όλης της εργατικής τάξης δεν μπορεί και δεν  πρέπει να μείνει αναπάντητη.
Καλούμε όλα τα σωματεία να καταδικάσουν τις απαιτήσεις των πολυεθνικών μονοπωλίων και κυρίως να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους για σκληρούς και μακροχρόνιους αγώνες. Να μην περάσουν τα σχέδια του κεφαλαίου, να κτίσει τα σύγχρονα γκέτα με εργάτες χωρίς δικαιώματα, εξαθλιωμένους. Να εντείνουμε τη δράση μας στην κατεύθυνση αντίστασης και αντεπίθεσης σε ρήξη και ανατροπή με την πολιτική των μονοπωλίων που υπηρετεί η κυβέρνηση, η Ε.Ε., τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, να ανοίξουμε την προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης, να πάρει η εργατική τάξη με τους συμμάχους της τον πλούτο που παράγει.

6-3-2013

Αγωνιστικά
Η Διοίκηση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved