ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Διάφορα Σεμινάρια Επιστροφή    
Σεμινάριο - υποτροφίες: Αειφόρος Τουρισμός στην ΕΕ
 

Proslipsis.gr | Αθήνα 20.1.2015, 18:39

Η Μονάδα Ευρωπαϊκού Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη θεματική «Αειφόρος Τουρισμός στην ΕΕ» και προκηρύσσει διαγωνισμό για 25 υποτροφίες δωρεάν συμμετοχής στο Σεμινάριο «Αειφόρος Τουρισμός στην ΕΕ» (Αθήνα, 9/2/2015-23/3/2015) και 3 υποτροφίες για την απόκτηση του Διπλώματος Εξειδίκευσης «Jean Monnet Diploma in Sustainable Tourism Management» (Κως, 1-8/5/2015).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους (ή φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ) όλων των επιστημονικών κατευθύνσεων και σε επαγγελματίες/ εργαζόμενους που θέλουν να επεκτείνουν τις γνώσεις και την επαγγελματική τους κατάρτιση στον Τουρισμό.

Το πρόγραμμα
Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος είναι οι εξής:
- Ευρωπαϊκή Τουριστική Πολιτική.
- Ο Ελληνικός Τουρισμός.
- Αειφόρος Τουρισμός-Νέες μορφές Τουρισμού.
- Δίκαιο του Τουρισμού.
- Αειφόρος Τουρισμός - προκλήσεις και προοπτικές.

Το Σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση σε τομείς-κλειδιά για την ανάκαμψη της Ελλάδας: αγροτική παραγωγή, τουρισμός, θαλάσσια πολιτική», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επιστημονικός Υπεύθυνος του Έργου είναι ο Καθηγητής Γιάννης Βαληνάκης. Οι συμμετέχοντες που ολοκληρώνουν με επιτυχία το Σεμινάριο λαμβάνουν Βεβαίωση συμμετοχής.

Η περίοδος διεξαγωγής είναι από 9 Φεβρουαρίου 2015 μέχρι 23 Μαρτίου 2015, κάθε Δευτέρα 16:00 – 19:00, στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet (Κλεομένους 22 Α/ Είσοδος και από Δεινοκράτους 27 – Λυκαβηττός, 5ος όροφος).

Η επιλογή των συμμετεχόντων γίνεται μετά από αξιολόγηση της αίτησης υποψηφιότητάς τους με βάση τα πανεπιστημιακά τους προσόντα, τη συνάφεια των σπουδών τους και τυχόν εμπειρία τους στο αντικείμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος. Επίσης, λαμβάνεται υπόψη η ύπαρξη κάρτας ανεργίας.

Για την υποβολή υποψηφιοτήτων είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της Αίτησης Συμμετοχής (μπορείτε να την βρείτε στο www.jmc.uoa.gr) και η ηλεκτρονική αποστολή της συνοδευόμενης από Βιογραφικό Σημείωμα στη διεύθυνση jmcenter-athens@pspa.uoa.gr μέχρι την Παρασκευή  30 Ιανουαρίου 2015. 

Για επικοινωνία απευθυνθείτε στο τηλ.: 210-7220508 ή στο e-mail: jmcenter-athens@pspa.uoa.gr. 

Δίπλωμα εξειδίκευσης
Οι 3 συμμετέχοντες στο παραπάνω Σεμινάριο που θα πρωτεύσουν στη συνολική αξιολόγηση, θα λάβουν υποτροφία η οποία περιλαμβάνει επιπλέον: έκπτωση 50% στο κόστος συμμετοχής στο Διεθνές Συνέδριο “Tourism as a Tool for Sustainable Growth” (Κως, 1-3/5/2015) και έκπτωση 50% στο κόστος συμμετοχής στο Spring School “Sustainable Tourism Management” (Κως, 3-8/5/2015) για την απόκτηση του διπλώματος εξειδίκευσης Jean Monnet Diploma in Sustainable Tourism Management.

Η επιλογή των 3 συμμετεχόντων θα γίνει βάσει: α) των επιδόσεών τους στο τεστ πολλαπλών απαντήσεων που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος των σεμιναρίων και β) των σπουδών τους και τυχόν εμπειρίας τους στο αντικείμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Οι θεματικές ενότητες Spring School (για την απόκτηση JM Diploma in Sustainable Tourism  Management) είναι:
- Strategic Use of Technology in Tourism Marketing / Agile Tourism Marketing / Tourism Marketing in the era of Social. Media/Technology engagement and creating advocates / Augmented Reality / SoCoMo Marketing and Future Innovations
- Fundamentals of Risk and Crisis Management / Understanding the Risk Universe / Treating the Risks and Planning for Crisis / Crisis Management / Crisis Communications and Recovery process. 
- Sustainable Principles / Sustainable Policy and Planning / Sustainable and Responsible Operations / A Sustainable Workforce / Sustainable Tourism Future Challenges.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Συνεδρίου και του Spring School, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.kostourismconferences.com

Διδάσκοντες είναι οι:
Άγγλος Γιάννης, πρώην Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ 
Βαληνάκης Γιάννης, Καθηγητής, Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet
Διονυσοπούλου Παναγιώτα, Δρ. Τουρισμού, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,
Συγγραφέας βιβλίου «Ευρωπαϊκή Τουριστική Πολιτική»
Κοκκώσης Χάρης, Καθηγητής Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου
Κοφίνης Γιάννης, πρώην Πρόεδρος ΕΟΤ
Κουρή Παναγιώτα, Δρ. Τουρισμού, Επιστ. Υπευθ. Μονάδας Ευρωπαϊκού Τουρισμού Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet
Ladkin Adele, Καθηγήτρια, Bournemouth University
Μπούχαλης Δημήτριος, Καθηγητής, Bournemouth University
Μεντής Γεώργιος, Επ. Καθηγητής Νομικής, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Παπαθανάσης Αλέξης, Καθηγητής, Bremerhaven University of Applied Sciences
Παπαθεοδώρου Ανδρέας, Επ. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Παρασκευάς Αλέξανδρος, Καθηγητής, University of West London
Χατζηαντωνίου Μάρθα, Δρ. Νομικής, Ερευνήτρια Μονάδας Ευρωπαϊκού Τουρισμού Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η αίτηση συμμετοχής (αρχείο doc 92 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved