ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Έρευνα Επιστροφή    
Ερευνητικό πρόγραμμα ΑΠΘ σε Ελλάδα και Μαύρη Θάλασσα

Αθήνα 11.11.2013, 20:12

Με στόχο την περιβαλλοντική παρακολούθηση και μετρίαση των αρνητικών οικολογικών επιδράσεων στην Ελλάδα και στη Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας είναι σε εξέλιξη ερευνητικό πρόγραμμα της επιστημονικής ομάδας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, με επικεφαλής τον Καθηγητή Χριστόφορο Κουτίτα.

Εταίροι του προγράμματος είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Μηχανικής και Νανοτεχνολογίας της Μολδαβικής Ακαδημίας Επιστημών (ΙΕΕΝ), με έδρα το Κισινάου, το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης του Δέλτα Δούναβη της Ρουμανίας (DDNIRD) με έδρα την Τούλτσεα, το Ινστιτούτο Οικολογίας και Γεωγραφίας της Μολδαβικής Ακαδημίας Επιστημών (IEG), το Εθνικό Θαλάσσιο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Ουκρανίας με έδρα το Κερτς (KSMTU) και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Καραντενίζ της Τουρκίας, με έδρα την Τραπεζούντα (KTU). 

Αντικείμενο του ερευνητικού έργου είναι η έναρξη δραστηριοποίησης του Δικτύου στη Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας για την περιβαλλοντική της προστασία, μέσω έρευνας πεδίου και ανάπτυξης εργαλείων παρακολούθησης ρυπαντικών φαινομένων και ποιοτικών χαρακτηριστικών των υδάτων. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα συγκεντρωθούν δεδομένα οργανικής και ανόργανης ρύπανσης στην περιοχή, θα διερευνηθεί η σχέση επιφανειακής και υπόγειας υδάτινης ρύπανσης, θα πραγματοποιηθούν έρευνες πεδίου για συγκεκριμένες κατηγορίες ρύπων, θα δοκιμαστούν μέθοδοι απομάκρυνσης φθορίου και υδρογονανθράκων από υδάτινες μάζες, θα αναπτυχθεί σύστημα τρισδιάστατης προσομοίωσης πετρελαϊκής ρύπανσης για το θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής.

Το ερευνητικό έργο «Ερευνητικό δίκτυο για την περιβαλλοντική παρακολούθηση και μετρίαση των αρνητικών οικολογικών επιδράσεων στη Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας» (“Research networking for the environmental monitoring and mitigation of adverse ecological effects in the Black Sea Basin”, BSB Net-Eco) υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας, Black Sea Basin Joint Operational Programme 2007-2013. Η διάρκεια του έργου είναι 24 μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved