ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Έρευνα Επιστροφή    
To Eρευνητικό Κέντρο «Αθηνά» στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Proslipsis.gr | Αθήνα 07.09.2022, 20:47

Το ΕΚ «Αθηνά» σάς περιμένει στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στο περίπτερο 7 (Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας), 10-18 Σεπτεμβρίου, με μια σειρά από καινοτόμες εφαρμογές, υπηρεσίες και διαδικτυακά εργαλεία. 

Η φετινή ΔΕΘ είναι αφιερωμένη στην κυκλική οικονομία, με τη βιώσιμη ανάπτυξη και το περιβάλλον να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Το μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα είναι μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις. Επισκεφθείτε λοιπόν το περίπτερό μας για να μετρήσετε το ατομικό ανθρακικό σας αποτύπωμα μέσω της εφαρμογής PSLifestyle και στη συνέχεια ακολουθείστε τις προτάσεις του έργου για να υιοθετήσετε έναν νέο τρόπο ζωής, με μεγαλύτερο σεβασμό στο περιβάλλον.

Γνωρίστε επίσης το EIT Climate-KIC Hub Greece, που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις καινοτόμες ιδέες και την κοινωνία, με στόχο την προσαρμογή στις αλλαγές που επιφέρει η κλιματική αλλαγή.

Επισκεφθείτε την πλατφόρμα Climate Innovation Window (CIW) που αναπτύχθηκε από την πρωτοβουλία BRIGAID CONNECT στο πλαίσιο του έργου «BRIGAID: Bridging the gap for Innovations in Disaster Resilience» και δείτε περισσότερες από 120 καινοτομίες προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και λύσεις αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Αν δραστηριοποιείστε στον ναυτιλιακό κλάδο και σχεδιάζετε τη δική σας νεοφυή επιχείρηση, ξέρετε ότι ο επιταχυντής έρευνας και καινοτομίας Maritime ClimAccelerator υποστηρίζει την ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων που θα παρέχουν βιώσιμες λύσεις προς την κατεύθυνση αυτή, προσφέροντας χρηματοδότηση, συμβουλευτικές υπηρεσίες και διασύνδεση με επενδυτές και ναυτιλιακές εταιρείες;  

Στη φετινή ΔΕΘ στο περίπτερό μας θα γνωρίσετε επίσης τις καινοτόμες υπηρεσίες του έργου NEANIAS που φιλοδοξούν να δώσουν απάντηση στις κυριότερες Ατμοσφαιρικές, Υποβρύχιες και Διαστημικές Προκλήσεις, αξιοποιώντας υπερσύγχρονα ερευνητικά εργαλεία. 

Για να ανακαλύψετε νέες μεθόδους καλλιέργειας μέσα στην πόλη και να ανταλλάξετε απόψεις κατεβάστε την εφαρμογή Urbana στο κινητό σας τηλέφωνο και βρείτε οδηγίες πρακτικών αστικής γεωργίας, κατανοητά διατυπωμένες από Γεωργικούς Συμβούλους. Και αν αναρωτιέστε πόσο “FRESQO” είναι το ψάρι που τρώμε και κατ’ επέκταση πώς τα ερευνητικά αποτελέσματα μπορούν να μεταφερθούν στην αγορά γνωρίστε το FRESQO, ένα καινοτόμο σύστημα (hardware και software) για εμπόρους αλιευμάτων, αλλά και για στελέχη κρατικών υπηρεσιών που εκτελούν ποιοτικούς ελέγχους.

Από τις εγκαταστάσεις του HELEXPO και το περίπτερό μας θα σας ταξιδέψουμε φέτος εικονικά στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με τη ΜΥΘΟΤΟΠΙΑ για να δημιουργήσετε τις δικές σας διαδρομές ανάμεσα σε μύθους της περιοχής, εξερευνώντας τα μονοπάτια του σήμερα.

Επόμενος προορισμός η Ελευσίνα, όπου με συνοδοιπόρο την εφαρμογή myELeusis θα περιηγηθείτε στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας και στο νέο Μουσείο, θα μυηθείτε στα Ελευσίνια Μυστήρια και θα γίνετε μέρος μια ιστορίας Μυστηρίου, μέσα από εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας.

Το ταξίδι στο χθες θα ολοκληρωθεί με το WARMEST, στο πλαίσιο του οποίου δημιουργήθηκε ένα διαδικτυακό εργαλείο που αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες συλλογής δεδομένων και τεχνικών τηλεπισκόπησης, για να καταγράψει τις φθορές σε μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και να διευκολύνει τη συντήρησή τους.

Επιστρέφοντας στην πόλη και στο περίπτερό μας θα έχετε την ευκαιρία να οδηγήσετε ένα όχημα σε συνθήκες πόλης μέσα σε έναν εξομοιωτή χρησιμοποιώντας τα τυπικά χειριστήρια ενός αυτοκινήτου και να δείτε πώς γίνεται η αναγνώριση του περιβάλλοντος χώρου γύρω από το όχημα από το λογισμικό CPSoSAware, σε πραγματικό χρόνο.

Τέλος, θα δείτε επίσης, πώς η τεχνητή νοημοσύνη, μπορεί να διευκολύνει την επικοινωνία μας, μέσω του EASIER ενός πολυγλωσσικού συστήματος αυτόματης μετάφρασης για χρήστες διαφόρων νοηματικών γλωσσών. Οι χρήστες επιλέγουν τη γλώσσα της προτίμησής τους και με τη βοήθεια μιας μηχανής αυτόματης μετάφρασης και ανάπτυξης περιεχομένου στη νοηματική γλώσσα, οι λέξεις μεταφράζονται σε νοήματα ή το αντίστροφο.

Ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΕΚ «Αθηνά», Γιάννης Εμίρης θα συμμετέχει επίσης, στην εκδήλωση «Κέντρο Καινοτομίας για τις Γυναίκες -Νέες Δράσεις και Συνέργειες» που διοργανώνεται από την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα και το Greek Innovation Lab for Women #GIL4W, το Σάββατο 10/09, στις 13:00.  Την Κυριακή 11/9, 10:00-10:45 ο Γ. Εμίρης θα εκπροσωπήσει το δίκτυο Science Agora στην εκδήλωση "Χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης Μεταφοράς Τεχνολογίας", που διοργανώνεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την πρωτοβουλία Elevate Greece και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.  

Ταυτότητα
Το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» ιδρύθηκε το 2003 και διαθέτει υποδομές σε Αθήνα, Πάτρα και Ξάνθη. Είναι το μοναδικό Ερευνητικό Κέντρο στην Ελλάδα με αποκλειστικό προσανατολισμό τις Ψηφιακές Επιστήμες και Τεχνολογίες. Αποτελείται από τρία Ινστιτούτα με αντικείμενο δραστηριοποίησης τη Γλώσσα και την Επεξεργασία του Λόγου, τα Βιομηχανικά Συστήματα και τα Πληροφοριακά Συστήματα αντιστοίχως, και από οκτώ μονάδες με αντικείμενο τους Τεχνολογικούς Συνεργατικούς Σχηματισμούς, τα Διαστημικά Προγράμματα, τη Ρομποτική Αντίληψη και Αλληλεπίδραση, τις Περιβαλλοντικές και Δικτυακές Τεχνολογίες και Εφαρμογές, τη Φαρμακοπληροφορική, την Αειφόρο Ανάπτυξη, την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Επιστήμη των Δεδομένων και τους Αλγορίθμους και τέλος τη Γυναικεία Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα. 


ΠΙΝΑΚΑΣ
Ενδιαφέρουσες ομιλίες

Κυριακή  11/9
18:00—19:00
Innovation Acceleration / Alliance of Excellence for Research and Innovation on Aeiphoria (AE4RIA) – Φοίβη Κουντούρη Καθηγήτρια, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη της Μονάδας Αειφόρου Ανάπτυξης / ΕΚ "Αθηνά”  

Παρασκευή 16/09
17:00-18:00 
Urbana & PSLifestyle: Συλλογική ευασθητοποίηση για βιώσιμο τρόπο ζωής και δράσεις αστικής γεωργίας – Xάρης Νάκοs - Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚ “Αθηνά”
Φίλιππος Μπόνταρε - Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚ “Αθηνά”
Eλένη Πετρά - Επιστημονική Συνεργάτιδα /Project Manager ΕΚ “Αθηνά”

18:00-19:00
Μυθοτοπία – Μαγικό σήμερα, ζωντανό χθες – Άννα Βακαλοπούλου, Συνεργαζόμενη ερευνήτρια ΕΚ “Αθηνά”
19:00-20:00 
FRESQO: Σύστημα διάγνωσης νωπότητας αλιευμάτων με χρήση ΑΙ – Eλένη Πετρά - Επιστημονική Συνεργάτιδα /Project Manager ΕΚ “Αθηνά”
Σάββατο 17/09
17:30-18:30 
NEANIAS: πρωτοπόρες υπηρεσίες νέφους για υποβρύχια έρευνα, ατμόσφαιρα και διάστημα – Φίλιππος Μπόνταρε - Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚ “Αθηνά”
Eλένη Πετρά-Επιστημονική Συνεργάτιδα /Project Manager ΕΚ “Αθηνά”

19:00—20:00
Μονάδα Ρομποτικής ΕΚ "Αθηνά": επιτεύγματα και προοπτικές
Παναγιώτης Φίλντισης - Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚ “Αθηνά

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved