ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Διάφορα Σεμινάρια Επιστροφή    
Σεμινάριο για τη λειτουργία του κράτους

Αθήνα 3.2.2014, 15:44

"Οργάνωση και Λειτουργία των Θεσμών του Κράτους: Ενήμερος Πολίτης – Ενεργός Πολίτης’’, είναι το θέμα εκπαιδευτικού προγράμματος που διοργανώνει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Ιωάννης Καποδίστριας», με την στήριξη και συνεργασία του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, πρωταρχικός στόχος του προγράμματος, που θα διεξαχθεί από αρχές Απριλίου έως και τέλη Μαΐου, είναι η ενημέρωση των φοιτητών κάθε βαθμίδας για την οργάνωση και λειτουργία της δημόσιας διοίκησης αλλά και των φορέων που την στελεχώνουν. Θα περιλαμβάνει Συνέδρια, Ειδικές Διαλέξεις καθώς και Επιστημονικές Επισκέψεις σε αντίστοιχους χώρους της Δημόσιας Διοίκησης αλλά και Πολιτιστικούς Χώρους. Στην άρτια διεξαγωγή του θα συμβάλλουν ακαδημαϊκοί και Ειδικοί Επιστήμονες.

Οι συμμετέχοντες θα εμβαθύνουν και θα γνωρίσουν μία σειρά θεσμούς όπως: 
i. Συνήγορος του Πολίτη 
ii. Συνήγορος του Φοιτητή 
iii. Συμβούλιο Επικρατείας 
iv. Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης 
v. Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης 
vi. Επιστημονική Τεχνογραφία: Ειδικά Σεμινάρια Εκμάθησης Δομής και Γραφής των Ακαδημαϊκών Εργασιών και των Διπλωματικών Εργασιών 
vii. Μεθοδολογία Έρευνας 
viii. Ειδικά Σεμινάρια Δημιουργίας Βιογραφικού Σημειώματος καθώς και Γνωριμία με τον Φορέα Ευρέσεως Εργασίας EURES. 
ix. Παρουσίαση των Ευκαιριών του νέου Προγράμματος ERASMUS+ 
x. Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι Αντιπροσωπείες στην Ελλάδα – Ευκαιρίες Πρακτικής Άσκησης στα Ευρωπαϊκά Όργανα. 
xi. Εθελοντισμός – Μη τυπική μάθηση 
xii. Καινοτομία – Νεανική Επιχειρηματικότητα 
*Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα ενταχθούν και άλλες θεματικές προς εξέταση 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές όλων των βαθμίδων από όλα τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της χώρας, σε Στρατιωτικούς, Διπλωμάτες, Δημοσιογράφους και Ερευνητές. Όσοι το παρακολουθήσουν θα λάβουν πλούσιο ενημερωτικό υλικό καθώς και όλες τις παρουσιάσεις των διαλέξεων. Στην τελετή λήξης του προγράμματος θα δοθούν επίσημα πιστοποιητικά συμμετοχής. 

Αιτήσεις 
Για την συμμετοχή σας παρακαλείσθε όπως μας ενημερώσετε μέσω email στο ioaniskapodistrias@yahoo.com, στέλνοντας Όνομα – Επώνυμο – Σχολή/Φορέα – Τηλέφωνο – email, έως και την Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014. 

Πληροφορίες: www.ioanniskapodistrias.org.gr, τηλ.: 6975580855.
 
Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο Προκόπιος Μέριανος και Συντονιστές οι: Βασιλική Λένη, Ηρώ Σκανδάλη, Θεόδωρος Τσαγγαράκη.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved