ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Ανακοινώσεις Επιστροφή    
ΓΕΩΤΕΕ | Προαναγγελία συνέντευξης Τύπου

 

Αθήνα 24.4.2013, 18:43

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
ΤΜΗΜΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 64, 546 31 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.: 2310 278817-8, FAX: 2310 236308
Δ/ΝΣΗ E-mail:
pub_relations@geotee.gr
Αρ. Πρωτ.: Δ.Υ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ ΓΙΑ:
- την επιχειρούμενη κατάργηση του επαγγέλματος του γεωτεχνικού,
- την ανεξέλεγκτη αγορά - χρήση γεωργικών φαρμάκων και την εφαρμογή της ηλεκτρονικής τους συνταγογράφησης,
- τη φορολογία του αγροτικού εισοδήματος και τον άμεσο εντοπισμό της φοροδιαφυγής στα εισοδήματα από αγροτικές επιχειρήσεις κατά την τελευταία δεκαετία.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: Σπ. Μάμαλης, Πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
Αθ. Σαρόπουλος, Πρόεδρος του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας / ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
Γρ. Νικολαϊδης, Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μακεδονίας - Θράκης

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) είναι ο θεσμοθετημένος σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της υπαίθρου και πάντα λαμβάνει υπόψη τον παράγοντα "περιβάλλον", το σεβασμό και την προστασία του. Ειδικότερα, έχει σαν σκοπό τη διεύρυνση και προώθηση της επιστημονικής γνώσης και μελετά κάθε θέμα που αφορά τους τομείς της γεωργίας, κτηνοτροφίας, αλιείας, των δασικών πόρων, των ορυκτών και υδατικών πόρων, την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας, την ποσοτική και ποιοτική βελτίωση της παραγωγής, τον έλεγχο, την επεξεργασία, την μεταποίηση, τη διακίνηση και την εμπορία των προϊόντων των τομέων αυτών με την καλύτερη χρησιμοποίηση των διατιθέμενων φυσικών πόρων και μέσων. Ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει υπό την παρούσα συγκυρία είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς οι τομείς της πρωτογενούς παραγωγής εμφανίζονται ως ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης και εξόδου της χώρας από την κρίση που διέρχεται.
Παράλληλα, ως επιστημονικό και επαγγελματικό όργανο των μελών του (γεωπόνων, δασολόγων, κτηνιάτρων, γεωλόγων, ιχθυολόγων), βασικό στόχο του αποτελεί η ουσιαστική και αποτελεσματική εφαρμογή και υλοποίηση της νομοθετικής κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των γεωτεχνικών (Π.Δ. 344/2000) για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.
Μέσα στα παραπάνω πλαίσια, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 25-04-2013 και ώρα 1:00 μ.μ., στη Θεσσαλονίκη, στα Γραφεία της Ε.Δ.Ο.Θ, (Προξ. Κορομηλά 51, 2ος όρ.), κατά την οποία θα γίνει εκτενής ανάπτυξη και ανάλυση από τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κ. Σπ. Μάμαλη, τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας / ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κ. Αθ. Σαρόπουλο και τον Πρόεδρο του Γεωπονικού Συλλόγου Μακεδονίας – Θράκης κ. Γρ. Νικολαΐδη των παρακάτω κρίσιμων θεμάτων που αφορούν:
Α) την επιχειρούμενη - μέσα από το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται - νομοθέτηση της ουσιαστικής κατάργησης του επαγγέλματος του γεωτεχνικού (γεωπόνου, δασολόγου, κτηνιάτρου, γεωλόγου και ιχθυολόγου) αλλά και της αντικατάστασης του γεωτεχνικού επιστήμονα από ανεπαρκή φυσικά πρόσωπα χωρίς πτυχίο στην εμπορία γεωργικών φαρμάκων, λιπασμάτων, πολλαπλασιαστικού υλικού και στα κτηνιατρεία,
Β) την ανεξέλεγκτη αγορά - χρήση γεωργικών φαρμάκων και την εφαρμογή της ηλεκτρονικής τους συνταγογράφησης και
Γ) την κοινή πρόταση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., της ΕΤ.ΑΓΡ.Ο. και της Π.Ε.Ν.Α. για την φορολογία του αγροτικού εισοδήματος αλλά και την πρόταση για τον άμεσο εντοπισμό της φοροδιαφυγής στα εισοδήματα από αγροτικές επιχειρήσεις κατά την τελευταία δεκαετία.
Ως εκ τούτου, σας γνωρίζουμε ότι θα είναι τιμή για μας να συμμετέχετε στην συνέντευξη τύπου όπου θα γίνει παράθεση προτάσεων καθώς και θα απαντηθούν σχετικές ερωτήσεις για τα παραπάνω θέματα, συμβάλλοντας:
· αφενός ως αρωγοί στο έργο της πολιτείας στους ευαίσθητους και κρίσιμους για το μέλλον της χώρας τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, της διαχείρισης των φυσικών πόρων και της προστασίας του περιβάλλοντος και
· αφετέρου στην υπεράσπιση και αναβάθμιση της επαγγελματικής κατοχύρωσης-προστασίας και της κοινωνικής αναγνώρισης και καταξίωσης των γεωτεχνικών επιστημόνων που είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να δώσουν ορθές και καίριες κατευθύνσεις προσανατολισμού της αναπτυξιακής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved