ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Διάφορα Σεμινάρια Επιστροφή    
Σεμινάρια Δημοσίου Δικαίου από την Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων

Αθήνα 1.10.2014, 12:33

Η 'Ενωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) διοργανώνει και αυτή την χρονιά, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, Επιστημονικές Εκδηλώσεις - Σεμινάρια Δημοσίου Δικαίου με τίτλο «Διάλογοι Δημοσίου και Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου», που θα λαμβάνουν χώρα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος) συγκεκριμένες Τετάρτες απόγευμα 6-8 μ.μ. για την περίοδο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου 2014. Οι επιστημονικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τις Τετάρτες 8, 15, 29 Οκτωβρίου και 5,12,19 Νοεμβρίου 2014.

Επίσης, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί στον ΔΣΑ το επιστημονικό συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) με τίτλο «Διοικητική Δικαιοσύνη». 

Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) θα χορηγήσει βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους παρακολουθήσουν τουλάχιστον τις 4 από τις 6 επιστημονικές εκδηλώσεις της περιόδου Οκτωβρίου- Νοεμβρίου 2014. 

Επιπλέον, η Ένωση διοργανώνει Επιστημονικό Συνέδριο στην Αθήνα (Αίθουσα Εκδηλώσεων Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Ακαδημίας 60 1ος Όροφος) με θέμα «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014. Ομιλητές θα είναι Δικαστές, Καθηγητές και Δικηγόροι. Το τελικό πρόγραμμα θα δημοσιευτεί τις επόμενες εβδομάδες. 

Ταυτότητα
Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με νομική προσωπικότητα. Η ιστοσελίδα της είναι η εξής: www.dimosiodikaio.gr. Ο στόχος της  ΕΕΔ είναι να γίνει η επιστημονική ένωση στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι Συνταγματολόγοι, Διοικητικολόγοι, Ευρωπαϊκολόγοι και Διοικητικοί Επιστήμονες και θα αναπτύσσεται πολυτασικός δημόσιος διάλογος για την προαγωγή του Δημοσίου Δικαίου.

 Η Ένωση Ελλήνων Δημοσιολόγων προσκαλεί να γίνουν μέλη της (με αίτηση στο www.info@dimosiodikaio.gr ή στο περιθώριο των εκδηλώσεων/σεμιναρίων του ΔΣΑ και με ετήσια συνδρομή 20 Ευρώ, που καταβάλλεται από τα μέλη στον Τραπεζικό Λογαριασμό της ΕΕΔ στην Τράπεζα Πειραιώς IBAN GR64 01715580 006558126147166, BIC PIRBGRAA)  όλους τους Διοικητικούς Δικαστές, Καθηγητές Δημοσίου και Ευρωπαϊκού Δικαίου, Ειδικούς Επιστήμονες Ανεξαρτήτων Αρχών, Νομικούς Συμβούλους του Κράτους και όλους τους  Δικηγόρους, Ασκούμενους Δικηγόρους, Νομικούς, Διοικητικούς Επιστήμονες, Πολιτικούς Επιστήμονες με μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο (Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Διοικητική Επιστήμη). 

* Ακολουθεί το πρόγραμμα του σεμιναρίου.


 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ- NOEMΒΡΙΟΥ 2014
1. Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014, 18:00 - 20:00:
Ομιλητές:
Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών, Δικηγόρος: «Η επίδραση του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οριοθέτηση του δικαστικού ελέγχου της συνταγματικότητας των νόμων».
Βασίλειος Κονδύλης, Επίκουρος Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών, Δικηγόρος: «Ο διάλογος των εθνικών και των ευρωπαίων δικαστών»
Θεοδώρα Παπαδημητρίου, Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου Πανεπιστημίου Σορβόννης, Δικηγόρος: «Γαλλικό συνταγματικό συμβούλιο και ΔΕΕ: η προοδευτική ρύθμιση των όρων του δικαστικού διαλόγου»
Συντονιστής: Δρ. Βασίλης Γ. Τζέμος, Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) 
2. Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2013, 18:00 - 20:00:
Σταύρος Τσακυράκης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών, Δικηγόρος: 
«Η ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος»
Απόστολος Βλαχογιάννης, Δ.Ν. Πανεπιστημίου Paris II Panthéon-Assas: 
«Αναζητώντας τη δημοκρατία των αντιβάρων: από την παραδοσιακή σε μία σύγχρονη προσέγγιση της έννοιας των checks and balances» 
Συντονιστής: Δρ. Βασίλης Γ. Τζέμος, Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ)
3. Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2013, 18:00 - 20:00: 
Ομιλητές:
Σταυρούλα Κτιστάκη, Πάρεδρος Συμβουλίου της Επικρατείας, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης Παντείου Πανεπιστημίου:
«Τα κοινωνικά δικαιώματα στην ευρωπαϊκή έννομη τάξη»
Μιχάλης Ιωαννίδης, Ερευνητής στο Ινστιτούτο Max Planck Συγκριτικού Δημοσίου και Διεθνούς Δικαίου, Χαϊδελβέργη, Διδάκτωρ Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Φρανκφούρτης, Δικηγόρος:
«Το κράτος δικαίου στην ευρωπαϊκή έννομη τάξη: κρίση και προοπτικές»
Συντονίστρια: Μαρία-Ηλιάνα Πραβίτα, Λέκτορας Διοικητικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ)
4. Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2013, 18:00 - 20:00:
Επίκαιρα Ζητήματα Φορολογικού Δικαίου
Ομιλητές: 
Πέτρος Γ.  Πανταζόπουλος, Διδάκτωρ Φορολογικού Δικαίου Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δικηγόρoς:
«Εναλλακτικός προσδιορισμός της φορολογητέας ύλης: Οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου – Μεθοδολογία και ζητήματα από την εφαρμογή τους»
Θεοδώρα Σκαφιδά, LL.M. Φορολογικού Δικαίου Πανεπιστημίου του Münster, MRF Πανεπιστημίου του Münster, Δικηγόρος Αθηνών:
«Ο φορολογικός έλεγχος των διασυνοριακών επιχειρήσεων»
Ευστάθιος Μπακάλης, D.E.A. Φορολογικού Δικαίου Πανεπιστημίου της Σορβόνης, Μ.Δ.Ε. Αστικού Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών, Μ.Δ.Ε. Φορολογικού Δικαίου Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δικηγόρος Αθηνών:
«Φορολογικοί έλεγχοι αποσταλέντων εμβασμάτων στο εξωτερικό». 
Συντονιστής: Απόστολος Παπακωσταντίνου, Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου, Δικηγόρος, Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ)
5. Τετάρτη 12  Νοεμβρίου 2013, 18:00 - 20:00: 
Ομιλητές: 
Λίνα Παπαδοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., Δικηγόρος: «Να ενισχυθούν οι «αμεσοδημοκρατικοί θεσμοί» στο Σύνταγμα;»  
Μιχάλης Τσαπόγας, Δ.Ν (Μόναχο): «Σταθερότητα και ιδιοτέλεια στο εκλογικό σύστημα»
Συντονιστής: Δημήτρης Μπελαντής, Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου, Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ),  Μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ)
6. Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014, 18:00 - 20:00:
Επίκαιρα Ζητήματα Δημοσίου Δικαίου της Υγείας 
Ομιλητές: 
Ισμήνη Κριάρη-Κατράνη, Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών
Ειρήνη Κυριακάκη, Δ.Ν. (Φράιμπουργκ), Δικηγόρος, Ειδική Επιστήμονας Συνηγόρου του Πολίτη
Συντονίστρια: Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου-Πεχλιβανίδη,  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Δικηγόρος
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved