ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Εγκρίσεις μεταπτυχιακών ελληνικών ΑΕΙ Επιστροφή    
Εγκρίσεις Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ 1

Proslipsis.gr | Αθήνα 2.8.2017, 14:32
Έναρξη ενημέρωσης του καταλόγου 12.5.2017, 00:04

Στην παρούσα υποκατηγορία η Proslipsis παρουσιάζει τις εξελίξεις γύρω από την νέα γενιά των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ (Πανεπιστημίων, ΤΕΙ κά), όπως αυτή διαμορφώνεται καθημερινά μετά τον πρόσφατο νόμο 4485 (ΦΕΚ Α' αρ. 114/4.8.2017) «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις».

Ο παραπάνω νόμος υποχρεώνει τα ΑΕΙ (Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, κά) να κάνουν νέο ξεκίνημα και να επανιδρύσουν όλα τα Μεταπτυχιακά Προγράμματά τους, εντάσσοντας στο κάθε ένα μέχρι τρεις το πολύ ειδικεύσεις, γεγονός που οδήγησε στην ίδρυση πολλών νέων Προγραμμάτων. Στην παρούσα στήλη παρουσιάζονται οι εξελίξεις σε όλα τα προγράμματα, παλαιά και νέα.

Συγκεκριμένα παρουσιάζεται η κινητικότητα γύρω από τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των ΑΕΙ, όπως εγκρίσεις ίδρυσης - επανίδρυσης, κανονισμούς, τροπολογίες, κλπ., με βάση τις αποφάσεις των Ιδρυμάτων ή και του υπουργείου Παιδείας, όπως αυτές αποτυπώνονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, την οποία η Proslipsis παρακολουθεί σε ημερήσια βάση. 

Πρόκειται για ένα μοναδικό εγχείρημα, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για καταγραφή του νέου χάρτη των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ και μάλιστα με τον πλέον αξιόπιστο και πληρέστερο τρόπο.

Από την ακαδημαϊκή χρονιά 2018 - 2019 σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα λειτουργήσουν 923 προγράμματα, 258 χωρίς δίδακτρα (47 περισσότερα σε σχέση με πέρυσι) και 665 με δίδακτρα (249 περισσότερα από πέρυσι). Πολλά από τα νέα προγράμματα σπουδών θα λειτουργήσουν έως και το ακαδημαϊκό έτος 2027 - 2028, οπότε και θα επαναξιολογηθούν.

Δωρεάν προγράμματα σπουδών λειτουργούν κυρίως το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε τέσσερα περιφερειακά ιδρύματα: το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Από τον Δεκέμβριο του 2015 μέχρι το 2018 λειτουργούσαν 735 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, 627 σε Πανεπιστήμια και 108 σε ΤΕΙ, από τα οποία 211 χωρίς δίδακτρα και 416 με δίδακτρα.

H Proslipsis παρουσιάζει τις εγκριτικές αποφάσεις για τα προγράμματα σε τίτλους, παραθέτοντας και το ΦΕΚ της δημοσίευσης (μπορείτε να το κατεβάσετε), όπου θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για κάθε πρόγραμμα.

* Ακολουθούν οι αποφάσεις.
  ΟΙ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ  
Προηγούνται οι νεότερες
O κατάλογος ενημερώνεται σε καθημερινή βάση
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση

Αιματολογία - Ογκολογία Παιδιών και Εφήβων
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Επιστημών Υγείας - Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο «Αιματολογία - Ογκολογία Παιδιών και Εφήβων» βάσει του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114/Α΄).


Ερευνητικές Κατευθύνσεις στην Πληροφορική
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, με τίτλο: «Ερευνητικές Κατευθύνσεις στην Πληροφορική» (Research Directions in Informatics).

Proslipsis.gr
Διαχείριση Ψηφιακής Πληροφορίας - Υπηρεσίες Πληροφόρησης
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας της Σχολής Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, με τίτλο: «Διαχείριση Ψηφιακής Πληροφορίας - Υπηρεσίες Πληροφόρησης» (Digital Information Management - Information Services).


Βιολογικές Επιστήμες: Έρευνα και Εφαρμογές
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Βιολογικές Επιστήμες: Έρευνα και Εφαρμογές» (Master in Biological Sciences: Research and Applications)


Υπολογιστική και Στατιστική Αναλυτική στην Επιστήμη των Δεδομένων
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Υπολογιστική και Στατιστική Αναλυτική στην Επιστήμη των Δεδομένων» (Master in Computational and Statistical Data Analytics, MCDΑ).Proslipsis.gr


Ευφυείς Τεχνολογίες Διαδικτύου - Web Intelligence
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Ευφυείς Τεχνολογίες Διαδικτύου - Web Intelligence» του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).


Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Έπανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών» του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).


Εφαρμοσμένα και Υπολογιστικά Μαθηματικά
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο «Εφαρμοσμένα και Υπολογιστικά Μαθηματικά» -σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ Α΄ 114).


Διαχείριση και Ανάδειξη Πολιτιστικής Πληροφορίας | Management of Cultural Information
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας της Σχολής Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, με τίτλο: «Διαχείριση και Ανάδειξη Πολιτιστικής Πληροφορίας» (Management of Cultural Information). Proslipsis.gr


Πολιτική, γλώσσα και διαπολιτισμική επικοινωνία» | Master of Arts in Politics, Language and Intercultural Communication
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας της Σχολής Ιστορίας και Μετάφρασης - Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με τίτλο: «Πολιτική, γλώσσα και διαπολιτισμική επικοινωνία» (Master of Arts in Politics, Language and Intercultural Communication).


Επιστήμη της Μετάφρασης | Master of Arts in the Science of Translation
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας της Σχολής Ιστορίας και Μετάφρασης - Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με τίτλο: «Επιστήμη της Μετάφρασης» (Master of Arts in the Science of Translation). 


Φωτονική και Νανοηλεκτρονική
Έπανίδρυση οργάνωσης και λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο «Φωτονική και Νανοηλεκτρονική» - Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με το ν. 4485/2017.


Μαθηματικά και Εφαρμογές τους
Έπανίδρυση οργάνωσης και λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο «Μαθηματικά και Εφαρμογές τους» - επανίδρυση του Προγράμματος σύμφωνα με το ν. 4485/2017.

Proslipsis.gr
Τμήματος Χημείας 
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Χημεία του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε αντικατάσταση της αριθμ. 206603/Ζ1/2014 υπουργικής απόφασης ΦΕΚ 3519/ τ. Β΄/29-12-2014 όπως αυτή έχει τροποποιηθεί με νεότερες αποφάσεις, σύμφωνα με το ν. 4485/2017 Φ.Ε.Κ. Α΄ 114/04.08.2017.


Προηγμένες Πειραματικές και Υπολογιστικές Βιοεπιστήμες
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Προηγμένες Πειραματικές και Υπολογιστικές Βιοεπιστήμες».


Επιστήμες της Αγωγής: Δημιουργικά περιβάλλοντα μάθησης και παιχνίδι
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής: Δημιουργικά περιβάλλοντα μάθησης και παιχνίδι».


Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις στις Ιστορικές, Αρχαιολογικές και Ανθρωπολογικές Σπουδές
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις στις Ιστορικές, Αρχαιολογικές και Ανθρωπολογικές Σπουδές».Proslipsis.gr


Νευροεπιστήμες
Έπανίδρυση οργάνωσης και λειτουργίας Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Επιστημών - Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο «Νευροεπιστήμες» - Επανίδρυση του Προγράμματος βάσει του ν. 4485/17, σε αντικατάσταση της υπ’ αριθμ. 1599898/Β7 (ΦΕΚ 2731/Β’/13.10.2014) υπουργικής απόφασης.


Θεωρία και Ιστορία της Τέχνης (ΜΕΘΙΣΤΕ)
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης (ΜΕΘΙΣΤΕ)» του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.


Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Κινησιολογία» του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με έδρα τις Σέρρες, της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 2101|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html;jsessionid=53741A09F8CBA6E792A07F63AF268AB6?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8AAq6YYgHlq4tiDow6HlTE-JInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsjthB5tLxgvPs-luR3_5ZR0VKl9pzPMAUSYSKdPyOPnU.


Κανονισμός Σπουδών του ΠΜΣ: «Ερευνητικές Κατευθύνσεις στην Πληροφορική» του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 2099|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html;jsessionid=53741A09F8CBA6E792A07F63AF268AB6?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8_xWC9HhzIh5p6k5uE6xNduJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTspr532asAJlR-IlIddEOpVaqLWaPe1AItW9XXxhsrmgA.


Έγκριση Επανίδρυσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών TE με τίτλο: ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - M.Sc. IN INNOVATION IN TECHNOLOGY AND ENGINEERING MANAGEMENT.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 2116|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html;jsessionid=53741A09F8CBA6E792A07F63AF268AB6?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8Aca0Ioc7UNIfP1Rf9veiteJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsDE6zEV6Uz-WviVKLlvZ1o5f3UTMXxMUG-QXEaeG-LHs.


Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Διϊδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Εγκέφαλος και Νους» των Τμημάτων Ιατρικής, Επιστήμης Υπολογιστών, Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών (ΦΚΣ), Φυσικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης και των Ινστιτούτων Πληροφορικής (ΙΠ) και Υπολογιστικών Μαθηματικών (ΙΥΜ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 2117|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html;jsessionid=53741A09F8CBA6E792A07F63AF268AB6?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8Aca0Ioc7UNL3U4LPcASlceJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsYut-V6DdzToQmwe9CUEpvLeiU44XInZJBOAKmljZKJ0.


Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Απομόνωση και Σύνθεση Φυσικών Προϊόντων με Βιολογική Δραστικότητα» του Τμήματος Χημείας και του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 2117|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html;jsessionid=53741A09F8CBA6E792A07F63AF268AB6?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8Aca0Ioc7UNL3U4LPcASlceJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsYut-V6DdzToQmwe9CUEpvLeiU44XInZJBOAKmljZKJ0.Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Βιοτεχνολογία - Ποιότητα Διατροφής και Περιβάλλοντος».
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 2111|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html;jsessionid=53741A09F8CBA6E792A07F63AF268AB6?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8Aca0Ioc7UNItiDow6HlTE-JInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTs2pJ0jKH4d6qNn_JSmRLgQy1zKJ2on52RXflUrpNsUeg.


Επανίδρυση Διατμηματικού - Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΔΠΜΣ) μεταξύ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τίτλο «Οικονομική Φυσική - Χρηματοοικονομικές Προβλέψεις».
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 2111|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html;jsessionid=53741A09F8CBA6E792A07F63AF268AB6?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8Aca0Ioc7UNItiDow6HlTE-JInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTs2pJ0jKH4d6qNn_JSmRLgQy1zKJ2on52RXflUrpNsUeg.Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Διδακτική της Αγγλικής ως Ξένης/Διεθνούς Γλώσσας» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 2115|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html;jsessionid=53741A09F8CBA6E792A07F63AF268AB6?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8Aca0Ioc7UNIliYHTRwL0-OJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsncB2aeLqbk7lsfFsjwaYfM6Zc7qJP6g2LG2t7VuyanQ.Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 2115|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html;jsessionid=53741A09F8CBA6E792A07F63AF268AB6?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8Aca0Ioc7UNIliYHTRwL0-OJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsncB2aeLqbk7lsfFsjwaYfM6Zc7qJP6g2LG2t7VuyanQ.Επανίδρυση κοινού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) μεταξύ των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ και Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με τίτλο “Ενεργειακά Συστήματα”.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 2094|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html;jsessionid=53741A09F8CBA6E792A07F63AF268AB6?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8_xWC9HhzIh5_zJjLAILKFuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTskBXcLADtQHFBXZh3HHj4HkorNilZ5HMSP4Je_xgUzdA.


Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Μηχανικών Πληροφορικής - Informatics Engineering».
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 2094|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html;jsessionid=53741A09F8CBA6E792A07F63AF268AB6?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8_xWC9HhzIh5_zJjLAILKFuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTskBXcLADtQHFBXZh3HHj4HkorNilZ5HMSP4Je_xgUzdA.Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Φυσική Εφαρμογών» («Αpplied Physics»).
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 2037|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html;jsessionid=53741A09F8CBA6E792A07F63AF268AB6?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL85OGL2bA-0rb3U4LPcASlceJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTs3beOylP3G5bP29lCfN9eD_GJRvW-4-wRtqDEIxM0CnE.


Κατάργηση του Εργαστηρίου Πειραματικής Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής και μεταφορά του εξοπλισμού του στο υπό ίδρυση Εργαστήριο Πειραματικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 2037|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html;jsessionid=53741A09F8CBA6E792A07F63AF268AB6?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL85OGL2bA-0rb3U4LPcASlceJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTs3beOylP3G5bP29lCfN9eD_GJRvW-4-wRtqDEIxM0CnE.


Ίδρυση Εργαστηρίου με τίτλο «Εργαστήριο Ψηφιακής Επεξεργασίας και Διαχείρισης Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών Γλωσσικών Πόρων» στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής και έγκριση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 2037|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html;jsessionid=53741A09F8CBA6E792A07F63AF268AB6?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL85OGL2bA-0rb3U4LPcASlceJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTs3beOylP3G5bP29lCfN9eD_GJRvW-4-wRtqDEIxM0CnE.Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 2096|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html;jsessionid=53741A09F8CBA6E792A07F63AF268AB6?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8_xWC9HhzIh4fP1Rf9veiteJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsPKEP7a3nfeuzjLhoLI2izGEDoDOMCski_2jyAvhiomY.


Ίδρυση κοινού εξ αποστάσεως Διαπανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Βιοπληροφορική και Νευροπληροφορική» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (επισπεύδον ’Ιδρυμα) και του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής του Ιόνιου Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 2096|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html;jsessionid=53741A09F8CBA6E792A07F63AF268AB6?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8_xWC9HhzIh4fP1Rf9veiteJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsPKEP7a3nfeuzjLhoLI2izGEDoDOMCski_2jyAvhiomY.


Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 2096|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html;jsessionid=53741A09F8CBA6E792A07F63AF268AB6?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8_xWC9HhzIh4fP1Rf9veiteJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsPKEP7a3nfeuzjLhoLI2izGEDoDOMCski_2jyAvhiomY.


Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Δίκαιο των Επιχειρήσεων και Εργατικό Δίκαιο» του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 2055|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8H_tSNe0fWH8liYHTRwL0-OJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsOcgGne-0WRjdzuUKEEbhMerTq13jn8uSZGUaG1TyAao.
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Επιστήμες Αγωγής» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 2100|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8AAq6YYgHlq7NZ8op6Z_wSuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsUy-42vWwZncQDQUm5UmWTDhVAGEY4B0lTvgy5b6c-14.
Επανίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Βιολογίας και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο «Διδακτική της Βιολογίας», «Didactics of Biology».
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 2104|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8AAq6YYgHlq5_zJjLAILKFuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsOWcm_dvQCWEldaHh3H8t67pKg31LyeaCt5ppNYpLB_w.


Επανίδρυση του Κοινού Ελληνογαλλικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Γραμμάτων και Γλωσσικών Επιστημών, της Σχολής Γραμμάτων, Γλωσσών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Angers (Γαλλία) με τίτλο «Διδασκαλία ξένων γλωσσών στην Ευρώπη: εκπαίδευση στη γλωσσική και πολιτισμική διαφορετικότητα των σχολικών πληθυσμών» [Enseignants de langues en Europe: formation à la diversité linguistique et culturelle des publics scolaires].
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 2104|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8AAq6YYgHlq5_zJjLAILKFuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsOWcm_dvQCWEldaHh3H8t67pKg31LyeaCt5ppNYpLB_w.Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπου-
δών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017
με τίτλο «Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές»
της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού
Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνω-
σης και της λειτουργίας του.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 2096|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8_xWC9HhzIh4fP1Rf9veiteJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsPKEP7a3nfeuzjLhoLI2izGEDoDOMCski_2jyAvhiomY.


Ίδρυση κοινού εξ αποστάσεως Διαπανεπιστημι-
ακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών
σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με
τίτλο «Βιοπληροφορική και Νευροπληροφορική»
της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (επισπεύ-
δον ’Ιδρυμα) και του Τμήματος Πληροφορικής της
Σχολής Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληρο-
φορικής του Ιόνιου Πανεπιστημίου και έγκριση
της οργάνωσης και της λειτουργίας του.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 2096|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8_xWC9HhzIh4fP1Rf9veiteJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsPKEP7a3nfeuzjLhoLI2izGEDoDOMCski_2jyAvhiomY.


Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπου-
δών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με
τίτλο «Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατα-
σκευές» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνο-
λογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και
έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 2096|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8_xWC9HhzIh4fP1Rf9veiteJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsPKEP7a3nfeuzjLhoLI2izGEDoDOMCski_2jyAvhiomY.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL85OGL2bA-0rb3U4LPcASlceJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTs3beOylP3G5bP29lCfN9eD_GJRvW-4-wRtqDEIxM0CnE.
11 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2137
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
1 Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών
του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδι-
στριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Φυσι-
κή Εφαρμογών» («Αpplied Physics»).
2 Κατάργηση του Εργαστηρίου Πειραματικής Ψυ-
χολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγι-
κής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής και
μεταφορά του εξοπλισμού του στο υπό ίδρυση
Εργαστήριο Πειραματικής Ψυχολογίας του Τμή-
ματος Ψυχολογίας.
3 Ίδρυση Εργαστηρίου με τίτλο «Εργαστήριο Ψη-
φιακής Επεξεργασίας και Διαχείρισης Αρχαίων
Ελληνικών και Λατινικών Γλωσσικών Πόρων» στο
Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής και
έγκριση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας
του.


http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8_xWC9HhzIh5_zJjLAILKFuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTskBXcLADtQHFBXZh3HHj4HkorNilZ5HMSP4Je_xgUzdA.
8 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2094
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
1 Επανίδρυση κοινού Διατμηματικού Προγράμμα-
τος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) μεταξύ
των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
και Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. της Σχολής Τε-
χνολογικών Εφαρμογών του Τεχνολογικού Εκπαι-
δευτικού Ιδρύματος Κρήτης με τίτλο “Ενεργειακά
Συστήματα”.
2 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών
Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Μηχανικών Πληρο-
φορικής - Informatics Engineering».


http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8Aca0Ioc7UNL3U4LPcASlceJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsYut-V6DdzToQmwe9CUEpvLeiU44XInZJBOAKmljZKJ0.
8 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2117
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών
του Διϊδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχια-
κών Σπουδών με τίτλο «Εγκέφαλος και Νους» των
Τμημάτων Ιατρικής, Επιστήμης Υπολογιστών, Φι-
λοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών (ΦΚΣ), Φυ-
σικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης
του Πανεπιστημίου Κρήτης και των Ινστιτούτων
Πληροφορικής (ΙΠ) και Υπολογιστικών Μαθηματι-
κών (ΙΥΜ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας
(ΙΤΕ), σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).
2 Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών
του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχια-
κών Σπουδών με τίτλο: «Απομόνωση και Σύνθεση
Φυσικών Προϊόντων με Βιολογική Δραστικότητα»
του Τμήματος Χημείας και του Τμήματος Ιατρικής
του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με το ν. 4485/
2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).

http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8Aca0Ioc7UNIfP1Rf9veiteJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsDE6zEV6Uz-WviVKLlvZ1o5f3UTMXxMUG-QXEaeG-LHs.
8 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2116
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Αριθμ. οικ. 1324
Έγκριση Επανίδρυσης του Προγράμματος Μετα-
πτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Ηλε-
κτρολόγων Μηχανικών TE με τίτλο: ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΜΗΧΑ-
ΝΙΚΩΝ - M.Sc. IN INNOVATION IN TECHNOLOGY
AND ENGINEERING MANAGEMENT.
Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
(συνεδρίαση 14/26-4-2018


http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8_xWC9HhzIh5p6k5uE6xNduJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTspr532asAJlR-IlIddEOpVaqLWaPe1AItW9XXxhsrmgA.
8 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2099
Κανονισμός Σπουδών του ΠΜΣ: «Ερευνητικές
Κατευθύνσεις στην Πληροφορική» του Τμήματος
Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.
2 Καθορισμός του Εσωτερικού Συστήματος Δι-
ασφάλισης Ποιότητας (Ε.Σ.Δ.Π.) του Διεθνούς
Πανεπιστημίου της Ελλάδος και της Λειτουργί-
ας και Οργάνωσης της Μονάδας Διασφάλισης
Ποιότητας (MO.ΔΙ.Π.): Δομή, λειτουργία και αρ-
μοδιότητες.


http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8Aca0Ioc7UNIliYHTRwL0-OJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsncB2aeLqbk7lsfFsjwaYfM6Zc7qJP6g2LG2t7VuyanQ.
8 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2115
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
1 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών
Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/
2017 με τίτλο «Διδακτική της Αγγλικής ως Ξένης/
Διεθνούς Γλώσσας» της Σχολής Ανθρωπιστικών
Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημί-
ου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργί-
ας του.
2 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών
Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/
2017 με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής» της Σχολής
Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοι-
κτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης
και της λειτουργίας του.


http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8Aca0Ioc7UNItiDow6HlTE-JInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTs2pJ0jKH4d6qNn_JSmRLgQy1zKJ2on52RXflUrpNsUeg.
8 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2111
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
1 Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών
Σπουδών του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνο-
λογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπι-
στημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Βιοτεχνολογία - Ποι-
ότητα Διατροφής και Περιβάλλοντος».
2 Επανίδρυση Διατμηματικού - Διιδρυματικού Προ-
γράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΔΠΜΣ)
μεταξύ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών
της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επι-
στημών, του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της
Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσα-
λίας και του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
ΤΕ του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με
τίτλο «Οικονομική Φυσική - Χρηματοοικονομικές
Προβλέψεις».


http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8AAq6YYgHlq4tiDow6HlTE-JInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsjthB5tLxgvPs-luR3_5ZR0VKl9pzPMAUSYSKdPyOPnU.
8 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2101
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
1 Αλλαγή ονομασίας του Τομέα Ανάπτυξης και
Διεθνούς Οικονομικής του Τμήματος Οικονομι-
κών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πο-
λιτικών Επιστημών και τροποποίηση του γνωστι-
κού του αντικειμένου.
2 Κατάργηση του Τομέα Ελεγκτικής και Φορολογίας,
μετονομασία του Τομέα Δημοσίου Δικαίου σε
Τομέα Δικαίου και προσθήκη γνωστικών αντικει-
μένων του καταργηθέντος Τομέα Ελεγκτικής και
Φορολογίας στα γνωστικά αντικείμενα του τομέα
Οικονομίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινω-
νικών και Πολιτικών Επιστημών.
3 Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών
Σπουδών με τίτλο: «Κινησιολογία» του Τμήματος
Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με
έδρα τις Σέρρες, της Σχολής Επιστημών Φυσικής
Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανε-
πιστημίου Θεσσαλονίκης.http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8aTfRily6hNJp6k5uE6xNduJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTs2U2PaNdlzVVjoElaaUTXoXSJziaANZiYccZScJlW1co.
1 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1949
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Αριθμ. 14429
Α. Επανίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος
Μεταπτυχιακών Σπουδών «Χημεία και Τεχνολο-
γία των Υλικών» Τμήματος Μηχανικών Επιστή-
μης Υλικών της Πολυτεχνικής Σχολής Τμήματος
Χημείας και Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετι-
κών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Β. Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας.
Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ
ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
(συνεδρίαση 1046/5/26-4-2018, Θέμαhttp://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8H69BYATHe5UfP1Rf9veiteJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTspnzSsaw2CRYzWjcKmzfDS_8BWiU4ja-LIqiik8rfeWM.
1 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1966
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Αριθμ. 14293
Επανίδρυση Διϊδρυματικού - Διατμηματικού
Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αγρο-
χημεία - Εφαρμογές στη Ζωική και Φυτική Πα-
ραγωγή/Φαρμακευτικά Φυτά» με νέο τίτλο «Πε-
ριβάλλον και Αγροδιατροφή» του Τμήματος
Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Τμή-
ματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών
της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου
Ιωαννίνων και του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπό-
νων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας Τεχνολο-
γίας Διατροφής και Τροφίμων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.
Β. Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών .
Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΤΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8Rc9TCA8iZVd_zJjLAILKFuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsP9hTjcxahJwyR7DE7ftJRZTiHt3Y4s-7eYDkMOPvDMY.
4 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1994
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών
του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πο-
λυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
με τίτλο «Επαναχρήσεις Κτιρίων και Συνόλων».
2 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών
Σπουδών με τίτλο «Εφαρμοσμένη Κινησιολογία
στις Ένοπλες Δυνάμεις» του Τμήματος Επιστήμης
Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Σχολής Επι-
στήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πα-
νεπιστημίου Θεσσαλίας.


http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8Rc9TCA8iZVe4ndCieBbLVuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsoP_zTTqB90mAb1iWpMUjA0_38YBr8d1ZpsmYTNIKOPI.
4 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1993
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Αριθμ. 4948
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχια-
κών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Ιστορίας
και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης
στην Οθωμανική Ιστορία σε συνεργασία με το
Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύμα-
τος Τεχνολογίας και Έρευνας, ως Διιδρυματικού
Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του
Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανε-
πιστημίου Κρήτης και του Ινστιτούτου Μεσογει-
ακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και
'Ερευνας στην Οθωμανική Ιστορία.
Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ


http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8Rc9TCA8iZVfnMRVjyfnPUeJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsA-6PCuhY68nv4C65xNvJrzhasHb28UrRI7QHtRcED9s.
4 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1992
1 Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών
του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με
τίτλο «Μαθηματικά και Εκπαίδευση» του Τμήμα-
τος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματι-
κών του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν.
4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α’).
2 Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών
του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με
τίτλο «Εφαρμοσμένα και Υπολογιστικά Μαθημα-
τικά» του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμο-
σμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρή-
της σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α’).
3 Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών
του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με
τίτλο «Προχωρημένη Φυσική» του Τμήματος Φυ-
σικής του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το
ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α’).
4 Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών
του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών
με τίτλο «Μαθηματικά και Εφαρμογές τους» του
Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μα-
θηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα
με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α’).
5 Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών
του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με
τίτλο «Φωτονική και Νανοηλεκτρονική» του Τμή-
ματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμ-
φωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α’).


http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL87ZvTgFsPnU3NZ8op6Z_wSuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsHYma4tj9hPSWE_1n8wxrgndf8O2by4hRM96XWzWGkRQ.
4 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2000
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών
Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Πρόγραμμα Μετα-
πτυχιακών Σπουδών στην Επιστήμη των Υπολογι-
στών» του Τμήματος Πληροφορικής, της Σχολής
Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας,
του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
2 Καθορισμός γνωστικού αντικειμένου, μελών
Ε.ΔΙ.Π. του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης της
Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημί-
ου Κρήτης.
3 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπου-
δών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με
τίτλο «Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στα Πληροφο-
ριακά Συστήματα» της Σχολής Θετικών Επιστη-
μών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πα-
νεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της
λειτουργίας του.
4 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπου-
δών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με
τίτλο «Προχωρημένες Σπουδές στη Φυσική» της
Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του
Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση
της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8Rc9TCA8iZVfuFUDqazHcNeJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsCN8DIeZwRaqd7gMYyLbmvwiF3VvcGMxh1DRsGkgYoME.
4 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1998
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
1 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών
Σπου δών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/
2017 με τίτλο «Δημόσια Ιστορία» της Σχολής Αν-
θρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού
Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και
της λειτουργίας του.
2 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών
Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/
2017 με τίτλο «Τραπεζική» της Σχολής Κοινωνι-
κών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπι-
στημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λει-
τουργίας του.
3 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών
Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/
2017 με τίτλο «Συστήματα Κινητού και Διάχυτου
Υπολογισμού» της Σχολής Θετικών Επιστημών και
Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστη-
μίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουρ-
γίας του.


http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8vnZOzRHI6VItiDow6HlTE-JInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsovegqsWfF7oxBLHx7BFsrcYsJUNbX7jQlkQVmUBNmEs.
1 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1951
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
1 Επιβολή πολλαπλών τελών για τελωνειακή παρά-
βαση λαθρεμπορία καπνικών στον ΠΑΠΑΔΑΚΟ
ΧΡΗΣΤΟ του Παναγιώτη.
2 Αύξηση ωραρίου υπαλλήλων του Δήμου Τρικκαίων.
3 Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών
του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με
τίτλο «Μοριακή και Εφαρμοσμένη Βιολογία Φυ-
τών - Πράσινη Βιοτεχνολογία» του Τμήματος Βι-
ολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με
το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α’).


http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8vnZOzRHI6VLNZ8op6Z_wSuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTszLGNRKjMuevukgmR_uawk2Rt6bELSe2gjuorugW0-WY.
1 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1950
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Αριθμ. 6006
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών
του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με
τίτλο «Οικονομική Θεωρία και Πολιτική» του Τμή-
ματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστη-
μίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ
114 Α΄).
Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ


http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL81QBC9NCxtPW4ndCieBbLVuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsizx7Czs9dm84dPQ_c647aAA06LDEIM9iUCxUbCjomJ4.
1 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1973
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
1 Ίδρυση κοινού Διιδρυματικού Προγράμματος
Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) μεταξύ των
Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. της Σχο-
λής Τεχνολογικών Εφαρμογών, Ηλεκτρονικών Μη-
χανικών Τ.Ε. της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστη-
μών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος
Κρήτης, Χημείας και Επιστήμης και Τεχνολογίας
Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, και του Ινστι-
τούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του
Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), με τίτλο:
“Νανοτεχνολογία για Ενεργειακές Εφαρμογές”.
2 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών
Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Lasers, Πλάσμα και
Εφαρμογές - Lasers, Plasma and Applications».


http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8vnZOzRHI6VK4ndCieBbLVuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsEtwqY2gax7mXBCkvNt5_ab2tE7ZmKJjNgnfgJHlwWao.
1 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1953
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών
Σπουδών του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνο-
λογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπι-
στημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Εφαρμογές Μορια-
κής Βιολογίας - Μοριακή Γενετική, Διαγνωστικοί
Δείκτες».

http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8ga89WekpFQdp6k5uE6xNduJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsnE5fzdBLCQI6a5RatG7eloQSI2oDpuPtpYBmq7krr_s.
7 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2079
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών
του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με
τίτλο «Πολιτισμική Ανάλυση και Εκπαίδευση» του
Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπου-
δών του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το
ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α’).
2 Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών
του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με
τίτλο «Φιλοσοφία: Γνώση, Αξίες και Κοινωνία» του
Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπου-
δών του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το
ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α’).

http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8ga89WekpFQfuFUDqazHcNeJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsT-shw_aB6p7d9gJv31WX0QdfLSWEIgeYuZw10dFkaAc.
7 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2078
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Αριθμ. 6782/23.05.2018
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών
του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών
με τίτλο: «Σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή
Ιστορία» του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολο-
γίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με το
ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α').
Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ
ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
(τακτικής συνεδρίασης 384η/08-03-2018)


http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8ga89WekpFQf3U4LPcASlceJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTs8w3TrZMMOI7Tm8HvXN-eRWOnchk0rFMyZzGFoWtzfZM.
7 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2077
του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με
τίτλο «Πολιτικό Σύστημα και Δημόσιες Πολιτικές»
του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανε-
πιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017
(ΦΕΚ 114 Α΄).
2 Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών
του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με
τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής: Θεωρία και Εφαρ-
μογές» του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής
Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφω-
να με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).


http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8zQO9P8_z1ib3U4LPcASlceJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsBwmTRkXXy6eGA4ZpnNgUc4eBndhWiGkZSS9esQ7kgBQ.
7 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2067
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών
Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Γεωγραφίας της
Σχολής Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμο-
σμένων Οικονομικών του Χαροκοπείου Πανεπι-
στημίου με τίτλο «Εφαρμοσμένη Γεωγραφία και
Διαχείριση του Χώρου».


http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8ga89WekpFQctiDow6HlTE-JInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsK30tK3fGvKLul1v3D1TCSvPNZZywT14We_xJANu-UUc.
7 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2071
Αριθμ. 81257/Ν1
Έγκριση του Προγράμματος Διδακτικής των Ξέ-
νων Γλωσσών για τη χορήγηση επάρκειας για
τη διδασκαλία ξένης γλώσσας σε κέντρα ξένων
γλωσσών, ίσου με 30 ECTS, του Πανεπιστημίου
Θεσσαλίας.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,
ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8zQO9P8_z1ibuFUDqazHcNeJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsoszhMq0rV4nMe3VfgyCUDoAE1UPwjYInCy1EH314t6s.
7 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2068
1 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπου-
δών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4485/2017 με
τίτλο «Σχεδιασμός Φωτισμού» της Σχολής Εφαρ-
μοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανε-
πιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λει-
τουργίας του.
2 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών
Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο “Ηλεκτρονικά Συστή-
ματα Τηλεπικοινωνιών και Αυτοματισμών.
3 Αποζημίωση για εργασία προς συμπλήρωση του
υποχρεωτικού ωραρίου των υπαλλήλων ΙΔΑΧ
της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου
Έδεσσας (ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε.).


http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8ga89WekpFQcliYHTRwL0-OJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsinCYurpxJ_zEo8fMYePIlvy18jTbD_AR3-fiy4VCPoc.
7 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2075
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Aριθμ. απόφ. 681/26-04-2018
Έγκριση του Κανονισμού Προγράμματος Με-
ταπτυχιακών Σπουδών του Διατμηματικού
Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των
Τμημάτων Φυσικής και Πληροφορικής και Τη-
λεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού
Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Μεταπτυχιακά
Διπλώματα Ειδίκευσης στην Ηλεκτρονική - Ραδι-
οηλεκτρολογία (Ρ/Η) και στον Ηλεκτρονικό Αυ-
τοματισμό (Η/Α)» .
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8A9d-yAUcKEK4ndCieBbLVuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsnfFqb4OimiQ5f7z33rcT5OdRkMDL8u6jpB6gg4V0gkk.
7 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2083
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
1 Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχια-
κών Σπουδών με τίτλο: «Κείμενα και Πολιτισμός»
του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής
Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δη-
μοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
2 Έγκριση επανίδρυσης Διιδρυματικού Προγράμ-
ματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Εξει-
δίκευση στις Τ.Π.Ε. και Ειδική Αγωγή – Ψυχοπαι-
δαγωγική της Ένταξης» του Τμήματος Ελληνικής
Φιλολογίας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπι-
στικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημί-
ου Θράκης σε συνεργασία με το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημό-
κριτος.
3 Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μετα-
πτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ
ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ» - Μοριακή Διαγνω-
στική, Βιοδείκτες και Στοχευμένες Θεραπείες
(«TRANSLATIONAL RESEARCH IN BIOMEDICINE» -
Molecular diagnostics, biomarkers and targeted
therapies») του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας
και Γενετικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του
Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
4 Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυ-
χιακών Σπουδών με τίτλο: «Αειφορικά συστήμα-
τα παραγωγής και περιβάλλον στη γεωργία» του
Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Σχολής Επι-
στημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρι-
τείου Πανεπιστημίου Θράκης.
5 Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυ-
χιακών Σπουδών με τίτλο: «Υδραυλική Μηχανική
και Περιβάλλον» του Τμήματος Πολιτικών Μηχα-
νικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου
Πανεπιστημίου Θράκης.


http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8A9d-yAUcKEItiDow6HlTE-JInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTs7OGWFz9U07G8mYONvDt1d39IX_4N89Jp7RGcwbKzNOM.
7 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2081
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών
Σπουδών με τίτλο: «Δημόσια Υγεία και Πολιτική
Υγείας» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επι-
στημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου
Θεσσαλονίκηςhttp://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8zQO9P8_z1ibNZ8op6Z_wSuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsMdQn4EDugzenMxMKQbh8KVCLT5mEWB-ismcnBOYUgo8.
7 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2060
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
1 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών
Σπουδών του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και
Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο
«Φυσική» («Physics»).
2 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών
Σπουδών του Τμήματος Μαθηματικών του Εθνι-
κού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
με τίτλο «Μαθηματικά» (MSc in Mathematics).
3 Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπου-
δών του Τμήματος Iστορίας και Αρχαιολογίας του
Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη-
νών με τίτλο «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία και
Ιστορία της Τέχνης» /“Modern and Contemporary
History and History of Art”.
4 Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών
Σπουδών με τίτλο: «Επιστήμη Υπολογιστών» του
Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.


http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8zQO9P8_z1iZp6k5uE6xNduJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsHZrBrkP2-DZ63xU8wu6WQjkMbUEo_I9N7aXuN_MN7gg.
Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2069
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
1 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχια-
κών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του
ν. 4485/2017 με τίτλο «Αθλητικές Σπουδές: Κοι-
νωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία» της Σχολής
Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού
Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και
της λειτουργίας του.
2 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχια-
κών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του
ν. 4485/2017 με τίτλο «Κοινωνική και Αλληλέγ-
γυα Οικονομία» της Σχολής Κοινωνικών Επιστη-
μών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και
έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.
3 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχια-
κών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του
ν. 4485/2017 με τίτλο «Διοίκηση Πολιτισμικών
Μονάδων» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών
του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκρι-
ση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8ttouwEb4QoS4ndCieBbLVuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTspWngFWdsE6ErUcFUrcezu26AS4ADW4yaqVDqFmzs1Y0.
5 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2023
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
1 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπου-
δών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Προηγμένη Κλινική Πρακτική
στις Επιστήμες Υγείας» – MSc (Master of Science) in
«Advanced Clinical Practice in Health Sciences».
2 Επανίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Με-
ταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Οργά-
νωση και Διοίκηση για Μηχανικούς».
3 Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών
Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο “Εφαρμοσμένη Επιστή-
μη και Τεχνολογία στη Γεωπονία”.


http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8ttouwEb4QoQfP1Rf9veiteJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsx-f2uygp8YT0XWclkRouqIYbIhOraeEb_EFhm-ZTUsk.
5 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2026
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
1 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπου-
δών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017
με τίτλο «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» της Σχολής
Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού
Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και
της λειτουργίας του.
2 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπου-
δών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017
με τίτλο «Διαχείριση Αποβλήτων» της Σχολής Θε-
τικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού
Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργά-
νωσης και της λειτουργίας του.
3 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπου-
δών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017
με τίτλο «Σύγχρονες τάσεις στην ανάλυση και τη
διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας» της Σχολής
Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοι-
κτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης
και της λειτουργίας του.
4 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπου-
δών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017
με τίτλο «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων»
της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού
Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργά-
νωσης και της λειτουργίας του.


http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8ttouwEb4QoRp6k5uE6xNduJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsejlBCsIqKg4ENS8LB9dIx3prjPNc7u-Cg7GgJg2CDKw.
5 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2029
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
1 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχια-
κών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.
4485/2017 με τίτλο «Ακουστικός Σχεδιασμός και
Ψηφιακός Ήχος» της Σχολής Εφαρμοσμένων Τε-
χνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και
έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.
2 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπου-
δών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017
με τίτλο «Γραφικές Τέχνες - Πολυμέσα» της Σχολής
Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοικτού
Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της
λειτουργίας του.
3 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχια-
κών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του
ν. 4485/2017 με τίτλο «Περιβαλλοντικός Σχεδια-
σμός» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνο-
λογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και
έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.

http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8ttouwEb4QoT3U4LPcASlceJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsh2wB-wGT0eZpqtl54wZ2nXDSMDWCxYsEYyari_6DXkY.
5 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2027
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
1 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχια-
κών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του
ν. 4485/2017 με τίτλο «Διαχείριση και Τεχνολογία
Ποιότητας» της Σχολής Θετικών Επιστημών και
Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστη-
μίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουρ-
γίας του.
2 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχια-
κών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του
ν. 4485/2017 με τίτλο «Διαχείριση Τεχνικών Έρ-
γων» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολο-
γίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και
έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.
3 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχια-
κών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του
ν. 4485/2017 με τίτλο «Περιβαλλοντική Κατάλυση
για Αντιρύπανση και Παραγωγή Καθαρής Ενέρ-
γειας» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνο-
λογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου
και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας
του.
4 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχια-
κών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του
ν. 4485/2017 με τίτλο «Μεταπτυχιακή Ειδίκευση
Καθηγητών Φυσικών Επιστημών» της Σχολής Θε-
τικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού
Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργά-
νωσης και της λειτουργίας του.


http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL87ZvTgFsPnU1p6k5uE6xNduJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsbcY56nhzAKakN_dKE9VqurZ57OTWZlU8ZmDsBz9_axQ.
5 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2009
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
1 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών
Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/
2017 με τίτλο «Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολο-
γία» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του
Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση
της οργάνωσης και της λειτουργίας του.
2 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών
Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/
2017 με τίτλο «Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Μα-
θηματικά» της Σχολής Θετικών Επιστημών και
Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστη-
μίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουρ-
γίας του.
3 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών
Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/
2017 με τίτλο «Εκπαίδευση Ενηλίκων» της Σχολής
Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοι-
κτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης
και της λειτουργίας του.

http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL86ScQtFhEP3_NZ8op6Z_wSuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsjgcIId4TtbtHeZcNXM4vzyZTWZhQkzXLo5pf70eAh-Y.
5 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2030
Αριθμ. 5014 (6)
Ίδρυση Εργαστηρίου στη Σχολή Ηλεκτρολόγων
Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πο-
λυτεχνείου Κρήτης με την ονομασία «Εργαστή-
ριο Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας» (Electric
Energy Systems Lab) και καθορισμός του Εσωτε-
ρικού του Κανονισμού.
Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ


http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8ttouwEb4QoTuFUDqazHcNeJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTs3IPfFWaKXDt-25FBLQztmlkxR92ONMw1MBLQ65ANHac.
5 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2028
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
1 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών
Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/
2017 με τίτλο «Γλωσσική Εκπαίδευση για πρό-
σφυγες και μετανάστες (Language Education for
Refugees and Migrants)» της Σχολής Ανθρωπι-
στικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πα-
νεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της
λειτουργίας του.
2 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών
Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/
2017 με τίτλο «Διδακτική της Γερμανικής ως Ξέ-
νης Γλώσσας» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επι-
στημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου
και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας
του.http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8dPiJFyS0CqTNZ8op6Z_wSuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTswwnrGUIGqTwYX6SWBGwIWd-oPzU58FDzCvnmSovzr0I.
1 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1980
Έγκριση ίδρυσης προγράμματος μεταπτυχιακών
σπουδών με τίτλο: «Εφαρμοσμένη Φυσιολογία
Αποκατάστασης στον Αθλητισμό και στην Άσκη-
ση» του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, της Σχολής
Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) του
Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύ-
ματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).

http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL87eRSME-RrlwfP1Rf9veiteJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTs1sQhqfrUXNUSfssgj0ZxLMTJHpZ6MH-0XT8__Mh2E5I.
30 Μαΐου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1916
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Αριθμ. 14751
Α. Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών
Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής με τίτλο «Βα-
σικές Βιοϊατρικές Επιστήμες» της Σχολής Επι-
στημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Β. Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8dPiJFyS0CqTNZ8op6Z_wSuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTswwnrGUIGqTwYX6SWBGwIWd-oPzU58FDzCvnmSovzr0I.
1 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1980
Έγκριση ίδρυσης προγράμματος μεταπτυχιακών
σπουδών με τίτλο: «Εφαρμοσμένη Φυσιολογία
Αποκατάστασης στον Αθλητισμό και στην Άσκη-
ση» του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, της Σχολής
Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) του
Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύ-
ματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL87eRSME-RrlwliYHTRwL0-OJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsUDSasYNtYsc1mXDB-jyoBTeyTsAyIBq3dxoMLjSJMms.
30 Μαΐου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1915
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Αριθμ. 6005
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών
του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών
με τίτλο «Κοινωνιολογία: Θεωρία, Πολιτισμός,
Μετασχηματισμοί» του Τμήματος Κοινωνιολο-
γίας του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το
ν. 4485/17 (ΦΕΚ 114 Α΄).
Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
(383η/15-02-2018 τακτική συνεδρίαση)


http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL87eRSME-Rrly4ndCieBbLVuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsA7zIC8e19AZrgutmOLByWVLxx5jXktwv0eRhqNmqt2k.
30 Μαΐου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1913
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών
Σπουδών με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
και Επικοινωνία» του Τμήματος Δασολογίας και
Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων,
της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας
του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
3 Ίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μετα-
πτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων «Μηχανικών
Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής»,
«Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπο-
λογιστών» και «Μηχανικών και Αεροναυπηγών
Μηχανικών» της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανε-
πιστημίου Πατρών με τίτλο «Συστήματα Επεξερ-
γασίας Πληροφορίας και Μηχανική Νοημοσύνη».

http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8dPiJFyS0CqTNZ8op6Z_wSuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTswwnrGUIGqTwYX6SWBGwIWd-oPzU58FDzCvnmSovzr0I.
1 Ιουνίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1980
Έγκριση ίδρυσης προγράμματος μεταπτυχιακών
σπουδών με τίτλο: «Εφαρμοσμένη Φυσιολογία
Αποκατάστασης στον Αθλητισμό και στην Άσκη-
ση» του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, της Σχολής
Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) του
Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύ-
ματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL88Y71z4OJk5cliYHTRwL0-OJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsZ_NGb9pYP1BdRMMOPM8L8fNChbYN_JlMnRwthFbtOmM.
29 Μαΐου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1905
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
1 Επανίδρυση και λειτουργία του Προγράμματος
Μεταπτυχιακών Σπουδών του Εικαστικού Τμήμα-
τος της Σχολής Καλών Τεχνών της ΑΣΚΤ με τίτλο
«Τέχνη, Εικονική Πραγματικότητα και πολυχρη-
στικά συστήματα καλλιτεχνικής έκφρασης».
2 Επανίδρυση και λειτουργία του Προγράμματος
Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Εικα-
στικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τε-
χνών (Α.Σ.Κ.Τ.) με τίτλο «Μεταπτυχιακό Εικαστι-
κών Τεχνών (Μ.Ε.Τ.)».


http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8aNhcfNN6bEV_zJjLAILKFuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsxd-TlAG97HhpXd1A81-VVxfvk1F-MILF_0HCtCj0J5s.
24 Μαΐου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1884
Έγκριση του Κανονισμού για τη Μεταδιδακτορική
Έρευνα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
2 Α. Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών
Σπουδών του Τμήματος Φυσικής «Ατμοσφαιρι-
κές Επιστήμες και Περιβάλλον» της Σχολής Θε-
τικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Β. Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας.

Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Από το Γονιδίωμα στο Φαινότυπο: Πειραματικές Γενετικές Προσεγγίσεις» («From Genome To Phenotype: Experimental Genetic Approaches») του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1897|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8bWgEV_gQ_lT3U4LPcASlceJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsQQddVoKoFxnGwht1A7hAZUAw7m-bfmyO7EsU_TBo19M.Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης» του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1897|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8bWgEV_gQ_lT3U4LPcASlceJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsQQddVoKoFxnGwht1A7hAZUAw7m-bfmyO7EsU_TBo19M.Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ιδιωτικού Δικαίου» του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1897|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8bWgEV_gQ_lT3U4LPcASlceJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsQQddVoKoFxnGwht1A7hAZUAw7m-bfmyO7EsU_TBo19M.Έγκριση Κανονισμού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Βυζαντινός κόσμος: Ιστορία και Αρχαιολογία» (The world of Byzantium: History and Archaeology).
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1902|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL88Y71z4OJk5fnMRVjyfnPUeJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsmFjADTYJrYcvOD946i50OFR_Rq0lWZcoumNXCOp1LMw.


Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Νευροεπιστήμες» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1871|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8HrWp6VkYB5wtiDow6HlTE-JInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsH-mIThItW7Lqoay7UlqO1MSI6ebREx7gHGo_F3rueH0.Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Μοριακή Βάση των Νοσημάτων του Ανθρώπου» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμ- φωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1871|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8HrWp6VkYB5wtiDow6HlTE-JInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsH-mIThItW7Lqoay7UlqO1MSI6ebREx7gHGo_F3rueH0.Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Εμβόλια και Πρόληψη Λοιμώξεων» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης βάσει του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1871|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8HrWp6VkYB5wtiDow6HlTE-JInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsH-mIThItW7Lqoay7UlqO1MSI6ebREx7gHGo_F3rueH0.
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Αιματολογία - Ογκολογία Παιδιών και Εφήβων» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1871|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8HrWp6VkYB5wtiDow6HlTE-JInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsH-mIThItW7Lqoay7UlqO1MSI6ebREx7gHGo_F3rueH0.


Έγκριση Κανονισμού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Αρχαιολογία και Ιστορία του Αρχαίου Κόσμου: από την Απώτατη Προϊστορία έως την Ύστερη Αρχαιότητα».
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1887|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8aNhcfNN6bEX3U4LPcASlceJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsDF0MMuTaNhwhC7PJrakNAzffLOS5MabHgbG7MMmwItw.


Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής με νέο τίτλο «Μηχανική Δεδομένων και Υπολογιστικών Συστημάτων» της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1862|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8vq__ztTtDsfnMRVjyfnPUeJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTspij3y3sPkpdXmptb0qnP9XphUPrjJK9N90xvoLcO6ck.Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Επιστήμη και Μηχανική Υπολογιστών» του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α').
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1867|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8vq__ztTtDsf3U4LPcASlceJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsB-WYXDAqjg8jWL8yNSCPmbbFq8vG4izsd8lq4PEFMWw.Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Μετά - Βιομηχανικός Σχεδιασμός. Σχεδιαστικές και καλλιτεχνικές πρακτικές για την παραγωγή της καθημερινής ζωής».
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1860|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8vq__ztTtDsfNZ8op6Z_wSuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTssw4zK-yBSx1Prbn8vDJlinJX733S2vOqq6Rt7nmJeDs.Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Κλινικές Παρεμβάσεις στις Εξαρτήσεις» του Τμήματος Ψυχολογίας και του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν.4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α').
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1868|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8vq__ztTtDsfuFUDqazHcNeJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTs92f6SIGS-8YWkguY45utITmwfpq4bL2lYCJnYxoHCdE.Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Χημεία του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1869|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8vq__ztTtDsdp6k5uE6xNduJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTs9iqDaKjtCggVTdYbKwO5FqW9cpbDrXOJXqrkyO-WOKw.Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Επιστήμη και Τεχνολογία των Υλικών» του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το
ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1869|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8vq__ztTtDsdp6k5uE6xNduJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTs9iqDaKjtCggVTdYbKwO5FqW9cpbDrXOJXqrkyO-WOKw.


Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τίτλο: «Οικονομική Ανάλυση και Πολιτική» και έγκριση Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1866|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8vq__ztTtDscfP1Rf9veiteJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsuI679QoZnqG2d1QCwOjrd6nGR8mf_BfntD_tT2jBeNM.


Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τίτλο «Διά Βίου Μάθηση και Ειδική Αγωγή («Master of Arts in Lifelong Learning and Special Education»)».
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1864|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8vq__ztTtDsd_zJjLAILKFuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTszltooAPbOFzABC-0VVu9RhPiwskApL7bUSxB0hLB2m0.Επανίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φυσικής και του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στην Ηλεκτρονική - Ραδιοηλεκτρολογία (Ρ/Η) και στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό (Η/Α)» («Master of Science in Electronics-Radioelectrology and in Control and Computing»).
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1818|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8RZsdmVE36E_uFUDqazHcNeJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsHCMc2mdfgd6Fu2-anSluLxTjtW0yjijAnqJL2zjQS0o.


Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1818|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8RZsdmVE36E_uFUDqazHcNeJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsHCMc2mdfgd6Fu2-anSluLxTjtW0yjijAnqJL2zjQS0o.Επανίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ιατρική Χημεία» του Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Τμήματος Ιατρικής και του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1850|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8WtYosSaVLSjNZ8op6Z_wSuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsFBUP1agHC-ELf_pw3gOeNIqz8ImZRcinVEbJFLIkkaQ.


Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1850|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8WtYosSaVLSjNZ8op6Z_wSuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsFBUP1agHC-ELf_pw3gOeNIqz8ImZRcinVEbJFLIkkaQ.


Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στις «Βυζαντινές και Μεσαιωνικές Σπουδές» του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1849|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8yb7l1HobT0hp6k5uE6xNduJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTs1BK8zpoIULiyTdvnHnUWGoCgzZxF9-RR-fafILe1tGw.


Α. Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τίτλο: «Αρχαίος Κόσμος: Ιστορία και Αρχαιολογία».
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1800|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8ogwUOGs3KFvNZ8op6Z_wSuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsw1psRVOAsUJfwE1vQjfc9Xww6Y3_QPSIeaNVIDi7-vU.


Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1800|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8ogwUOGs3KFvNZ8op6Z_wSuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsw1psRVOAsUJfwE1vQjfc9Xww6Y3_QPSIeaNVIDi7-vU.


Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1807|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8ogwUOGs3KFv3U4LPcASlceJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsyBRM1jdjsT5LsjTV0gfe22NkUhQ5lPrajqHlVuHo7k0.


Επανίδρυση Διιδρυματικού - Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μοριακή - Κυτταρική Βιολογία και Βιοτεχνολογία» Τμήματος Ιατρικής Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (Ι.Μ.Β.Β.) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) και Κανονισμός Λειτουργίας.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1808|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8ogwUOGs3KFvuFUDqazHcNeJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTs963k2scF-tBceXKrk9DJF_3XG1qnBO-tEZAInr6r6Oc.Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών με νέο τίτλο «Τεχνολογίες Προηγμένων Υλικών» της Πολυτεχνικής Σχολής Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1837|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8t3VVDiksYNv3U4LPcASlceJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsP1_pySIvzO_H0t8bVvkV6n4w4ThKeP8q4Mb30dN6n50.


Επανίδρυση Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Νοσηλευτική Φροντίδα Ενηλίκων» Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τμήματος Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου και Κανονισμός Λειτουργίας.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1840|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8yb7l1HobT0jNZ8op6Z_wSuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTs3BuT3H-lvjDE39Wl3ock90yheTpj_YBgufQKmjuA6aI.
Έγκριση του Κανονισμού Διδακτορικών Σπουδών της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1838|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8t3VVDiksYNvuFUDqazHcNeJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsZSmkOPnQJnDI5Zp9-9stoy7Gy6SoWrhOuHyMi1sgENk.Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Επιστήμες της Αγωγής» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1836|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8t3VVDiksYNsfP1Rf9veiteJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTspvcO7_md2lw6894KAmiZK0u5i3qoMjD4lRCc_46LxLM.


Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών» του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχο-
λής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1834|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8t3VVDiksYNt_zJjLAILKFuJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsRqh8kzv3itTdYbyGu-yjsPv_6qFiX1o42cyhoNOVvHw.
Επανίδρυση προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1795|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8tvmGnUriqncliYHTRwL0-OJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsh18myAdh8MC39WgSUg0kCOb3cuwNbTFNg99b-z7ZmyI.


Β. Έγκριση κανονισμού λειτουργιάς.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1795|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8tvmGnUriqncliYHTRwL0-OJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsh18myAdh8MC39WgSUg0kCOb3cuwNbTFNg99b-z7ZmyI.


Σπουδών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τίτλο: «Βυζαντινές Σπουδές»
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1796|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8tvmGnUriqncfP1Rf9veiteJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsJFyrjoJ6M_4Yv3Fovv6sq2sAW2ol8ZKwinXajR7rnlw.


Έγκριση Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1796|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8tvmGnUriqncfP1Rf9veiteJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsJFyrjoJ6M_4Yv3Fovv6sq2sAW2ol8ZKwinXajR7rnlw.Επανίδρυση ως Διϊδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τον τίτλο «Περιβαλλοντική Βιολογία» του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε), εις αντικατάσταση της αριθμ. 175418/Β7 (ΦΕΚ 3020/Β΄/07-10-2014) υπουργικής απόφασης και σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114/τ.Α΄).
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1789|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8i61zBD63tixp6k5uE6xNduJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsLzEbEz6NyXioZEezH8QRNGtdQk1d7Z6KgeXf1vtn51s.Επανίδρυση Διϊδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) στη «Βιοηθική» των Τμημάτων Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, Ιατρικής, Βιολογίας και Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς και της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1789|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8i61zBD63tixp6k5uE6xNduJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsLzEbEz6NyXioZEezH8QRNGtdQk1d7Z6KgeXf1vtn51s.


Επανίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Πρωτεϊνική Βιοτεχνολογία» των Τμημάτων Βιολογίας και Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1789|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8i61zBD63tixp6k5uE6xNduJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsLzEbEz6NyXioZEezH8QRNGtdQk1d7Z6KgeXf1vtn51s.


Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ως Διϊδρυματικού ΠΜΣ με τίτλο: «Μοριακή Βιολογία - Βιοϊατρική» των Τμημάτων Βιολογίας και Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς και του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (Ι.Μ.Β.Β.) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114/Α΄/04-08-2017).
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1789|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8i61zBD63tixp6k5uE6xNduJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsLzEbEz6NyXioZEezH8QRNGtdQk1d7Z6KgeXf1vtn51s.Επανίδρυση Διϊδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Επιστήμες και Μηχανική Περιβάλλοντος» του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών και Τεχνολόγων Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Κρήτης, σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1789|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8i61zBD63tixp6k5uE6xNduJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTsLzEbEz6NyXioZEezH8QRNGtdQk1d7Z6KgeXf1vtn51s.ΤΕΛΟΣ
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved