ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Ανακοινώσεις Επιστροφή    
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ | Το Δάσος Συγγρού ανήκει στους πολίτες του Λεκανοπεδίου

 

Αθήνα 1.4.2013, 10:41

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ. 213.20.38.360/315 
Fax: 213.20.38.533
e- mail:
press@maroussi.gr,
press_office@maroussi.gr                                                                                    www.maroussi.gr

Μαρούσι, 29 Μαρτίου 2013

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Το Δάσος Συγγρού ανήκει στους πολίτες του Λεκανοπεδίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου παρακολουθεί με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τις εξελίξεις που αφορούν την προώθηση Νομοσχεδίου από πλευράς Υπουργείων Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέσα από το οποίο επιχειρείται η κατάργηση του ΙΓΕ, που έχει την ευθύνη διαχείρισης του Δάσους Συγγρού, και την ενσωμάτωσή του στον ΕΛΛΗΝΙΚΌ Γεωργικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ.

Η άποψη του Δήμου Αμαρουσίου για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι κατηγορηματική.

• Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε διοικητική πράξη προωθείται από πλευράς Πολιτείας κι αφορά το Δάσος Συγγρού, που έχει βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα και δίνει προτεραιότητα στη λογιστική εξυπηρέτηση των οικονομικών στόχων που τίθενται από τους δανειστές της χώρας μας, σε βάρος του Περιβάλλοντος και των μακροπρόθεσμων συμφερόντων της κοινωνίας των πολιτών.

• Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε διοικητική πράξη ή νομοσχέδιο που προωθείται από πλευράς Πολιτείας κι αφορά το μέλλον του Δάσους Συγγρού, όταν δεν λαμβάνεται υπόψη η άποψη του Δήμου Αμαρουσίου, στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται το μεγαλύτερο τμήμα του Δάσους.

• Είμαστε αντίθετοι σε μια συγχώνευση που δεν θα διασφαλίζει ότι η μελλοντική διαχείριση του Δάσους Συγγρού δεν θα θέσει σε κίνδυνο το δασικό του χαρακτήρα.

• Είμαστε αντίθετοι σε μια συγχώνευση που είναι νομικά έωλη και θέτει σε αμφισβήτηση τους όρους της διαθήκης της διαθέτριας Ιφιγένειας Συγγρού.

• Ο Δήμος Αμαρουσίου δηλώνει ανυποχώρητος στην άποψη πως πρέπει να διαφυλαχθεί πάση θυσία κι έναντι οποιουδήποτε τιμήματος ο δασικός χαρακτήρας του  Δάσους Συγγρού, γιατί  αποτελεί έναν από τους τελευταίους σημαντικούς πνεύμονες πρασίνου της Αττικής.

• Ο Δήμος Αμαρουσίου δηλώνει πως θα αντιδράσει δυναμικά αν κρίνει ότι οι αποφάσεις της Πολιτείας στο ζήτημα της διαχείρισης του Δάσους Συγγρού, λαμβάνονται με χρηματοοικονομικά κι όχι περιβαλλοντικά κριτήρια.

• Ο Δήμος Αμαρουσίου στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του ΙΓΕ και απαιτεί η όποια απόφαση προωθηθεί από την Πολιτεία, να λάβει υπόψη την ανάγκη προστασίας των θέσεων απασχόλησης τους.

• Ο Δήμος Αμαρουσίου αντιλαμβάνεται τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας . Στο πλαίσιο αυτό έχουμε συμβάλλει σημαντικά , ως φορέας κι εμείς της Αυτοδιοίκησης, στην προσπάθεια για νοικοκύρεμα των οικονομικών του Κράτους. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα συναινέσουμε στην εκποίηση των δασών της χώρας , για να εξυπηρετηθούν οι οικονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί. Θεωρούμε πως υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι περιστολής των δημόσιων δαπανών και δεν χρειάζεται να θυσιάσουμε το δασικό πλούτο της Πατρίδας μας.

• Το Δάσος Συγγρού ανήκει στους πολίτες του Λεκανοπεδίου, στους πολίτες του Αμαρουσίου. Ως Δήμος και σε συνεργασία με τους εθελοντές συμπολίτες μας θα εξακολουθήσουμε να συμβάλλουμε ενεργά σε δράσεις όπως η πυροπροστασία και πυρασφάλεια του, όπως κάναμε άλλωστε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Επιπλέον, θα διεκδικήσουμε την ανατροπή της απαράδεκτης απόφασης της πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπατζελή και τη συμμετοχή μας και πάλι στο Δ.Σ. του φορέα ή οργανισμού που θα διαχειριστεί στο μέλλον το Δάσος μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved