ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
   Επιστροφή    
Εγκρίσεις Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ 8

Proslipsis.gr | Αθήνα 2.8.2017, 14:32
Έναρξη ενημέρωσης του καταλόγου 12.5.2017, 00:04

Στην παρούσα υποκατηγορία η Proslipsis παρουσιάζει τις εξελίξεις γύρω από την νέα γενιά των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ (Πανεπιστημίων, ΤΕΙ κά), όπως αυτή διαμορφώνεται καθημερινά μετά τον πρόσφατο νόμο 4485 (ΦΕΚ Α' αρ. 114/4.8.2017) «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις».

Ο παραπάνω νόμος υποχρεώνει τα ΑΕΙ (Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, κά) να κάνουν νέο ξεκίνημα και να επανιδρύσουν όλα τα Μεταπτυχιακά Προγράμματά τους, εντάσσοντας στο κάθε ένα μέχρι τρεις το πολύ ειδικεύσεις, γεγονός που οδήγησε στην ίδρυση πολλών νέων Προγραμμάτων. Στην παρούσα στήλη παρουσιάζονται οι εξελίξεις σε όλα τα προγράμματα, παλαιά και νέα.

Συγκεκριμένα παρουσιάζεται η κινητικότητα γύρω από τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των ΑΕΙ, όπως εγκρίσεις ίδρυσης - επανίδρυσης, κανονισμούς, τροπολογίες, κλπ., με βάση τις αποφάσεις των Ιδρυμάτων ή και του υπουργείου Παιδείας, όπως αυτές αποτυπώνονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, την οποία η Proslipsis παρακολουθεί σε ημερήσια βάση. 

Πρόκειται για ένα μοναδικό εγχείρημα, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για καταγραφή του νέου χάρτη των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ και μάλιστα με τον πλέον αξιόπιστο και πληρέστερο τρόπο.

Από την ακαδημαϊκή χρονιά 2018 - 2019 σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα λειτουργήσουν 923 προγράμματα, 258 χωρίς δίδακτρα (47 περισσότερα σε σχέση με πέρυσι) και 665 με δίδακτρα (249 περισσότερα από πέρυσι). Πολλά από τα νέα προγράμματα σπουδών θα λειτουργήσουν έως και το ακαδημαϊκό έτος 2027 - 2028, οπότε και θα επαναξιολογηθούν.

Δωρεάν προγράμματα σπουδών λειτουργούν κυρίως το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε τέσσερα περιφερειακά ιδρύματα: το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Από τον Δεκέμβριο του 2015 μέχρι το 2018 λειτουργούσαν 735 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, 627 σε Πανεπιστήμια και 108 σε ΤΕΙ, από τα οποία 211 χωρίς δίδακτρα και 416 με δίδακτρα.

H Proslipsis παρουσιάζει τις εγκριτικές αποφάσεις για τα προγράμματα σε τίτλους, παραθέτοντας και το ΦΕΚ της δημοσίευσης (μπορείτε να το κατεβάσετε), όπου θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για κάθε πρόγραμμα.

* Ακολουθούν οι αποφάσεις.
  ΟΙ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ  
Προηγούνται οι νεότερες
O κατάλογος ενημερώνεται σε καθημερινή βάση
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση

Γεωπληροφορική
Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Γεωπληροφορική».


Συστήματα Αυτοματισμού
Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Συστήματα Αυτοματισμού».


Συστήματα Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με (νέο) τίτλο: «Συστήματα Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.


Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού», του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.


Κλασική Αρχαιολογία και Αρχαία Ιστορία της Μακεδονίας
Έγκριση της επανίδρυσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Aνθρωπιστικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με τίτλο: «Κλασική Αρχαιολογία και Αρχαία Ιστορία της Μακεδονίας» (Master of Arts in the Classical Archaeology and the Ancient History of Macedonia).


Δίκαιο της Τέχνης και Διαχείριση της Τέχνης
Έγκριση της επανίδρυσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Οικονομίας, Διοίκησης και Νομικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με τίτλο «Δίκαιο της Τέχνης και Διαχείριση της Τέχνης» (MA in Art Law and Arts Management).


Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας
Επανίδρυση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Σχολών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών και Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τίτλο «Παραγωγή και Διαχείριση Ενέργειας».

 Proslipsis.gr
Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων
Επανίδρυση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) των Σχολών Πολιτικών Μηχανικών, Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών και Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τίτλο «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων».


Επιστήμες και Συστήματα Αειφόρου Φυτικής Παραγωγής
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Proslipsis.gr Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Επιστήμες και Συστήματα Αειφόρου Φυτικής Παραγωγής».


Πληροφορική και Υπολογιστική Βιοϊατρική
Επανίδρυση του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Πληροφορική και Υπολογιστική Βιοϊατρική», μεταξύ του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική και του Τμήματος Πληροφορικής, της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Διοίκηση Επιχειρήσεων-ΜΒΑ
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων-ΜΒΑ», Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Σχολή Επιστημών της Διοίκησης.


Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA)
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA)», του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας.


Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με (νέο) τίτλο «Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας» του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας.


Επιχειρηματική Αναλυτική
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Π.Μ.Σ. στην Επιχειρηματική Αναλυτική» του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Διοίκηση Καινοτομίας, Τεχνολογίας και Επιχειρήσεων | Master in Innovation, Technology and Business Management
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διοίκηση Καινοτομίας, Τεχνολογίας και Επιχειρήσεων» (Master in Innovation, Technology and Business Management) του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Δίκαιο της Διαιτησίας και Διεθνές Δικονομικό Δίκαιο
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Δίκαιο της Διαιτησίας και Διεθνές Δικονομικό Δίκαιο» του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
 Proslipsis.gr

Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη» του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Αειφορικά συστήματα παραγωγής και περιβάλλον στη γεωργία
Έγκριση Κανονισμού του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Αειφορικά συστήματα παραγωγής και περιβάλλον στη γεωργία» του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης


Φυσική και Τεχνολογία Υλικών
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Φυσική και Τεχνολογία Υλικών» του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Υποατομική Φυσική και Τεχνολογικές Εφαρμογές
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Υποατομική Φυσική και Τεχνολογικές Εφαρμογές» του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Πολιτισμικές και Κινηματογραφικές Σπουδές | Cultural and Cinema Studies
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Πολιτισμικές και Κινηματογραφικές Σπουδές» (Cultural and Cinema Studies)


Επιστήμη Πολυμερών και Εφαρμογές της στη Βιομηχανία | ΡοΙymer Science and its Applications in Industry
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Επιστήμη Πολυμερών και Εφαρμογές της στη Βιομηχανία»/«ΡοΙymer Science and its Applications in Industry».


Κατάλυση και Εφαρμογές της στη Βιομηχανία | Catalysis and its Applications in the Industry
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Κατάλυση και Εφαρμογές της στη Βιομηχανία» (Catalysis and its Applications in the Industry).


Πολιτική και διαδίκτυο | Politics in the era of the Internet
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Πολιτική και διαδίκτυο» (Politics in the era of the Internet).


Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας και Περιβάλλοντα Αλληλεπίδρασης | Digital Communication Media and Interaction Environments
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας και Περιβάλλοντα Αλληλεπίδρασης» («Digital Communication Media and Interaction Environments»). 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved