ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Ανακοινώσεις Επιστροφή    
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΔΕΔΥ | «Γενική οπισθοχώρηση» κήρυξε η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ

 

Αθήνα 15.4.2013, 19:41

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΔΕΔΥ

«Γενική οπισθοχώρηση» κήρυξε η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ

Την ώρα που η Κυβέρνηση μετά τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών ανακοινώνει μετά «βαΐων και κλάδων» χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο και χρησιμοποιεί το θέμα των λεγόμενων επίορκων για να θολώσει τα νερά, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ με την τακτική της αντικειμενικά έρχεται να διευκολύνει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.
Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα για την κινητοποίηση της Τετάρτης 17/4/2013 στην οποία ουσιαστικά δεν γίνεται καμιά αναφορά στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για μαζικές απολύσεις, δεν δίνεται απάντηση στα επικοινωνιακά τρυκ της συγκυβέρνησης για δήθεν προσλήψεις και δεν αποκαλύπτονται οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για διάλυση των Δημόσιων Υπηρεσιών και την αποδιάρθρωση των υπηρεσιών που παρέχουν κοινωνικά αγαθά.
Ταυτόχρονα οι τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών της ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή, ότι δηλαδή η ΑΔΕΔΥ θα πρέπει να αλλάξει τακτική και να συμμετάσχει στις διαδικασίες αξιολόγησης των υπηρεσιών με παρατηρητές και να διατυπώσει μέσα στο μνημονιακό περιβάλλον προτάσεις για την αναβάθμιση των Δημόσιων υπηρεσιών, δείχνουν καθαρά ότι η πλειοψηφία έχει κηρύξει «γενική οπισθοχώρηση».
Ακόμα και η πρόταση για κινητοποιήσεις, ως άμεση απάντηση που έγινε από την πλευρά της Αυτόνομης Παρέμβασης, σχολιάστηκε αρνητικά από σημαντικό τμήμα της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ, ενώ η πρόταση για τις κινητοποιήσεις δεν ψηφίστηκε από όλους.
Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ σε μια κρίσιμη στιγμή που κρίνεται το δικαίωμα των εργαζομένων στο Δημόσιο για εργασία "εγκαταλείπει τα όπλα" και αφήνει τους Δημοσίους Υπαλλήλους απροστάτευτους μπροστά στα αντιλαϊκά μέτρα της συγκυβέρνησης και της τρόικας, ανατρέποντας ακόμα και παλιότερες αποφάσεις των οργάνων της.
Αυτή την ώρα πρέπει τα συνδικάτα, ανεξάρτητα από την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ, να πάρουν πρωτοβουλίες και να οργανώσουν συντονισμένες δράσεις για να προστατέψουν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο από τη λεηλασία των δικαιωμάτων τους. Η υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία, και των κοινωνικών αγαθών της υγείας της παιδείας της πρόνοιας και της ασφάλισης είναι το πρώτο καθήκον κάθε συνδικάτου.
Καλούμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στην Αττική και στις περιοχές που θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια να συμμετέχουν μαζικά στην τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη  17 Απρίλη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και με την κλιμάκωση του αγώνα να αποτρέψουμε τα κυβερνητικά σχέδια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved