ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Ανακοινώσεις Επιστροφή    
ΕΣΑμεΑ | Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ΑμεΑ

 

Αθήνα 18.4.2013, 16:43
ΕΣΑμεΑ
Αρ. πρωτ…1492…….

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ΑμεΑ

Προτάσεις προς το υπ. Οικονομικών για τους δανειολήπτες
Με επιστολή της στο υπουργείο Οικονομικών η Ε.Σ.ΑμεΑ. καταθέτει τις προτάσεις της επί των ρυθμίσεων για τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί από την κρίση και έχουν αδυναμία να ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις τους έναντι των τραπεζών.
- Στην εξειδίκευση των κριτηρίων χρειάζεται η αποσαφήνιση ότι το μέτρο αφορά και στα πρόσωπα (γονείς/κηδεμόνες/συζύγους) που βαρύνονται φορολογικά από άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Σύμφωνα δε και με το άρθρο 7 του ΚΦΕ το ποσοστό των ατόμων με αναπηρία που βαρύνουν φορολογικά ένα πρόσωπο καθορίζεται σε ποσοστό 67% και άνω.
- Για τους δανειολήπτες που ανήκουν οι ίδιοι σε κατηγορία αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης χρειάζεται να καθοριστεί ότι στις ρυθμίσεις υπάγονται τα άτομα με αναπηρία ή χρόνια πάθηση με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, το οποίο διαπιστώνεται με γνωμάτευση αρμόδιας αρχής για την πιστοποίηση εφόσον αυτή βρίσκεται σε ισχύ. Για λόγους αρχής και στην προσπάθεια να υιοθετηθεί η σύγχρονη ορολογία η οποία εκφράζει το αναπηρικό κίνημα επισημαίνουμε ότι ο όρος ασθένεια δεν είναι δόκιμος ούτε εκφράζει τα άτομα με χρόνιες παθήσεις.
- Η γενική προϋπόθεση ένταξης στο Πρόγραμμα, η οποία τίθεται για όλες τις κατηγορίες πληθυσμού και αφορά στην μείωση του φετινού εισοδήματος κατά 20% σε σχέση με το εισόδημα του 2010 ενδεχομένως να θέσει εκτός του Προγράμματος άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις τους οποίους αδιαμφισβήτητα και ανεπανόρθωτα έχει πλήξει η οικονομική κρίση. Τα μέλη της ευπαθούς αυτής ομάδας έχουν υποστεί πολλαπλάσια μείωση του εισοδήματος τους λόγω πρόσθετων παραγόντων που έχουν αυξήσει το κόστος ζωής τους, όπως είναι η αύξηση της συμμετοχής τους στις δαπάνες για τη θεραπευτική και φαρμακευτική τους αγωγή, η υποβάθμιση έως και συρρίκνωση των δημοσίων υπηρεσιών υγείας, η μείωση έως και κατάργηση κοινωνικών παροχών. Η Συνομοσπονδία ζητά να μην ισχύσει για την ευπαθή ομάδα των ατόμων με αναπηρία, χρονίως πασχόντων και τις οικογένειές τους η γενική προϋπόθεση μείωσης του εισοδήματος κατά 20% σε σχέση με το εισόδημα του έτους 2010. Επιπλέον ζητείται η περαιτέρω αύξηση του ανώτατου ορίου οικογενειακού εισοδήματος για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.
- Τέλος στο Πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να υπαχθούν χωρίς προϋποθέσεις και κριτήρια οι έχοντες αδυναμία να πληρώσουν τις δανεικές τους υποχρεώσεις εξαιτίας της μακρόχρονης διακοπής χορήγησης της σύνταξής η πάσης φύσεως επιδομάτων αναπηρίας, λόγω αναμονής στους στις λίστες των ΚΕΠΑ. Το θέμα μπορεί να διευθετήθηκε με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση μόνο όμως για τους συνταξιούχους αναπηρίας. Είναι γεγονός όμως ότι από το 2011 έως και την πρόσφατη αυτή ελλιπή νομοθετική ρύθμιση έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά πολλές οικογένειες ατόμων με αναπηρία.

Απαιτούνται μέτρα ουσίας για την προστασία της αναπηρικής οικογένειας!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved