ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Ανακοινώσεις Επιστροφή    
29/1 Καταγγέλλουν αλχημείες στις προσλήψεις της Περιφέρειας Αττικής

Proslipsis.gr | Αθήνα 29.1.2021, 05:07

Η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε πριν από λίγες ημέρες στην πρόσληψη 406 εποχικών υπαλλήλων για απασχόληση οκτώ μηνών χωρίς αντικειμενικό τρόπο αξιολόγησης, καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.

Εμείς να προσθέσουμε ότι η εν λόγω προκήρυξη βγήκε ημέρα Κυριακή απόγευμα και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εξέπνευσε την Τρίτη το μεσημέρι (ούτε δύο ημέρες διάρκεια).

* Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Συλλόγου.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΑΤΤΙΚΗΣ
Λ. Συγγρού 80-88, ΤΚ:11741 Αθήνα
e-mail: syllogos.patt@gmail.com
https:// syllogospatt.wordpress.com
τηλ. προέδρου: 6932442294
τηλ. γραμματέα: 6972820724

Αθήνα 28- 1 -2021
Αρ. Πρωτ.: 9


ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΙΔΟΧ 
ΟΤΑΝ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ KAI ΤΑ ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΑΝΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ

Δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά ελάχιστες μέρες για να αποδειχτούν και στη πράξη τα όσα λέγαμε για το νέο νομοθετικό πλαίσιο της ΝΔ για τις προσλήψεις, για το πως δηλαδή κυβέρνηση, περιφερειάρχες, δήμαρχοι κ.α. φτιάχνουν το κράτος των «αρεστών», φτιάχνουν μηχανισμό στήριξης, μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες προσλήψεων.

Αναφερόμαστε στις πρωτοφανείς διαδικασίες που ακολούθησε η Περιφερειακή Αρχή Αττικής με τις προσλήψεις ΙΔΟΧ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Αντί να ακολουθηθεί η ίδια με τις δύο προηγούμενες προκηρύξεις διαδικασία, όπου με συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής προσλήφθηκαν περίπου 224 εργαζόμενοι με τετράμηνες συμβάσεις τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο 2020, βγήκαν Αποφάσεις, που εύλογα δημιουργούν ερωτηματικά στους 3.000 και πλέον άνεργους, που κατέθεσαν αιτήσεις.

1. Η υπΆ αριθμ. 1/2021 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (ΑΔΑ 6ΞΠΓ7Λ7-Ρ4Σ αποφάσισε «την έγκριση πρόσληψης έκτακτου προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.) συνολικά τετρακοσίων σαράντα επτά (447) ατόμων, για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) μηνών για την αντιμετώπιση των απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών που έχουν επέλθει λόγω της εμφάνισης και της διασποράς του κορωνοϊού».

2. Με την υπΆ αριθμ. 34881/17-1-2021 Απόφαση Περιφερειάρχη ανακοινώθηκε η πρόσληψη με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ μόνο για τετρακόσια έξι (406) ατόμων για οκτώ μήνες.
Στην Απόφαση αυτή αναφέρονται οι ειδικότητες και τα απαιτούμενα προσόντα, χωρίς όμως να προβλέπεται ποια θα είναι η μοριοδότηση για τα τυπικά προσόντα, για την προϋπηρεσία και την εμπειρία ή για άλλα κοινωνικά κριτήρια.

3. Τις 3.000 και πλέον αιτήσεις ανέργων, που κατατέθηκαν ανέλαβε με Απόφαση Πατούλη (αριθμ. πρωτ. 38560/18-1-2021) να αξιολογήσει μια τριμελής Επιτροπή 38560/18-1-2021 από δύο Αντιπεριφερειάρχες και μία Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο!!!

Το έργο της Επιτροπής ήταν να παραλάβει, να ελέγξει και να αξιολογήσει τις κατατεθειμένες αιτήσεις και τα δικαιολογητικά συμμετοχής των υποψηφίων και να συντάξει και να αποστείλει στην αρμόδια Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού σχετικό πρακτικό συνοδευόμενο από πίνακα επιλεχθέντων προς πρόσληψη, το οποίο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με την Απόφαση το αργότερο μέχρι τις 24-1-2021!!!

Έτσι, μέσα σε πέντε μέρες κατάφεραν να παραλάβουν, να ελέγξουν και να αξιολογήσουν τις 3.000 και πλέον αιτήσεις, που κατατέθηκαν!!! και τα πρόλαβαν όλα…, αφιερώνοντας χρόνο λιγότερο από 1 λεπτό για κάθε αίτηση!!! 

Ίσως να πρέπει να τους «αξιοποιήσει» και το ΑΣΕΠ, για να επιταχύνει τις διαδικασίες των προσλήψεων…
Ίσως βέβαια αυτό να χαρακτήρισε ως «αυτοδιοίκητο» ο υπουργός Εσωτερικών για τους Δήμους και τις Περιφέρειες, τοποθετούμενος για το θέμα στη Βουλή…

4. Σήμερα 27-1-2021 ανακοινώθηκε με Απόφαση Περιφερειάρχη (αριθμ. πρωτ. 66031/27-1-2021) η πρόσληψη τετρακοσίων τριών (403) ατόμων για χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης μέχρι και τις 5-7-2021, όχι δηλαδή 8 μηνών, αλλά 5 μηνών!!!

Στον πίνακα δεν υπάρχουν ούτε μόρια κατάταξης, ούτε τίποτα… και βέβαια δεν προσλήφθηκαν αυθαίρετα συγκεκριμένοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Αττικής (εργαζόμενοι στο επιχειρησιακό κέντρο του 1110 κ.α). 

Δεν θα σταθούμε σε ονόματα, που παραπέμπουν σε γνωστές μαυρογιαλούρικες «διαδρομές», ούτε στις λίστες υπουργών και του περιβάλλοντος της Περιφερειακής Αρχής που επεξεργάστηκε η τριμελής Επιτροπή Πατούλη, ούτε στις καταγγελίες που έφτασαν στο Σύλλογο.

Θα πούμε μόνο ότι οι διάτρητες αυτές διαδικασίες βάζουν όλους τους ανθρώπους στο ίδιο «τσουβάλι», αμαυρώνουν την προσφορά των συμβασιούχων, που εργάστηκαν με αξιόλογη προσφορά στην Περιφέρεια Αττικής, προσπαθώντας να μπαλώσουν τα τεράστια κενά, που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες μας.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εκμεταλλεύεται την ανεργία, να μεταχειρίζεται με τέτοιο τρόπο τους ανέργους, να δημιουργεί μηχανισμούς ημετεροκρατίας και ομηρίας.

Να γίνουν εδώ και τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Να καλυφθούν όλα τα κενά στις υπηρεσίες, με ένα αδιάβλητο σύστημα διορισμών μόνο με μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved