ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Εγκρίσεις μεταπτυχιακών ελληνικών ΑΕΙ Επιστροφή    
Εγκρίσεις Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ 2

Proslipsis.gr | Αθήνα 2.8.2017, 14:32
Έναρξη ενημέρωσης του καταλόγου 12.5.2017, 00:04

Στην παρούσα υποκατηγορία η Proslipsis παρουσιάζει τις εξελίξεις γύρω από την νέα γενιά των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ (Πανεπιστημίων, ΤΕΙ κά), όπως αυτή διαμορφώνεται καθημερινά μετά τον πρόσφατο νόμο 4485 (ΦΕΚ Α' αρ. 114/4.8.2017) «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις».

Ο παραπάνω νόμος υποχρεώνει τα ΑΕΙ (Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, κά) να κάνουν νέο ξεκίνημα και να επανιδρύσουν όλα τα Μεταπτυχιακά Προγράμματά τους, εντάσσοντας στο κάθε ένα μέχρι τρεις το πολύ ειδικεύσεις, γεγονός που οδήγησε στην ίδρυση πολλών νέων Προγραμμάτων. Στην παρούσα στήλη παρουσιάζονται οι εξελίξεις σε όλα τα προγράμματα, παλαιά και νέα.

Συγκεκριμένα παρουσιάζεται η κινητικότητα γύρω από τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των ΑΕΙ, όπως εγκρίσεις ίδρυσης - επανίδρυσης, κανονισμούς, τροπολογίες, κλπ., με βάση τις αποφάσεις των Ιδρυμάτων ή και του υπουργείου Παιδείας, όπως αυτές αποτυπώνονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, την οποία η Proslipsis παρακολουθεί σε ημερήσια βάση. 

Πρόκειται για ένα μοναδικό εγχείρημα, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για καταγραφή του νέου χάρτη των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ και μάλιστα με τον πλέον αξιόπιστο και πληρέστερο τρόπο.

Από την ακαδημαϊκή χρονιά 2018 - 2019 σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα λειτουργήσουν 923 προγράμματα, 258 χωρίς δίδακτρα (47 περισσότερα σε σχέση με πέρυσι) και 665 με δίδακτρα (249 περισσότερα από πέρυσι). Πολλά από τα νέα προγράμματα σπουδών θα λειτουργήσουν έως και το ακαδημαϊκό έτος 2027 - 2028, οπότε και θα επαναξιολογηθούν.

Δωρεάν προγράμματα σπουδών λειτουργούν κυρίως το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε τέσσερα περιφερειακά ιδρύματα: το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Από τον Δεκέμβριο του 2015 μέχρι το 2018 λειτουργούσαν 735 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, 627 σε Πανεπιστήμια και 108 σε ΤΕΙ, από τα οποία 211 χωρίς δίδακτρα και 416 με δίδακτρα.

H Proslipsis παρουσιάζει τις εγκριτικές αποφάσεις για τα προγράμματα σε τίτλους, παραθέτοντας και το ΦΕΚ της δημοσίευσης (μπορείτε να το κατεβάσετε), όπου θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για κάθε πρόγραμμα.

* Ακολουθούν οι αποφάσεις.
  ΟΙ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ  
Προηγούνται οι νεότερες
O κατάλογος ενημερώνεται σε καθημερινή βάση
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση


Ελληνική Φιλοσοφία - Φιλοσοφία των Επιστημών
Επανίδρυση Διϊδρυματικού-Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ελληνική Φιλοσοφία-Φιλοσοφία των Επιστημών» Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του και εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Διδακτορικών Σπουδών .


Επιστήμες του Περιβάλλοντος και Εκπαίδευση για την Αειφορία
Ίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο: «Επιστήμες του Περιβάλλοντος και Εκπαίδευση για την Αειφορία» του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Τμήματος Ιατρικής του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έγκριση Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του.


Προηγμένες Τεχνολογίες Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Προηγμένες Τεχνολογίες Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών» του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Σύγχρονες Ασύρματες Επικοινωνίες | Modern Wireless Communications
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Σύγχρονες Ασύρματες Επικοινωνίες/Modern Wireless Communications» του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.


Κλινικές Εφαρμογές Μοριακής Ιατρικής
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Κλινικές Εφαρμογές Μοριακής Ιατρικής».


Σχεδιασμός Μαθήματος και Ανάπτυξη Διδακτικού Υλικού σε Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης (προηγούμενη ονομασία «Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης και Παραγωγή Διδακτικού Υλικού»
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Σχεδιασμός Μαθήματος και Ανάπτυξη Διδακτικού Υλικού σε Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης» (προηγούμενη ονομασία «Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης και Παραγωγή Διδακτικού Υλικού»).


Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στους κλάδους της Μαθηματικής Επιστήμης
Α. Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μαθηματικών με τίτλο «Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στους κλάδους της Μαθηματικής Επιστήμης» της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Β. Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας.


Ψηφιακές Μορφές Τέχνης
Επανίδρυση και λειτουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Εικαστικού Τμήματος της Σχολής Καλών Τεχνών της ΑΣΚΤ με τίτλο «Ψηφιακές Μορφές Τέχνης» (ΜΑ in Digital Arts).


Εικονοθεσία, ήχος, επιτέλεση: Καλλιτεχνικές πρακτικές και ανθρωπολογικές προσεγγίσεις
Ίδρυση και λειτουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Εικαστικού Τμήματος της Σχολής Καλών Τεχνών της ΑΣΚΤ με τίτλο «Εικονοθεσία, ήχος, επιτέλεση: Καλλιτεχνικές πρακτικές και ανθρωπολογικές προσεγγίσεις».


Αγγλική Γλώσσα, Γλωσσολογία και Μετάφραση | EnglishLanguage, Linguistics and Translation
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Αγγλική Γλώσσα, Γλωσσολογία και Μετάφραση» («EnglishLanguage, Linguistics and Translation»).


Αρχαιολογία και Ιστορία του Αρχαίου Κόσμου: από την Απώτατη Προϊστορία έως την Ύστερη Αρχαιότητα | Archaeology and History of the Ancient World: from the Early Prehistory to Late Antiquity
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Αρχαιολογία και Ιστορία του Αρχαίου Κόσμου: από την Απώτατη Προϊστορία έως την Ύστερη Αρχαιότητα / Archaeology and History of the Ancient World: from the Early Prehistory to Late Antiquity».


Βυζαντινός κόσμος: Ιστορία και Αρχαιολογία | The world of Byzantium: History and Archaeology
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Βυζαντινός κόσμος: Ιστορία και Αρχαιολογία» / «The world of Byzantium: History and Archaeology».


Σύγχρονες Ηλεκτρονικές Τεχνολογίες
Α. Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φυσικής με τίτλο «Σύγχρονες Ηλεκτρονικές Τεχνολογίες» της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 
Β. Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας.


Κατανεμημένη πράσινη ηλεκτρική ενέργεια και τις προηγμένες δικτυακές υποδομές για τη διαχείριση και την οικονομία της
Επανίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Κατανεμημένη πράσινη ηλεκτρική ενέργεια και τις προηγμένες δικτυακές υποδομές για τη διαχείριση και την οικονομία της» του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής και του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.


Βιοϊατρική Μηχανική
Έγκριση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής και Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Βιοϊατρική Μηχανική» (ΔΠΜΣ - ΒΙΜ)».


Γλωσσολογία: γλώσσα και επικοινωνία
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Γλωσσολογία: γλώσσα και επικοινωνία».


Επιστήμη των Υλικών
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επιστήμης των Υλικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, με τίτλο «Επιστήμη των Υλικών».


Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού».


Εργαστηριακή Έρευνα στη Μοριακή Βιολογία
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Εργαστηριακή Έρευνα στη Μοριακή Βιολογία» του τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Διεπιστημονικές προσεγγίσεις στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Αγωγής: Διεπιστημονικές προσεγγίσεις στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία» του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έγκριση Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του.


Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Αγωγής: Διεπιστημονικές προσεγγίσεις στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Αγωγής: Διεπιστημονικές προσεγγίσεις στην προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία» του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έγκριση Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του.


Χημεία
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Χημείας στη «Χημεία» της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έγκριση Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του.


Θεωρία και Ιστορία της Τέχνης
Κανονισμός Λειτουργίας Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης (ΜΕΘΙΣΤΕ)» του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.


Νεότερος και Σύγχρονος Κόσμος: Ιστορία, Λαογραφία, Ανθρωπολογία
Α. Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με νέο τίτλο: «Νεότερος και Σύγχρονος Κόσμος: Ιστορία, Λαογραφία, Ανθρωπολογία»
Β. Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας


Γερμανική Φιλολογία: Θεωρία - Εφαρμογές | German Philology: Theory and Applications
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Γερμανική Φιλολογία: Θεωρία - Εφαρμογές»(German Philology: Theory and Applications).


Ιστορία της Τέχνης
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στην «Ιστορία της Τέχνης» του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία» του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Φιλοσοφία: Γνώση, Αξίες και Κοινωνία
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Φιλοσοφία: Γνώση, Αξίες και Κοινωνία» του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Τεχνολογίες και Υπηρεσίες Ευφυών Συστημάτων Πληροφορικής και Επικοινωνιών
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του TEΙ Δυτικής Ελλάδας με τίτλο «Τεχνολογίες και Υπηρεσίες Ευφυών Συστημάτων Πληροφορικής και Επικοινωνιών» και ειδικεύσεις:
(α) Ευφυή Κυβερνοσυστήματα και Υπηρεσίες,
(β) Προηγμένες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες και
(γ) Αναλυτική των Επιχειρήσεων και της Επιστήμης των Δεδομένων.


Επιστήμες της Αγωγής με Νέες Τεχνολογίες
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής με Νέες Τεχνολογίες».


Διεθνής και Ευρωπαϊκή Οικονομική
Έγκριση Επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τίτλο: «Διεθνής και Ευρωπαϊκή Οικονομική».


Οικονομικά και Δίκαιο των Επιχειρήσεων
Έγκριση Επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τίτλο: «Οικονομικά και Δίκαιο των Επιχειρήσεων».


Φυσικής με ειδικεύσεις στη Θεωρητική και στην Πειραματική Φυσική
Α. Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φυσικής «Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Φυσικής με ειδικεύσεις στη Θεωρητική και στην Πειραματική Φυσική» της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Β. Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας.


Χρηματοοικονομική Λογιστική και Διοίκηση
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο: «Χρηματοοικονομική Λογιστική και Διοίκηση».


Προηγμένες Τεχνολογίες Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Προηγμένες Τεχνολογίες Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών» του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Χρηματοοικονομική Λογιστική και Διοίκηση
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματο-οικονομικής του TΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο: «Χρηματοοικονομική Λογιστική και Διοίκηση».


Επιστήμες της Αγωγής
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής» της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας του.


Υπολογιστική Δεδομένων και Αποφάσεων
Έγκριση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Υπολογιστική Δεδομένων και Αποφάσεων» (MSc in Data Driven Computing and Decision Making, DDCDM).


Περιβαλλοντικές Επιστήμες
Επανίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων Γεωλογίας, Βιολογίας, Επιστήμης των Υλικών, Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Περιβαλλοντικές Επιστήμες».


Βιώσιμη Αλιεία, υδατοκαλλιέργεια
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας - Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με τίτλο «Βιώσιμη Αλιεία, υδατοκαλλιέργεια».


Άνθρωπος και Νερό | Man and Water
Έγκριση Ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τίτλο: «Άνθρωπος και Νερό» | Man and Water.


Τεχνολογία Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου - MSc in Oil and Gas Technology
Έγκριση Επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Τ.Ε. και Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τίτλο: «Τεχνολογία Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου - MSc in Oil and Gas Technology».


Επιστήμες της Αγωγής: Δημιουργικά Περιβάλλοντα Μάθησης και Παιχνίδι
Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής: Δημιουργικά Περιβάλλοντα Μάθησης και Παιχνίδι» του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».


Φυτιατρική και Περιβάλλον
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Φυτιατρική και Περιβάλλον».


Σπουδές Στα Μαθηματικά
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Σπουδές Στα Μαθηματικά», Τμήμα Μαθηματικών, Μονοτμηματική Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.


Κοινωνική και Ιστορική Ανθρωπολογία
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Κοινωνική και Ιστορική Ανθρωπολογία», Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.


Συστήματα Παραγωγής και Διοίκησης | Master in Production and Management Systems
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (Μ.Π.Δ.) της μονοτμηματικής Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (Μ.Π.Δ.) του Πολυτεχνείου Κρήτης, με τίτλο «Συστήματα Παραγωγής και Διοίκησης - Master in Production & Management Systems» βάσει του ν. 4485/2017.


Επεμβάσεις σε υφιστάμενα κτίρια και αστικά σύνολα: ενισχύσεις, επανάχρηση και χωρικές αναπλάσεις
Έγκριση επανίδρυσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Επεμβάσεις σε υφιστάμενα κτίρια και αστικά σύνολα: ενισχύσεις, επανάχρηση και χωρικές αναπλάσεις», του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ και Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.


Επιστήμες της Αγωγής: Θεωρία και Εφαρμογές
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης με τον τίτλο: «Επιστήμες της Αγωγής: Θεωρία και Εφαρμογές» εις αντικατάσταση της υπ’ αριθμ. 209772/Ζ1/23.12.2014 (ΦΕΚ 3606/31.12.2014, τ. Β’) υπουργικής απόφασης, σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114/τ. Α’).


Εφαρμογές της Ψυχολογίας στην Εκπαίδευση: Εναλλακτικές - Βιωματικές και Ενσώματες - Πολυτροπικές Ψυχοπαιδαγωγικές Προσεγγίσεις
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης με νέο τίτλο: «Εφαρμογές της Ψυχολογίας στην Εκπαίδευση: Εναλλακτικές - Βιωματικές και Ενσώματες-Πολυτροπικές Ψυχοπαιδαγωγικές Προσεγγίσεις» εις αντικατάσταση της υπ’ αριθμ. 2049/25.02.2016 (ΦΕΚ 583/Β’/4-3-2016) απόφασης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114/τ. Α’).


Συστήματα Παραγωγής και Διοίκησης | Master in Production and Management Systems
Κανονισμός του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Παραγωγής και Διοίκησης (Μ.Π.Δ.) της μονοτμηματικής Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (M.Π.Δ.) του Πολυτεχνείου Κρήτης, με τίτλο «Συστήματα Παραγωγής και Διοίκησης - Master in Production & Management Systems» βάσει του ν. 4485/2017.


Απομόνωση και Σύνθεση Φυσικών Προϊόντων με Βιολογική Δραστικότητα
Επανίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Απομόνωση και Σύνθεση Φυσικών Προϊόντων με Βιολογική Δραστικότητα» του Τμήματος Χημείας και του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης, σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114/Α’/04-08-2017)


Aρχαίος Μεσογειακός Κόσμος - Ιστορία και Αρχαιολογία
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Αρχαίος Μεσογειακός Κόσμος- Ιστορία και Αρχαιολογία» του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Βυζαντινή και Νεοελληνική Φιλολογία
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Βυζαντινή και Νεοελληνική Φιλολογία» του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Proslipsis.gr


Κλασικές σπουδές
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Κλασικές σπουδές» του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Γλωσσολογία
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Γλωσσολογία» του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Εγκέφαλος και Νους
Επανίδρυση ως Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Εγκέφαλος και Νους» των Τμημάτων Ιατρικής, Επιστήμης Υπολογιστών, Φυσικής, Ψυχολογίας, Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης και των Ινστιτούτων Υπολογιστικών Μαθηματικών και Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε).


Βιοπληροφορική
Επανίδρυση του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Βιοπληροφορική» του Τμήματος Ιατρικής και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, σε αντικατάσταση της αριθμ. 2045/25.02.2016 (ΦΕΚ 598/7.3.2016) πρυτανικής απόφασης βάσει του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 τ. Α’). Proslipsis.gr


Επιστήμες Αγωγής
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ Α΄114), με τον τίτλο: «Επιστήμες Αγωγής», εις αντικατάσταση της υπ΄ αριθμ. 206610/Ζ1/2014 (ΦΕΚ 3597/τ.Β΄/31-12-2014) υπουργικής απόφασης όπως τροποποιήθηκε με νεότερες αποφάσεις.


Πολιτικό Σύστημα και Δημόσιες Πολιτικές
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ Α΄114), με τίτλο: «Πολιτικό Σύστημα και Δημόσιες Πολιτικές», σε αντικατάσταση της υπ΄ αριθμ. 194702/Ζ1 (ΦΕΚ 3327/τ.Β΄/11-12-2014) υπουργικής απόφασης.


Πολιτισμική Ανάλυση και Εκπαίδευση
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ Α΄114), με νέο τίτλο: «Πολιτισμική Ανάλυση και Εκπαίδευση», εις αντικατάσταση της υπ΄ αριθμ. 206595/Ζ1 (ΦΕΚ 3597/τ.Β΄/31-12-2014) υπουργικής απόφασης.


Γεωτεχνολογία και Περιβάλλον (Κανονισμός)
Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων της μονοτμηματικής Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο «Γεωτεχνολογία και Περιβάλλον».


Γεωτεχνολογία και Περιβάλλον
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων της μονοτμηματικής Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο «Γεωτεχνολογία και Περιβάλλον» βάσει του ν. 4485/2017.


Προχωρημένες Σπουδές στη Φυσική
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φυσικής στις Προχωρημένες Σπουδές στη Φυσική της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.
 Proslipsis.gr

Εφαρμογές της Φυσικής στην Ατμόσφαιρα και στην Ηλεκτρονική
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φυσικής στις «Εφαρμογές της Φυσικής στην Ατμόσφαιρα και στην Ηλεκτρονική» της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.


Επιστήμη και Τεχνολογία Πολυμερών και Σύνθετων Υλικών
Επανίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων Επιστήμης των Υλικών και Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών, Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών και Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Επιστήμη και Τεχνολογία Πολυμερών και Σύνθετων Υλικών».


Προηγμένες Εφαρμογές στη Χημική Μηχανική | Master in Advanced Applications in Chemical Engineering
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνική Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Προηγμένες Εφαρμογές στη Χημική Μηχανική» (Master in Advanced Applications in Chemical Engineering).


Θεωρητική και Πρακτική Φιλοσοφία
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φιλοσοφίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Θεωρητική και Πρακτική Φιλοσοφία».


Σχεδιασμός Ανθεκτικών, Βιώσιμων και Ευφυών Υποδομών
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Σχεδιασμός Ανθεκτικών, Βιώσιμων και Ευφυών Υποδομών».


Επιστήμη και Μηχανική Υπολογιστών
Έγκριση οργάνωσης και λειτουργίας Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Επιστήμη και Μηχανική Υπολογιστών» - επανίδρυση Προγράμματος βάσει του ν. 4485/2017 εις αντικατάσταση της αριθμ. 206618/Ζ1 (ΦΕΚ 3520/Β’/29-12-2014) υπουργικής απόφασης όπως τροποποιήθηκε με νεότερες αποφάσεις, στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Πληροφορική Επιστημών Ζωής
Επανίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων Ιατρικής, Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Φαρμακευτικής και Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο: «Πληροφορική Επιστημών Ζωής».

Proslipsis.gr
Προηγμένες Τεχνολογίες Μηχανολόγου και Αεροναυπηγού Μηχανικού - Advanced Technologies in Mechanical and Aeronautical Engineering
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Προηγμένες Τεχνολογίες Μηχανολόγου και Αεροναυπηγού Μηχανικού - Advanced Technologies in Mechanical and Aeronautical Engineering». Proslipsis.gr


Ιατρική Χημεία και Χημική Βιολογία
Ίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων Χημείας και Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Ιατρική Χημεία και Χημική Βιολογία». Proslipsis.gr


Δικτυακές Πόλεις και Αναπαραστάσεις
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Δικτυακές Πόλεις και Αναπαραστάσεις».


Ιατρική Φυσική - Ακτινοφυσική
Επανίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Ιατρική Φυσική - Ακτινοφυσική» (ΔΠΜΣ ΙΦ-Α).


Ολοκληρωμένα Συστήματα Υλικού και Λογισμικού
Επανίδρυση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ολοκληρωμένα Συστήματα Υλικού και Λογισμικού» του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής και του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Proslipsis.gr


Θεωρητικά και Εφαρμοσμένα Μαθηματικά» (ΘΕΜΑ) (Master in Theoretical and Applied Mathematics, ThAMa)
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Θεωρητικά και Εφαρμοσμένα Μαθηματικά» (ΘΕΜΑ) (Master in Theoretical and Applied
Mathematics, ThAMa).


Τμήματος Χημείας 
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών. Proslipsis.gr

Proslipsis.gr
Κλινικές Παρεμβάσεις στις Εξαρτήσεις
Έγκριση επανίδρυσης του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ψυχολογίας και του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο: «Κλινικές Παρεμβάσεις στις Εξαρτήσεις» εις αντικατάσταση της υπ’ αριθμ. ΦΕΚ 598/Β΄/7-3-2016 απόφασης που αφορά στο Πρόγραμμα και σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).


Μοριακή Βάση των Νοσημάτων του Ανθρώπου
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Επιστημών - Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο «Μοριακή Βάση των Νοσημάτων του Ανθρώπου» σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114Α΄).


Εμβόλια και Πρόληψη Λοιμώξεων
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Επιστημών Υγείας - Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο «Εμβόλια και Πρόληψη Λοιμώξεων» σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114Α΄).


Επιστήμη και Τεχνολογία των Υλικών
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο «Επιστήμη και Τεχνολογία των Υλικών» σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄). Proslipsis.gr


Προχωρημένη Φυσική
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο «Προχωρημένη Φυσική» σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).


Μαθηματικά και Εκπαίδευση
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο «Μαθηματικά και Εκπαίδευση» σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).


Κοινωνιολογία: Θεωρία, Πολιτισμός, Μετασχηματισμοί
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Κοινωνιολογία: Θεωρία, Πολιτισμός, Μετασχηματισμοί» του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης σε αντικατάσταση της υπ’ αριθμ. 3490/14.3.2017 (ΦΕΚ τ.Β΄ 1408/26.4.2017) υπουργικής απόφασης που αφορά στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κοινωνιολογία» του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης - Αναμόρφωση του Προγράμματος», όπως τροποποιήθηκε με νεότερες αποφάσεις, σύμφωνα με το ν. 4485/2017. Proslipsis.gr


Οικονομική Θεωρία και Πολιτική
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Οικονομική Θεωρία και Πολιτική» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114/Α΄).


Μοριακή και Εφαρμοσμένη Βιολογία Φυτών - Πράσινη Βιοτεχνολογία
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο: «Μοριακή και Εφαρμοσμένη Βιολογία Φυτών - Πράσινη Βιοτεχνολογία» σε αντικατάσταση της υπ’ αριθμ. 194676/Ζ1 (ΦΕΚ 3326/Β΄/11.12.2014) υπουργικής απόφασης και σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114/Α΄).


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved