ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Ανακοινώσεις Επιστροφή    
Η Ημέρα της Γυναίκας | Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου

 

Αθήνα 8.3.2013, 13:22

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ
Σολωμού 65 Αθήνα τ.κ. 104-32 τηλ. 210-5244901 fax 210-5236838

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας χαιρετίζει τις γυναίκες της εργατικής τάξης, χαιρετίζει τις γυναίκες του Κλάδου που δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.
Από τις υφάντρες του 19ου αιώνα στη Ν. Υόρκη μέχρι τις μέρες μας, οι γυναίκες στον καπιταλιστικό κόσμο αγωνίζονται για το αυτονόητο δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα, για την κάλυψη των αναγκών.
Αποτελούν το σκληρότερα εκμεταλλευόμενο κομμάτι της εργατικής τάξης! Στον Κλάδο του Τύπου και του Χαρτιού οι γυναίκες εργάζονται σκληρά και συχνά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες που δημιουργούν μόνιμα προβλήματα υγείας. Η μητρότητα αποτελεί εμπόδιο στην απρόσκοπτη κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τρικομματική Κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ, μόλις πρόσφατα κατάργησε ουσιαστικά ακόμα κι αυτό το πενιχρό επίδομα τοκετού!
Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι και οι γυναίκες πρέπει να αποτελέσουν ένα δυνατό βραχίονα του μετώπου αντίστασης στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης και της ΕΕ. Μόνη λύση η συστράτευση με τους εργαζόμενους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και νεολαία,  για να αποκρούσουμε την βαρβαρότητα, αλλά και να χτίσουμε την κοινωνία όπου την εξουσία θα την έχουν οι εργαζόμενοι και που σαν κριτήριο ανάπτυξης θα είναι οι ανάγκες τους!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved