ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Εγκρίσεις μεταπτυχιακών ελληνικών ΑΕΙ Επιστροφή    
Εγκρίσεις Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ 10

Proslipsis.gr | Αθήνα 2.8.2017, 14:32
Έναρξη ενημέρωσης του καταλόγου 12.5.2017, 00:04

Στην παρούσα υποκατηγορία η Proslipsis παρουσιάζει τις εξελίξεις γύρω από την νέα γενιά των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ (Πανεπιστημίων, ΤΕΙ κά), όπως αυτή διαμορφώνεται καθημερινά μετά τον πρόσφατο νόμο 4485 (ΦΕΚ Α' αρ. 114/4.8.2017) «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις».

Ο παραπάνω νόμος υποχρεώνει τα ΑΕΙ (Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, κά) να κάνουν νέο ξεκίνημα και να επανιδρύσουν όλα τα Μεταπτυχιακά Προγράμματά τους, εντάσσοντας στο κάθε ένα μέχρι τρεις το πολύ ειδικεύσεις, γεγονός που οδήγησε στην ίδρυση πολλών νέων Προγραμμάτων. Στην παρούσα στήλη παρουσιάζονται οι εξελίξεις σε όλα τα προγράμματα, παλαιά και νέα.

Συγκεκριμένα παρουσιάζεται η κινητικότητα γύρω από τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των ΑΕΙ, όπως εγκρίσεις ίδρυσης - επανίδρυσης, κανονισμούς, τροπολογίες, κλπ., με βάση τις αποφάσεις των Ιδρυμάτων ή και του υπουργείου Παιδείας, όπως αυτές αποτυπώνονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, την οποία η Proslipsis παρακολουθεί σε ημερήσια βάση. 

Πρόκειται για ένα μοναδικό εγχείρημα, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για καταγραφή του νέου χάρτη των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ και μάλιστα με τον πλέον αξιόπιστο και πληρέστερο τρόπο.

Από την ακαδημαϊκή χρονιά 2018 - 2019 σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα λειτουργήσουν 923 προγράμματα, 258 χωρίς δίδακτρα (47 περισσότερα σε σχέση με πέρυσι) και 665 με δίδακτρα (249 περισσότερα από πέρυσι). Πολλά από τα νέα προγράμματα σπουδών θα λειτουργήσουν έως και το ακαδημαϊκό έτος 2027 - 2028, οπότε και θα επαναξιολογηθούν.

Δωρεάν προγράμματα σπουδών λειτουργούν κυρίως το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε τέσσερα περιφερειακά ιδρύματα: το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Από τον Δεκέμβριο του 2015 μέχρι το 2018 λειτουργούσαν 735 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, 627 σε Πανεπιστήμια και 108 σε ΤΕΙ, από τα οποία 211 χωρίς δίδακτρα και 416 με δίδακτρα.

H Proslipsis παρουσιάζει τις εγκριτικές αποφάσεις για τα προγράμματα σε τίτλους, παραθέτοντας και το ΦΕΚ της δημοσίευσης (μπορείτε να το κατεβάσετε), όπου θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για κάθε πρόγραμμα.

* Ακολουθούν οι αποφάσεις.
  ΟΙ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ  
Προηγούνται οι νεότερες
O κατάλογος ενημερώνεται σε καθημερινή βάση
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση

Ορθόδοξη Θεολογία και Χριστιανικός Πολιτισμός
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Ορθόδοξη Θεολογία και Χριστιανικός Πολιτισμός» του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία | Pediatric Physiotherapy
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία - Pediatric Physiotherapy» του Τμήματος Φυσικοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).


Φυτιατρική και Περιβάλλον
Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Φυτιατρική και Περιβάλλον» του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Διδακτική των Βιο-επιστημών
Έγκριση Κανονισμού του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Διδακτική των Βιο-επιστημών» του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Σπουδές στην Τοπική Ιστορία - Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις
Έγκριση Κανονισμού του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Σπουδές στην Τοπική Ιστορία- Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις» του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Μεταβιομηχανικός Σχεδιασμός. Σχεδιαστικές και καλλιτεχνικές πρακτικές για την παραγωγή της καθημερινής ζωής
Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μεταβιομηχανικός Σχεδιασμός. Σχεδιαστικές και καλλιτεχνικές πρακτικές για την παραγωγή της καθημερινής ζωής» του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Σχεδιασμός μαθήματος και Ανάπτυξη Διδακτικού Υλικού σε Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης
Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σχεδιασμός μαθήματος και Ανάπτυξη Διδακτικού Υλικού σε Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευση της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Διαχείριση Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση | MSc in Environmental Management and Environmental Education
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Διαχείριση Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» (MSc in Environmental Management and Environmental Education) του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων, της Σχολής Τεχνολογία Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (ΣΤΕΓΤΕΤΡΟΔ) του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).


Φροντίδα Αναπαραγωγικής Υγείας | Master in Reproductive Health Care
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Φροντίδα Αναπαραγωγικής Υγείας - Master in Reproductive Health Care» του Τμήματος Μαιευτικής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Αλεξάνδρειου Tεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ). Proslipsis.gr


Διατροφή και Διαιτολογία
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Διατροφή και Διαιτολογία» του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (ΣΤΕΓΤΕΤΡΟΔ) του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).


Καινοτόμα Συστήματα Αειφόρου Αγροτικής Παραγωγής | Innovative Systems of Sustainable Agricultural Production
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Καινοτόμα Συστήματα Αειφόρου Αγροτικής Παραγωγής» (Innovative Systems of Sustainable Agricultural Production) του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (ΣΤΕΓΤΕΤΡΟΔ) του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).


Ορθόδοξη Οικουμενική Θεολογία | Master in Orthodox Ecumenical Theology [Μ.ΟΕΤ])
Έγκριση της ίδρυσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Aνθρωπιστικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με τίτλο: «Ορθόδοξη Οικουμενική Θεολογία» (Master in Orthodox Ecumenical Theology [Μ.ΟΕΤ]).


Προηγμένες Μέθοδοι Σχεδιασμού, Τεχνολογίας και Μάνατζμεντ Προϊόντων από Ξύλο | Master of Science in Advanced Design, Technology & Management of Wooden Products
Eπανίδρυση και τροποποίηση από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 της λειτουργίας Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου ΤΕ του ΤΕΙ Θεσσαλίας με έδρα την Καρδίτσα, με τίτλο: «Προηγμένες Μέθοδοι Σχεδιασμού, Τεχνολογίας και Μάνατζμεντ Προϊόντων από Ξύλο» (Master of Science in Advanced Design, Technology & Management of Wooden Products).


Οικονομική Επιστήμη | Economics
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Οικονομική Επιστήμη» - “Economics”.


Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων MBA | MBA Food Business Management
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο με τίτλο «Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων MBA» (MBA Food Business Management). Proslipsis.gr


Επιστήμες της Εκπαίδευσης | Master in Education
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών στις «Επιστήμες της Εκπαίδευσης» (Master in Education).


Αρχιτεκτονική και Αστικός Σχεδιασμός
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Αρχιτεκτονική και Αστικός Σχεδιασμός».


Διεργασίες και Τεχνολογία Προηγμένων Υλικών
Επανίδρυση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Διεργασίες και Τεχνολογία Προηγμένων Υλικών» των Τμημάτων: Χημικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής και του Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Διεθνή Δημόσια Διοίκηση | Master’s Degree in International Public Administration
Έγκριση Κανονισμού του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διεθνή Δημόσια Διοίκηση (Master’s Degree in International Public Administration) του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


Λειτουργία μονάδων αποθεραπείας και αποκατάστασης
Έγκριση ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Λειτουργία μονάδων αποθεραπείας και αποκατάστασης» του Τμήματος Φυσικοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).


Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Logistics
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Logistics» του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, της Πολυτεχνικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Ανάλυση και Διαχείριση Ενεργειακών Συστημάτων (πρώην «Σύγχρονες Μέθοδοι Σχεδιασμού και Ανάλυσης στη Βιομηχανία)
Επανίδρυση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Ανάλυση και Διαχείριση Ενεργειακών Συστημάτων» (πρώην «Σύγχρονες Μέθοδοι Σχεδιασμού και Ανάλυσης στη Βιομηχανία») του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Ειδικές Σπουδές στο Χωρικό Σχεδιασμό
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Ειδικές Σπουδές στο Χωρικό Σχεδιασμό».


Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Επανίδρυση του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» μεταξύ του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας ΤΕΙ Θεσσαλίας. Proslipsis.gr 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved