ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Εγκρίσεις μεταπτυχιακών ελληνικών ΑΕΙ Επιστροφή    
Εγκρίσεις Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ 3

Proslipsis.gr | Αθήνα 2.8.2017, 14:32
Έναρξη ενημέρωσης του καταλόγου 12.5.2017, 00:04

Στην παρούσα υποκατηγορία η Proslipsis παρουσιάζει τις εξελίξεις γύρω από την νέα γενιά των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ (Πανεπιστημίων, ΤΕΙ κά), όπως αυτή διαμορφώνεται καθημερινά μετά τον πρόσφατο νόμο 4485 (ΦΕΚ Α' αρ. 114/4.8.2017) «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις».

Ο παραπάνω νόμος υποχρεώνει τα ΑΕΙ (Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, κά) να κάνουν νέο ξεκίνημα και να επανιδρύσουν όλα τα Μεταπτυχιακά Προγράμματά τους, εντάσσοντας στο κάθε ένα μέχρι τρεις το πολύ ειδικεύσεις, γεγονός που οδήγησε στην ίδρυση πολλών νέων Προγραμμάτων. Στην παρούσα στήλη παρουσιάζονται οι εξελίξεις σε όλα τα προγράμματα, παλαιά και νέα.

Συγκεκριμένα παρουσιάζεται η κινητικότητα γύρω από τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των ΑΕΙ, όπως εγκρίσεις ίδρυσης - επανίδρυσης, κανονισμούς, τροπολογίες, κλπ., με βάση τις αποφάσεις των Ιδρυμάτων ή και του υπουργείου Παιδείας, όπως αυτές αποτυπώνονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, την οποία η Proslipsis παρακολουθεί σε ημερήσια βάση. 

Πρόκειται για ένα μοναδικό εγχείρημα, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για καταγραφή του νέου χάρτη των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ και μάλιστα με τον πλέον αξιόπιστο και πληρέστερο τρόπο.

Από την ακαδημαϊκή χρονιά 2018 - 2019 σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα λειτουργήσουν 923 προγράμματα, 258 χωρίς δίδακτρα (47 περισσότερα σε σχέση με πέρυσι) και 665 με δίδακτρα (249 περισσότερα από πέρυσι). Πολλά από τα νέα προγράμματα σπουδών θα λειτουργήσουν έως και το ακαδημαϊκό έτος 2027 - 2028, οπότε και θα επαναξιολογηθούν.

Δωρεάν προγράμματα σπουδών λειτουργούν κυρίως το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε τέσσερα περιφερειακά ιδρύματα: το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Από τον Δεκέμβριο του 2015 μέχρι το 2018 λειτουργούσαν 735 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, 627 σε Πανεπιστήμια και 108 σε ΤΕΙ, από τα οποία 211 χωρίς δίδακτρα και 416 με δίδακτρα.

H Proslipsis παρουσιάζει τις εγκριτικές αποφάσεις για τα προγράμματα σε τίτλους, παραθέτοντας και το ΦΕΚ της δημοσίευσης (μπορείτε να το κατεβάσετε), όπου θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για κάθε πρόγραμμα.

* Ακολουθούν οι αποφάσεις.
  ΟΙ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ  
Προηγούνται οι νεότερες
O κατάλογος ενημερώνεται σε καθημερινή βάση
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση

Καινοτομία στην Τεχνολογία και Μάνατζμεντ Μηχανικών
Έγκριση Επανίδρυσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών TE με τίτλο: Καινοτομία στην Τεχνολογία και Μάνατμεντ Μηχανικών».


Εγκέφαλος και Νους
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Διϊδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Εγκέφαλος και Νους» των Τμημάτων Ιατρικής, Επιστήμης Υπολογιστών, Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών (ΦΚΣ), Φυσικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης και των Ινστιτούτων Πληροφορικής (ΙΠ) και Υπολογιστικών Μαθηματικών (ΙΥΜ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).


Απομόνωση και Σύνθεση Φυσικών Προϊόντων με Βιολογική Δραστικότητα
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Απομόνωση και Σύνθεση Φυσικών Προϊόντων με Βιολογική Δραστικότητα» του Τμήματος Χημείας και του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄). Proslipsis.gr


Βιοτεχνολογία - Ποιότητα Διατροφής και Περιβάλλοντος
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Βιοτεχνολογία - Ποιότητα Διατροφής και Περιβάλλοντος».


Οικονομική Φυσική - Χρηματοοικονομικές Προβλέψεις
Επανίδρυση Διατμηματικού - Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΔΠΜΣ) μεταξύ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τίτλο «Οικονομική Φυσική - Χρηματοοικονομικές Προβλέψεις».


Διδακτική της Αγγλικής ως Ξένης/ Διεθνούς Γλώσσας
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Διδακτική της Αγγλικής ως Ξένης/ Διεθνούς Γλώσσας» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του. Proslipsis.gr


Επιστήμες της Αγωγής
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Ενεργειακά Συστήματα
Επανίδρυση κοινού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) μεταξύ των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ και Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με τίτλο “Ενεργειακά Συστήματα”.
 Proslipsis.gr

Μηχανικών Πληροφορικής - Informatics Engineering
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Μηχανικών Πληροφορικής - Informatics Engineering».


Φυσική Εφαρμογών
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Φυσική Εφαρμογών» («Αpplied Physics»).


Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Σύγχρονες Δημοσιογραφικές Σπουδές» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του. Proslipsis.gr


Βιοπληροφορική και Νευροπληροφορική
Ίδρυση κοινού εξ αποστάσεως Διαπανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Βιοπληροφορική και Νευροπληροφορική» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (επισπεύδον ’Ιδρυμα) και του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής του Ιόνιου Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του. Proslipsis.gr


Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Δίκαιο των Επιχειρήσεων και Εργατικό Δίκαιο
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Δίκαιο των Επιχειρήσεων και Εργατικό Δίκαιο» του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Επιστήμες Αγωγής
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Επιστήμες Αγωγής» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).


Διδακτική της Βιολογίας
Επανίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Βιολογίας και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο «Διδακτική της Βιολογίας», «Didactics of Biology».


Διδασκαλία ξένων γλωσσών στην Ευρώπη: εκπαίδευση στη γλωσσική και πολιτισμική διαφορετικότητα των σχολικών πληθυσμών
Επανίδρυση του Κοινού Ελληνογαλλικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Γραμμάτων και Γλωσσικών Επιστημών, της Σχολής Γραμμάτων, Γλωσσών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Angers (Γαλλία) με τίτλο «Διδασκαλία ξένων γλωσσών στην Ευρώπη: εκπαίδευση στη γλωσσική και πολιτισμική διαφορετικότητα των σχολικών πληθυσμών» [Enseignants de langues en Europe : formation à la diversité linguistique et culturelle des publics scolaires].

 Proslipsis.gr
Επιστήμη των Υπολογιστών
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιστήμη των Υπολογιστών» του Τμήματος Πληροφορικής, της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πα-
νεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του. Proslipsis.gr


Προχωρημένες Σπουδές στη Φυσική
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Προχωρημένες Σπουδές στη Φυσική» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του. Proslipsis.gr


Δημόσια Ιστορία
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπου δών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Δημόσια Ιστορία» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Τραπεζική
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Τραπεζική» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Συστήματα Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Συστήματα Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Μοριακή και Εφαρμοσμένη Βιολογία Φυτών - Πράσινη Βιοτεχνολογία
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Μοριακή και Εφαρμοσμένη Βιολογία Φυτών - Πράσινη Βιοτεχνολογία» του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α’). Proslipsis.gr


Οικονομική Θεωρία και Πολιτική
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Οικονομική Θεωρία και Πολιτική» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).


Νανοτεχνολογία για Ενεργειακές Εφαρμογές
Ίδρυση κοινού Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) μεταξύ των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε. της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης, Χημείας και Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, και του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), με τίτλο: “Νανοτεχνολογία για Ενεργειακές Εφαρμογές”.


Lasers, Πλάσμα και Εφαρμογές
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Lasers, Πλάσμα και Εφαρμογές - Lasers, Plasma and Applications».


Εφαρμογές Μοριακής Βιολογίας - Μοριακή Γενετική, Διαγνωστικοί Δείκτες
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Εφαρμογές Μοριακής Βιολογίας - Μοριακή Γενετική, Διαγνωστικοί Δείκτες». Proslipsis.gr


Πολιτισμική Ανάλυση και Εκπαίδευση
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Πολιτισμική Ανάλυση και Εκπαίδευση» του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α’).


Φιλοσοφία: Γνώση, Αξίες και Κοινωνία
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Φιλοσοφία: Γνώση, Αξίες και Κοινωνία» του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α’).


Σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή Ιστορία» του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α').


Πολιτικό Σύστημα και Δημόσιες Πολιτικές
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Πολιτικό Σύστημα και Δημόσιες Πολιτικές» του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).


Επιστήμες της Αγωγής: Θεωρία και Εφαρμογές
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής: Θεωρία και Εφαρμογές» του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄).


Εφαρμοσμένη Γεωγραφία και Διαχείριση του Χώρου
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Γεωγραφίας της Σχολής Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονομικών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με τίτλο «Εφαρμοσμένη Γεωγραφία και Διαχείριση του Χώρου».


Διδακτική των Ξένων Γλωσσών
Έγκριση του Προγράμματος Διδακτικής των Ξένων Γλωσσών για τη χορήγηση επάρκειας για τη διδασκαλία ξένης γλώσσας σε κέντρα ξένων γλωσσών, ίσου με 30 ECTS, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Proslipsis.gr


Σχεδιασμός Φωτισμού
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4485/2017 με τίτλο «Σχεδιασμός Φωτισμού» της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών και Αυτοματισμών
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο “Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών και Αυτοματισμών".


Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης στην Ηλεκτρονική - Ραδιοηλεκτρολογία (Ρ/Η) και στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό (Η/Α)
Έγκριση του Κανονισμού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων Φυσικής και Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης στην Ηλεκτρονική - Ραδιοηλεκτρολογία (Ρ/Η) και στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό (Η/Α)» .


Κείμενα και Πολιτισμός
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Κείμενα και Πολιτισμός» του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Εξειδίκευση στις ΤΠΕ και Ειδική Αγωγή – Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης
Έγκριση επανίδρυσης Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Εξειδίκευση στις ΤΠΕ και Ειδική Αγωγή - Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης» του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με το .ΚΕΦΕ Δημόκριτος.


Μεταφραστική Έρευνα στην Βιοϊατρική
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Μεταφραστική Έρευνα στην Βιοϊατρική» - Μοριακή Διαγνωστική, Βιοδείκτες και Στοχευμένες Θεραπείες («TRANSLATIONAL RESEARCH IN BIOMEDICINE» - Molecular diagnostics, biomarkers and targeted therapies») του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Proslipsis.gr


Αειφορικά συστήματα παραγωγής και περιβάλλον στη γεωργία
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Αειφορικά συστήματα παραγωγής και περιβάλλον στη γεωργία» του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Υδραυλική Μηχανική και Περιβάλλον
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Υδραυλική Μηχανική και Περιβάλλον» του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Δημόσια Υγεία και Πολιτική Υγείας
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Δημόσια Υγεία και Πολιτική Υγείας» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Φυσική
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Φυσική» («Physics»).


Μαθηματικά
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Μαθηματικά» (MSc in Mathematics).


Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία και Ιστορία της Τέχνης
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Iστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία και Ιστορία της Τέχνης» /“Modern and Contemporary History and History of Art”.


Επιστήμη Υπολογιστών
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Επιστήμη Υπολογιστών» του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.


Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του. Proslipsis.gr


Προηγμένη Κλινική Πρακτική στις Επιστήμες Υγείας
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Προηγμένη Κλινική Πρακτική στις Επιστήμες Υγείας» – MSc (Master of Science) in «Advanced Clinical Practice in Health Sciences».


Οργάνωση και Διοίκηση για Μηχανικούς
Επανίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Οργάνωση και Διοίκηση για Μηχανικούς».


Εφαρμοσμένη Επιστήμη και Τεχνολογία στη Γεωπονία
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο “Εφαρμοσμένη Επιστήμη και Τεχνολογία στη Γεωπονία”.


Διοίκηση Μονάδων Υγείας
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Διαχείριση Αποβλήτων
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Διαχείριση Αποβλήτων» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Σύγχρονες τάσεις στην ανάλυση και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Σύγχρονες τάσεις στην ανάλυση και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Ακουστικός Σχεδιασμός και Ψηφιακός Ήχος
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Ακουστικός Σχεδιασμός και Ψηφιακός Ήχος» της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Γραφικές Τέχνες - Πολυμέσα
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Γραφικές Τέχνες - Πολυμέσα» της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του. Proslipsis.gr


Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Διαχείριση Τεχνικών Έργων
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Διαχείριση Τεχνικών Έργων» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Περιβαλλοντική Κατάλυση για Αντιρύπανση και Παραγωγή Καθαρής Ενέργειας
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Περιβαλλοντική Κατάλυση για Αντιρύπανση και Παραγωγή Καθαρής Ενέργειας» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Ειδίκευση Καθηγητών Φυσικών Επιστημών
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Φυσικών Επιστημών» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Σπουδές στα Μαθηματικά
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Μαθηματικά» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Εκπαίδευση Ενηλίκων
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Εκπαίδευση Ενηλίκων» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Γλωσσική Εκπαίδευση για πρόσφυγες και μετανάστες
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Γλωσσική Εκπαίδευση για πρόσφυγες και μετανάστες (Language Education for Refugees and Migrants)» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του.


Διδακτική της Γερμανικής ως Ξένης Γλώσσας
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017 με τίτλο «Διδακτική της Γερμανικής ως Ξένης Γλώσσας» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και έγκριση της οργάνωσης και της λειτουργίας του. Proslipsis.gr


Εφαρμοσμένη Φυσιολογία Αποκατάστασης στον Αθλητισμό και στην Άσκηση
Έγκριση ίδρυσης προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο: «Εφαρμοσμένη Φυσιολογία Αποκατάστασης στον Αθλητισμό και στην Άσκηση» του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).


Βασικές Βιοϊατρικές Επιστήμες
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής με τίτλο «Βασικές Βιοϊατρικές Επιστήμες» της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων


Βασικές Βιοϊατρικές Επιστήμες
Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας.


Εφαρμοσμένη Φυσιολογία Αποκατάστασης στον Αθλητισμό και στην Άσκηση
Έγκριση ίδρυσης προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο: «Εφαρμοσμένη Φυσιολογία Αποκατάστασης στον Αθλητισμό και στην Άσκηση» του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).


Κοινωνιολογία: Θεωρία, Πολιτισμός, Μετασχηματισμοί
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Κοινωνιολογία: Θεωρία, Πολιτισμός, Μετασχηματισμοί» του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/17 (ΦΕΚ 114 Α΄).


Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Επικοινωνία
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Επικοινωνία» του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Συστήματα Επεξεργασίας Πληροφορίας και Μηχανική Νοημοσύνη
Ίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων «Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής», «Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών» και «Μηχανικών και Αεροναυπηγών Μηχανικών» της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Συστήματα Επεξεργασίας Πληροφορίας και Μηχανική Νοημοσύνη».


Εφαρμοσμένη Φυσιολογία Αποκατάστασης στον Αθλητισμό και στην Άσκηση
Έγκριση ίδρυσης προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο: «Εφαρμοσμένη Φυσιολογία Αποκατάστασης στον Αθλητισμό και στην Άσκηση» του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).


Χημεία και Τεχνολογία των Υλικών
Επανίδρυση Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Χημεία και Τεχνολογία των Υλικών» Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών της Πολυτεχνικής Σχολής Τμήματος Χημείας και Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Χημεία και Τεχνολογία των Υλικών
Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Χημεία και Τεχνολογία των Υλικών» Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών της Πολυτεχνικής Σχολής Τμήματος Χημείας και Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων


Περιβάλλον και Αγροδιατροφή (πρώην «Αγροχημεία - Εφαρμογές στη Ζωική και Φυτική Παραγωγή - Φαρμακευτικά Φυτά»)
Επανίδρυση Διϊδρυματικού - Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αγροχημεία - Εφαρμογές στη Ζωική και Φυτική Παραγωγή/Φαρμακευτικά Φυτά» με νέο τίτλο «Περιβάλλον και Αγροδιατροφή» του Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας Τεχνολογίας Διατροφής και Τροφίμων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.
 Proslipsis.gr

Περιβάλλον και Αγροδιατροφή (πρώην «Αγροχημεία - Εφαρμογές στη Ζωική και Φυτική Παραγωγή - Φαρμακευτικά Φυτά»)
Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών.


Επαναχρήσεις Κτιρίων και Συνόλων
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Επαναχρήσεις Κτιρίων και Συνόλων».


Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις» του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Οθωμανική Ιστορία
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Οθωμανική Ιστορία σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, ως Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας στην Οθωμανική Ιστορία.


Μαθηματικά και Εκπαίδευση
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Μαθηματικά και Εκπαίδευση» του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α’).


Εφαρμοσμένα και Υπολογιστικά Μαθηματικά
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Εφαρμοσμένα και Υπολογιστικά Μαθηματικά» του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α’).


Προχωρημένη Φυσική
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Προχωρημένη Φυσική» του Τμήματος Φυ- σικής του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το
ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α’).


Μαθηματικά και Εφαρμογές τους
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Μαθηματικά και Εφαρμογές τους» του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α’).


Φωτονική και Νανοηλεκτρονική
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Φωτονική και Νανοηλεκτρονική» του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α’).


Διδακτική της Φυσικής και Εκπαιδευτική Τεχνολογία
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Διδακτική της Φυσικής και Εκπαιδευτική Τεχνολογία» του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Υπολογιστική Φυσική
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Υπολογιστική Φυσική» του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Proslipsis.gr


Πληροφοριακά Συστήματα | Master in Information Systems, MIS
Επανίδρυση και λειτουργία του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Πληροφοριακά Συστήματα (Master in Information Systems, MIS)» του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών και του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


Οικονομική Επιστήμη | Master in Economics
Επανίδρυση και λειτουργία του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Οικονομική Επιστήμη (Master in Economics)» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και των Τμημάτων Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας | Master in Health Care Management, MHM
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τίτλο «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (Master in Health Care Management, MHM)».


Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Εργασία» του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης της Σχολής Κοινωνικών Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Proslipsis.gr


Τεχνολογίες Περιβάλλοντος στην Περιβαλλοντική Νομοθεσία
Έγκριση κανονισμού του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Τεχνολογίες Περιβάλλοντος στην Περιβαλλοντική Νομοθεσία» του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Μετεωρολογία, Κλιματολογία και Ατμοσφαιρικό Περιβάλλον
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Μετεωρολογία, Κλιματολογία και Ατμοσφαιρικό Περιβάλλον» του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Ερευνητική Μεθοδολογία στην Ιατρική και στις Επιστήμες Υγείας
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Ερευνητική Μεθοδολογία στην Ιατρική και στις Επιστήμες Υγείας» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Το αρχαίο ελληνικό θέατρο και η πρόσληψή του
Έγκριση του Κανονισμού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Το αρχαίο ελληνικό θέατρο και η πρόσληψή του».


Νομική και Διοικητική Επιστήμη
Λειτουργία Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με τίτλο «Νομική και Διοικητική Επιστήμη».


Εφηρμοσμένα Οικονομικά και Περιφερειακή Ανάπτυξη
Αντικατάσταση της αριθμ. 124485/Β7 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 2223/τ. Β΄/13.8.2014) που αφορά
στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με τίτλο «Εφηρμοσμένων Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης».


Διεθνείς, Ευρωπαϊκές και Περιφερειακές Σπουδές
Αντικατάσταση της αριθμ. 130238/Β7 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 2318/τ. Β΄/28.8.2014) που αφορά στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με τίτλο «Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών».


Επικοινωνία, Μέσα και Πολιτιστική Διαχείριση
Αντικατάσταση της αριθμ. 130231/Β7 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 2319/τ. Β΄/28.8.2014) που αφορά στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με τίτλο «Επικοινωνία, Μέσα και Πολιτιστική Διαχείριση».


Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία
Αντικατάσταση της αριθμ. 124483/Β7 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 2223/τ. Β΄/13.8.2014) που αφορά στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με τίτλο «Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία».


Ανάλυση και Εφαρμογή Κοινωνικής Πολιτικής
Λειτουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με τίτλο «Ανάλυση και Εφαρμογή Κοινωνικής Πολιτικής». Proslipsis.gr


Μεθοδολογία της σύγχρονης αντιμετώπισης της νεφρικής ανεπάρκειας
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Μεθοδολογία της σύγχρονης αντιμετώπισης της νεφρικής ανεπάρκειας» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Χειρουργική Ήπατος - Χοληφόρων - Παγκρέατος
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Χειρουργική Ήπατος - Χοληφόρων - Παγκρέατος» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Ενδοουρολογία
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Μεταπτυχιακή Ειδίκευση στην Ενδοουρολογία» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Αγγειακές προσπελάσεις σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Αγγειακές προσπελάσεις σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Διατήρηση και Αποκατάσταση Χερσαίων Φυσικών Οικοσυστημάτων
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διατήρηση και Αποκατάσταση Χερσαίων Φυσικών Οικοσυστημάτων» του Τμήματος Δασολογίας Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Πολιτικές στην Εκπαίδευση, την Κατάρτιση και την Έρευνα | ΜSc in International and European Policies on Education, Training and Research
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Πολιτικές στην Εκπαίδευση, την Κατάρτιση και την Έρευνα» (ΜSc in International and European Policies on Education, Training and Research).


Ηλεκτρικές και Ηλεκτρονικές Επιστήμες μέσω Έρευνας
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με τίτλο «Ηλεκτρικές και Ηλεκτρονικές Επιστήμες μέσω Έρευνας».


Ηλεκτρονική Μάθηση | E-learning
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Ηλεκτρονική Μάθηση» (E-learning).


Μοριακός Σχεδιασμός και Μοντελοποίηση - Χημική Εκπαίδευση
Ίδρυση του Προγράμματος ΜεταπτυχιακώνΣπουδών με τίτλο: «Μοριακός Σχεδιασμός και Μοντελοποίηση- Χημική Εκπαίδευση» του Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved