ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Διάφορα Σεμινάρια Επιστροφή    
Σεμινάριο: Το νέο νομοθετικό πλαίσιο στα προσωπικά δεδομένα

Αθήνα 4.1.2017, 21:29

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Γραφείο «Λαζαράκος και Συνεργάτες» και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου, διοργανώνουν διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Το νέο νομοθετικό πλαίσιο στα προσωπικά δεδομένα μετά την υιοθέτηση του Γενικού Κανονισμού 2016/679/ΕΚ».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, ώρα 16:00-20:00 και το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017, ώρα 9:30-14:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου στην Πλάκα (Διοσκούρων και Πλατεία Ποικίλης).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
- Στελέχη του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα που ασχολούνται με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.
- Στελέχη επιχειρήσεων, στις βασικές δραστηριότητες των οποίων ανήκει η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων Τέτοιες επιχειρήσεις είναι, μεταξύ άλλων πολλών, οι ασφαλιστικές εταιρείες, φαρμακευτικές εταιρείες, ιδίως όταν δραστηριοποιούνται στην έρευνα, μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας, εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, τραπεζικά ιδρύματα, εταιρείες παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών, εταιρείες πληροφορικής, ιδίως εκείνες που σχεδιάζουν και προωθούν στην παραγωγή νέες  τεχνολογίες κ.α..
- Νομικούς που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις ουσιώδεις αλλαγές που θα επιφέρει ο νέος Κανονισμός στο ισχύον δίκαιο.

Εισηγητές στο σεμινάριο είναι οι:
- Ζωή Καρδασιάδου, Δ.Ν., Δικηγόρος, Ευρωπαίος Επόπτης για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, πρώην προϊσταμένη στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
- Αθηνά Μπούρκα, Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), Ειδική Επιστήμων σε θέματα ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών
- Θεοδώρα Τουτζιαράκη, Ειδική Επιστήμων (Δικηγόρος) στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού
- Γρηγόρης Λαζαράκος, Δ.Ν., Δικηγόρος, πρώην αν. μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Καθηγ. Γ. Βαληνάκης, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet και ο Κων. Μενουδάκος, Πρόεδρος  της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. 

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, ο Γενικός Κανονισμός 2016/679/ΕΚ θα είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του, θα ισχύει άμεσα σε κάθε κράτος μέλος της Ε.Ε. και θα τεθεί σε ισχύ στις 25 Μαΐου 2018, γεγονός που σημαίνει ότι από την ημερομηνία εκείνη οι υπόχρεοι φέρουν πλήρως τις υποχρεώσεις και την ευθύνη που προβλέπεται. Ήδη όμως από σήμερα νέες εφαρμογές θα πρέπει να σχεδιάζονται με γνώμονα τον Γενικό Κανονισμό.

Στόχος του σεμιναρίου είναι, μέσω των εισηγήσεων, να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς (νομικά ή φυσικά πρόσωπα), που εμπλέκονται, αμέσως ή εμμέσως, σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, να ενημερωθούν από επιστήμονες με γνώση και εμπειρία στα προσωπικά δεδομένα, για ειδικά θέματα του νέου Κανονισμού, όπως
- την αρχιτεκτονική του νέου Κανονισμού και τις διαφορές του από την Οδηγία 95/46/ΕΚ,
- τις διαβιβάσεις προσωπικών δεδομένων εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης,
- την έννοια του «κινδύνου» στο Γενικό Κανονισμό, την «εκτίμηση αντικτύπου» στην προστασία προσωπικών δεδομένων (data protection impact assessment) και την υιοθέτηση μέτρων ασφαλείας. Τις έννοιες της προστασίας δεδομένων ήδη από το σχεδιασμό και εξ ορισμού (data protection by design and by default). 
- το θεσμό του υπεύθυνου προστασίας προσωπικών δεδομένων (data protection officer).  

Με το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει:
- Βασικές γνώσεις για το νέο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων 
- Γνώση της ερμηνείας και της (θεωρητικής και πρακτικής) προσέγγισης των αρμόδιων ευρωπαϊκών οργάνων (λ.χ. Ευρωπαίου Επόπτη για την Προστασία των Δεδομένων, Ομάδας Εργασίας του άρθρου 29) επί συγκεκριμένων ζητημάτων του Κανονισμού. 
- Κατανόηση του τρόπου προσαρμογής του υπευθύνου επεξεργασίας στις νέες απαιτήσεις του Κανονισμού. 

Το κόστος συμμετοχής είναι 80€ για φυσικά πρόσωπα και 100€ για νομικά πρόσωπα. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet  του ΕΚΠΑ.

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέχρι και την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017.

Πληροφορίες παρέχει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet, τηλ.: 210-7220508 και στο www.jmc.pspa.uoa.gr.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved