ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Εγκρίσεις μεταπτυχιακών ελληνικών ΑΕΙ Επιστροφή    
Εγκρίσεις Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ

Proslipsis.gr | Αθήνα 10.8.2018, 01:11
Έναρξη ενημέρωσης του καταλόγου 12.5.2017, 00:04

Στην παρούσα υποκατηγορία η Proslipsis παρουσιάζει τις εξελίξεις γύρω από την νέα γενιά των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ (Πανεπιστημίων, ΤΕΙ κά), όπως αυτή διαμορφώνεται καθημερινά μετά τον πρόσφατο νόμο 4485 (ΦΕΚ Α' αρ. 114/4.8.2017) «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις».

Ο παραπάνω νόμος υποχρεώνει τα ΑΕΙ (Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, κά) να κάνουν νέο ξεκίνημα και να επανιδρύσουν όλα τα Μεταπτυχιακά Προγράμματά τους, εντάσσοντας στο κάθε ένα μέχρι τρεις το πολύ ειδικεύσεις, γεγονός που οδήγησε στην ίδρυση πολλών νέων Προγραμμάτων. Στην παρούσα στήλη παρουσιάζονται οι εξελίξεις σε όλα τα προγράμματα, παλαιά και νέα.

Συγκεκριμένα παρουσιάζεται η κινητικότητα γύρω από τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των ΑΕΙ, όπως εγκρίσεις ίδρυσης - επανίδρυσης, κανονισμούς, τροπολογίες, κλπ., με βάση τις αποφάσεις των Ιδρυμάτων ή και του υπουργείου Παιδείας, όπως αυτές αποτυπώνονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, την οποία η Proslipsis παρακολουθεί σε ημερήσια βάση. 

Πρόκειται για ένα μοναδικό εγχείρημα, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για καταγραφή του νέου χάρτη των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ και μάλιστα με τον πλέον αξιόπιστο και πληρέστερο τρόπο.

Από την ακαδημαϊκή χρονιά 2018 - 2019 σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα λειτουργήσουν 923 προγράμματα, 258 χωρίς δίδακτρα (47 περισσότερα σε σχέση με πέρυσι) και 665 με δίδακτρα (249 περισσότερα από πέρυσι). Πολλά από τα νέα προγράμματα σπουδών θα λειτουργήσουν έως και το ακαδημαϊκό έτος 2027 - 2028, οπότε και θα επαναξιολογηθούν.

Δωρεάν προγράμματα σπουδών λειτουργούν κυρίως το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε τέσσερα περιφερειακά ιδρύματα: το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Από τον Δεκέμβριο του 2015 μέχρι το 2018 λειτουργούσαν 735 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, 627 σε Πανεπιστήμια και 108 σε ΤΕΙ, από τα οποία 211 χωρίς δίδακτρα και 416 με δίδακτρα.

H Proslipsis παρουσιάζει τις εγκριτικές αποφάσεις για τα προγράμματα σε τίτλους, παραθέτοντας και το ΦΕΚ της δημοσίευσης (μπορείτε να το κατεβάσετε), όπου θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για κάθε πρόγραμμα.

* Ακολουθούν οι αποφάσεις.
  ΟΙ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ  
Προηγούνται οι νεότερες
O κατάλογος ενημερώνεται σε καθημερινή βάση
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση

Ενεργειακά Συστήματα | MSc in Energy Systems
Κανονισμός Λειτουργίας Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΠΜΣ «Ενεργειακά Συστήματα» (MSc in Energy Systems).


Αειφόρος Γεωργία και Επιχειρήσεις | MSc in Sustainable Agriculture and Business
Κανονισμός Λειτουργίας Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Π.Μ.Σ. «Αειφόρος Γεωργία και Επιχειρήσεις» (MSc in Sustainable Agriculture and Business). Proslipsis.gr


Διδακτική της Χημείας, Νέες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες και Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη 
Έγκριση Κανονισμού Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Χημείας, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τίτλο «Διδακτική της Χημείας, Νέες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες και Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΔιΧηΝΕΤ-ΕΑΑ)».


Σύγχρονες Τεχνολογίες Έργων Διαχείρισης Περιβάλλοντος
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. (Λάρισα) της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, με τίτλο «Σύγχρονες Τεχνολογίες Έργων Διαχείρισης Περιβάλλοντος».


Μηχανική Λογισμικού για Διαδικτυακές και Φορητές Εφαρμογές
Eπανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ), του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, με τίτλο «Μηχανική Λογισμικού για Διαδικτυακές και Φορητές Εφαρμογές».


Πολιτική, γλώσσα και διαπολιτισμική επικοινωνία
Κανονισμός Σπουδών του ΠΜΣ: «Πολιτική, γλώσσα και διαπολιτισμική επικοινωνία» του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Proslipsis.gr


Καινοτομία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων
Έγκριση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Καινοτομία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων» του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Επιστημών Τροφίμων.


Δημόσια Οικονομική και Πολιτική | M.Sc. in Public Economics and Policy
Έγκριση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Δημόσια Οικονομική και Πολιτική» (M.Sc. in Public Economics and Policy) του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοικητικών της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών.


Πολιτισμική Πληροφορική και Επικοινωνία
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Πολιτισμική Πληροφορική και Επικοινωνία», Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Πανεπιστημίου Αιγαίου.


Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό», Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, Πανεπιστημίου Αιγαίου.


Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, Πανεπιστημίου Αιγαίου.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 3245|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8Ohv0D7TaH5sliYHTRwL0-OJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTs4BN4k3ZHxm-PHrELvMk4bipn9JEz67K7ayXhmp-w65o.


Επιστήμες της Αγωγής - Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής - Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών», Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, Πανεπιστημίου Αιγαίου.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 3245|2018.
http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wG3UHk-ZeQumndtvSoClrL8Ohv0D7TaH5sliYHTRwL0-OJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnT00MHhcXFRTs4BN4k3ZHxm-PHrELvMk4bipn9JEz67K7ayXhmp-w65o.


Διδακτική Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση: Διεπιστημονική Προσέγγιση
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διδακτική Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση: Διεπιστημονική Προσέγγιση», Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, Πανεπιστημίου Αιγαίου.


Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη | Executive MBA
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη - Executive MBA», Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Σχολή Επιστημών της Διοίκησης, Πανεπιστημίου Αιγαίου.


Μοντέλα Παρέμβασης στην Ειδική Αγωγή
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Μοντέλα Παρέμβασης στην Ειδική Αγωγή», Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, Πανεπιστημίου Αιγαίου.


Νέες Μορφές Εκπαίδευσης και Μάθησης
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Νέες Μορφές Εκπαίδευσης και Μάθησης», Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, Πανεπιστημίου Αιγαίου. Proslipsis.gr


Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων», Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, Πανεπιστημίου Αιγαίου.


Οικονομική και Διοίκηση για Μηχανικούς
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Οικονομική και Διοίκηση για Μηχανικούς - (Ο.ΔΙ.Μ.)», Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης, Πολυτεχνική Σχολή, Πανεπιστημίου Αιγαίου.


Διοίκηση Επιχειρήσεων - MBA | Master in Business Administration
Επανίδρυση και τροποποίηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Διοίκηση Επιχειρήσεων - MBA (Master in Business Administration)» του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας.


Διοίκηση Τουριστικών Μονάδων και Φιλοξενία | MSc in Hospitality and Tourism Management
Κανονισμός λειτουργίας Κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Π.Μ.Σ. «Διοίκηση Τουριστικών Μονάδων και Φιλοξενία» (MSc in Hospitality and Tourism Management).


Περιβαλλοντική Διαχείριση και Βιωσιμότητα | MSc in Environmental Management and Sustainability
Κανονισμός Λειτουργίας Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Π.Μ.Σ. «Περιβαλλοντική Διαχείριση και Βιωσιμότητα» (MSc in Environmental Management and Sustainability)».


Διαχείριση και Ανάδειξη Πολιτιστικής Πληροφορίας
Κανονισμός Σπουδών του ΠΜΣ: «Διαχείριση και Ανάδειξη Πολιτιστικής Πληροφορίας» του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Proslipsis.gr 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved