ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Ανακοινώσεις Επιστροφή    
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ | Οι πομπές του ΠΑΜΕ και η αλλοίωση των συσχετισμών στην ΟΙΥΕ

 

Αθήνα 12.3.2013, 23:47

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΙ ΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ (ΔΑΣ) ΚΑΙ H ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ Ο.Ι.Υ.Ε. ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ

Το ΠΑΜΕ (ΔΑΣ) σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ενόψει του 35ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, μέσα σε όλα τα εν πολλοίς υπαρκτά κρούσματα νοθείας και αλλοίωσης των συσχετισμών, κάνει το λάθος να αναφερθεί και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, αναπαράγοντας τη γνωστή εδώ και χρόνια «πιπίλα», περί συνεργασίας των δυνάμεων της Α.Π. με την εργοδοσία στο χώρο των τροφίμων.
Η ΔΑΣ, αγνοεί φαίνεται το ρητό: «δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου».
Καλά θα κάνει όμως, να μη κρύβει τις δικές της πομπές, μπροστά στην απεγνωσμένη της προσπάθεια να επιτίθεται στις δυνάμεις της Αυτόνομης Παρέμβασης και στο ανοιχτό, ενωτικό και ριζοσπαστικό της ψηφοδέλτιο, που αναδείχθηκε σε 1η δύναμη στο πρόσφατο συνέδριο της ΟΙΥΕ.
Η ΔΑΣ κρύβει τις αμαρτίες της.
• Κρύβει ότι πιάστηκε να έχει βάλει να διπλοψηφίσουν πάνω από 300 άτομα στο  επιχειρησιακό σωματείο της CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (εμφανίζει 1.354 ψηφίσαντες), τα οποία ήδη είχαν ψηφίσει στα διάφορα κλαδικά σωματεία εμποροϋπαλλήλων και μαζί με αυτούς διπλοψήφισε και ο ίδιος ο Πρόεδρος του Σωματείου, γεγονός που της στέρησε με απόφαση του Συνεδρίου 3 αντιπροσώπους. 
• Κρύβει ότι επί χρόνια τώρα, ενώ κατηγορεί για συνεργασία με την εργοδοσία τις άλλες παρατάξεις, η ίδια η ΔΑΣ συνεργάζεται με ένα δίκτυο επιχειρήσεων, οι οποίες της παραχωρούν χώρους ακόμα και τις αίθουσες των Διοικητικών τους Συμβουλίων, για να κάνουν τα ελεγχόμενα από αυτή σωματεία, άνετα τις εκλογές τους υποχρεώνοντας τους εργαζόμενους θέλουν – δεν θέλουν να ψηφίσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά (εμφανίζει 454 ψηφίσαντες), στου οποίου τα πρακτικά αρχαιρεσιών, φιγουράρουν οι εταιρείες CARREFOUR, NOTOS GALLERIES και FACTORY OUTLET, που  έχουν τσακίσει μισθούς και συμβάσεις.
• Κρύβει ότι, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης (914 ψηφίσαντες), όχι μόνο έκανε εκλογές 1,5 μήνα μετά τη λήξη της θητείας του, αλλά εξαφανίστηκε δήθεν από το Πρωτοδικείο το Μητρώο Μελών και η κατάσταση ψηφισάντων.
• Κρύβει, ότι σε όλα σχεδόν τα σωματεία του ΠΑΜΕ, ψηφίζουν νοικοκυρές, συνταξιούχοι, νέοι του κόμματος και διάφοροι άλλοι περαστικοί χωρίς ασφαλιστικό βιβλιάριο και με περιφερόμενες κάλπες. Στη δε περίπτωση των Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, δε δίστασαν να στήσουν κάλπη στο πεζοδρόμιο της οδού Μπουμπουλίνας, δίπλα στα σκουπίδια!, κάτι που ανάγκασε το δικαστικό αντιπρόσωπο να γράψει στο πρακτικό ότι οι συνθήκες διεξαγωγής των εκλογών ήταν άθλιες και αντίθετες με το Ν. 1264/82.
Αυτά και άλλα πολλά, κρύβει το ΠΑΜΕ που έχει το θράσος να μιλά για αλλοίωση συσχετισμών στην ΟΙΥΕ.
Όσον αφορά το Σωματείο Τροφίμων και το Σωματείο Εργαζομένων ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, στα οποία αναφέρεται το ΠΑΜΕ, οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ παρακολούθησαν από κοντά τις εκλογές όλες τις μέρες και είδαν ότι πραγματοποιήθηκαν με υποδειγματικό τρόπο, με πραγματικούς εργαζόμενους στα τρόφιμα, που έχουν ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ταυτότητα και ασφαλιστικό βιβλιάριο.
Η ΔΑΣ φαίνεται ότι ενοχλείται από την παρουσία και τη δράση των σωματείων στα τρόφιμα και Σ/Μ, όπου στο μεγαλύτερο μέρος του κλάδου εξακολουθεί και εφαρμόζεται η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, και μάλιστα αυτή προ-μνημονίου.
Ο πανικός δυστυχώς είναι κακός σύμβουλος, και καλά θα κάνει η ΔΑΣ να μη ψάχνει τους εχθρούς της, στις δυνάμεις της Αυτόνομης Παρέμβασης και στη δράση της μέσα στους χώρους εργασίας και τους εργαζόμενους, χωρίς διαχωρισμούς και διαιρέσεις.
Εμείς επανερχόμαστε στην πρότασή μας και καλούμε το ΠΑΜΕ αλλά και τις υπόλοιπες δυνάμεις να συμφωνήσουμε από σήμερα. Ελεύθερη εγγραφή εργαζομένων στα σωματεία, ανοιχτές εκλογές με καθαρά μητρώα και ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων με βάση το ΑΜΚΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved