ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Εγκρίσεις μεταπτυχιακών ελληνικών ΑΕΙ Επιστροφή    
Εγκρίσεις Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ

Proslipsis.gr | Αθήνα 28.8.2018, 01:05
Έναρξη ενημέρωσης του καταλόγου 12.5.2017, 00:04

Στην παρούσα υποκατηγορία η Proslipsis παρουσιάζει τις εξελίξεις γύρω από την νέα γενιά των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ (Πανεπιστημίων, ΤΕΙ κά), όπως αυτή διαμορφώνεται καθημερινά μετά τον πρόσφατο νόμο 4485 (ΦΕΚ Α' αρ. 114/4.8.2017) «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις».

Ο παραπάνω νόμος υποχρεώνει τα ΑΕΙ (Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, κά) να κάνουν νέο ξεκίνημα και να επανιδρύσουν όλα τα Μεταπτυχιακά Προγράμματά τους, εντάσσοντας στο κάθε ένα μέχρι τρεις το πολύ ειδικεύσεις, γεγονός που οδήγησε στην ίδρυση πολλών νέων Προγραμμάτων. Στην παρούσα στήλη παρουσιάζονται οι εξελίξεις σε όλα τα προγράμματα, παλαιά και νέα.

Συγκεκριμένα παρουσιάζεται η κινητικότητα γύρω από τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των ΑΕΙ, όπως εγκρίσεις ίδρυσης - επανίδρυσης, κανονισμούς, τροπολογίες, κλπ., με βάση τις αποφάσεις των Ιδρυμάτων ή και του υπουργείου Παιδείας, όπως αυτές αποτυπώνονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, την οποία η Proslipsis παρακολουθεί σε ημερήσια βάση. 

Πρόκειται για ένα μοναδικό εγχείρημα, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για καταγραφή του νέου χάρτη των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ και μάλιστα με τον πλέον αξιόπιστο και πληρέστερο τρόπο.

Από την ακαδημαϊκή χρονιά 2018 - 2019 σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα λειτουργήσουν 923 προγράμματα, 258 χωρίς δίδακτρα (47 περισσότερα σε σχέση με πέρυσι) και 665 με δίδακτρα (249 περισσότερα από πέρυσι). Πολλά από τα νέα προγράμματα σπουδών θα λειτουργήσουν έως και το ακαδημαϊκό έτος 2027 - 2028, οπότε και θα επαναξιολογηθούν.

Δωρεάν προγράμματα σπουδών λειτουργούν κυρίως το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε τέσσερα περιφερειακά ιδρύματα: το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Από τον Δεκέμβριο του 2015 μέχρι το 2018 λειτουργούσαν 735 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, 627 σε Πανεπιστήμια και 108 σε ΤΕΙ, από τα οποία 211 χωρίς δίδακτρα και 416 με δίδακτρα.

H Proslipsis παρουσιάζει τις εγκριτικές αποφάσεις για τα προγράμματα σε τίτλους, παραθέτοντας και το ΦΕΚ της δημοσίευσης (μπορείτε να το κατεβάσετε), όπου θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για κάθε πρόγραμμα.

* Ακολουθούν οι αποφάσεις.
  ΟΙ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ  
Προηγούνται οι νεότερες
O κατάλογος ενημερώνεται σε καθημερινή βάση
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση

Νεοελληνική Φιλολογία: Ερμηνεία, κριτική και κειμενικές σπουδές
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Νεοελληνικής Φιλολογίας: Ερμηνεία, κριτική και κειμενικές σπουδές» του Τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Φιλοσοφικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Proslipsis.gr


Διοίκηση Επιχειρήσεων (Master in Business Administration - MBA
Επανίδρυση και λειτουργία του Διεθνούς Διιδρυματικού κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα την Κοζάνη της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Εθνικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Τερνόπολης (Ternopil National Economic University-TNEU), Ουκρανίας με τίτλο: «Διοίκηση Επιχειρήσεων (Master in Business Administration - MBA)» σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α’).


Φοροτεχνική και Νομοθεσία Επιχειρήσεων
Ίδρυση και λειτουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής με θέμα με τίτλο «Φοροτεχνική και Νομοθεσία Επιχειρήσεων (MSc in TAX CONSULTANCY AND BUSINESS LEGISLATION)» σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 A’).


Εφαρμοσμένη Νοσηλευτική Επιστήμη
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Εφαρμοσμένη Νοσηλευτική Επιστήμη» (Applied Nursing Science).


Χειρουργική Ήπατος – Χοληφόρων - Παγκρέατος
Έγκριση του κανονισμού του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο: «Χειρουργική Ήπατος – Χοληφόρων - Παγκρέατος» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Επεμβάσεις σε υφιστάμενα κτίρια και αστικά σύνολα: ενισχύσεις, επανάχρηση και χωρικές αναπλάσεις
Έγκριση κανονισμού Λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος
Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ και Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής ΤΕ του Tεχνολογικου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κεντρικής Μακεδονίας.


Χρηματοοικονομική και Τραπεζική | Master of Science (M.Sc.) in «Banking and Finance
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής της Σχολής Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Χρηματοοικονομική και Τραπεζική» (Master of Science (M.Sc.) in «Banking and Finance»).


Οικονομικά της Εκπαίδευσης
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Οικονομικά της Εκπαίδευσης».


Βιοοικονομία | MSc. In Bioeconomics
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε συνεργασία με το Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο «Βιοοικονομία» (MSc. In Bioeconomics).


Εφαρμοσμένη και Περιβαλλοντική Γεωλογία
Επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Εφαρμοσμένη και Περιβαλλοντική Γεωλογία» του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Δια Βίου Μάθηση και Ηγεσία στην Εκπαίδευση-Επιστήμες της Αγωγής
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Δια Βίου Μάθηση και Ηγεσία στην Εκπαίδευση-Επιστήμες της Αγωγής» του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Αναλογιστική Επιστήμη και Διοικητική Κινδύνου | MSc in Actuarial Science and Risk Management
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης της Σχολής Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Αναλογιστική Επιστήμη και Διοικητική Κινδύνου» (MSc in Actuarial Science and Risk Management). 


Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας
Έγκριση του Κανονισμού του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Διαχείριση και Μεταφορά Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου | Petroleum oil and gas management and transportation - M.Sc. MOGMAT
Επανίδρυση και λειτουργία του Διεθνούς Διιδρυματικού Διατμηματικού Κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα την Κοζάνη της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας και του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κρατικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν με τίτλο: «Διαχείριση και Μεταφορά Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου» (Petroleum oil and gas management and transportation - M.Sc. MOGMAT) σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 A’).


Μηχατρονική | M.Sc.- Master of Science in - Mechatronics
Επανίδρυση και λειτουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο «Μηχατρονική» (M.Sc.- Master of Science in)-Mechatronics) Επανίδρυση του προγράμματος βάσει του ν. 4485/2017 σε αντικατάσταση της αριθμ. 125153/E5 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 2980 τ.Β΄, 26/10/2012). Proslipsis.gr


Δίκτυα Επικοινωνιών και Ασφάλεια Συστημάτων
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Δίκτυα Επικοινωνιών και Ασφάλεια
Συστημάτων» του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Χωρικός Σχεδιασμός για Βιώσιμη και Ανθεκτική Ανάπτυξη
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Χωρικός Σχεδιασμός για Βιώσιμη και Ανθεκτική Ανάπτυξη» του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 Proslipsis.gr
Νομοθεσία Τροφίμων και Ποτών
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Νομοθεσία Τροφίμων και Ποτών» του Τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Σημειωτική, Πολιτισμός και Επικοινωνία
Ίδρυση του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Σημειωτική, Πολιτισμός και Επικοινωνία» μεταξύ των Τμημάτων: Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Γνωστική Ψυχολογία και Εφαρμογές» του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Χημεία
Έγκριση τροποποιήσεων στον πίνακα μαθημάτων του άρθρου 10  - Κανονισμός και Πρόγραμμα Σπουδών της απόφασης υπ΄αριθμόν 6004/11.05.2018 ΦΕΚ Β’ 1869/24.05.2018 του ΠΜΣ στη Χημεία του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Έγκριση τροποποιήσεων στον πίνακα μαθημάτων του άρθρου 6 «Ενδεικτικό Πρόγραμμα Μαθημάτων» της απόφασης υπ΄αριθμόν 4137/03.04.2018 ΦΕΚ Β’ 1399/25.04.2018 που αφορά στην επανίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Χημεία του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης σύμφωνα με το ν. 4485/2017 Φ.Ε.Κ. Α΄ 114/04.08.2017.


Ανακάλυψη και Ανάπτυξη Φαρμάκων
Έγκριση του Κανονισμού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Ανακάλυψη και Ανάπτυξη Φαρμάκων». 


Σπουδές Στα Μαθηματικά
Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών του Π.Μ.Σ. με τίτλο «Σπουδές Στα Μαθηματικά», Τμήμα Μαθηματικών, Μονοτμηματική Σχολή Θετικών Επιστημών


Ιατρική του Ύπνου
Έγκριση κανονισμού του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Ιατρική του Ύπνου» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας - Κοινωνική Ιατρική και Φαρμακευτική Φροντίδα
Έγκριση του Κανονισμού του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας - Κοινωνική Ιατρική και Φαρμακευτική Φροντίδα» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης .


Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής - Ανάπτυξη Λογισμικού και Τεχνητής Νοημοσύνης | Advanced Informatics and Computing Systems - Software Development and Αrtificial Intelligence
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με τίτλο «Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής - Ανάπτυξη Λογισμικού και Τεχνητής Νοημοσύνης» (Advanced Informatics and Computing Systems - Software Development and Αrtificial Intelligence).


Προηγμένες Τεχνολογίες στη Ναυπηγική και Ναυτική Μηχανολογία
Έγκριση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Προηγμένες Τεχνολογίες στη Ναυπηγική και Ναυτική Μηχανολογία» του Τμήματος Ναυπηγών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών.


Ευφυή Δίκτυα Ηλεκτρικής Ενέργειας
Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ευφυή Δίκτυα Ηλεκτρικής Ενέργειας» του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.


Εφαρμοσμένες Μαθηματικές Επιστήμες
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένες Μαθηματικές Επιστήμες» της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

 Proslipsis.gr
Συστήματα CAD/CAM και Σχεδιασμός Προϊόντων
Επανίδρυση και λειτουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ με τίτλο «Συστήματα CAD/CAM και Σχεδιασμός Προϊόντων» σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α')».


Βιοϊατρική Μηχανική | Biomedical Engineering
Ίδρυση και λειτουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο «Βιοϊατρική Μηχανική» (Biomedical Engineering) σε εφαρμογή του ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114/Α΄)».


Μηχανική Συγκολλήσεων και Μη Καταστροφικός Έλεγχος | Master of Science - MSc in Welding Engineering and Non Destructive Inspection
Επανίδρυση και λειτουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ με τίτλο «Μηχανική Συγκολλήσεων και Μη Καταστροφικός Έλεγχος» (Master of Science - MSc in Welding Engineering and Non Destructive Inspection) σε εφαρμογή του ν.4485/2017 (ΦΕΚ 114 Α΄). Proslipsis.gr


Ανάλυση και Ποιοτικός Έλεγχος Τροφίμων | M.Sc.-Master of Science in Analysis and Control of Food Products
Επανίδρυση και λειτουργία του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Τροφίμων του Plovdiv, Βουλγαρίας (University of Food Technology at Plovdiv, Bulgaria) με τίτλο «Ανάλυση και Ποιοτικός Έλεγχος Τροφίμων» (M.Sc.-Master of Science in Analysis and Control of Food Products) - Επανίδρυση του προγράμματος βάσει του ν. 4485/
2017 σε αντικατάσταση της υπ. αριθμ. Φ.ΔΔ.1/13.2/555 απόφαση του Προέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (ΦΕΚ 363 τ.Β., 16/3/2015 ).


Στατιστική και Αναλογιστικά-Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά
Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο
«Στατιστική και Αναλογιστικά-Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά», του νυν Τμήματος Μαθηματικών (και από 01/09/2018 Τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών- Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών, σύμφωνα με το άρθρο 75 παρ. 2 του ν.4485/2017), της Μονοτμηματικής Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.


Διατήρηση και Αποκατάσταση Χερσαίων Φυσικών Οικοσυστημάτων
Έγκριση του Κανονισμού του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διατήρηση και Αποκατάσταση Χερσαίων Φυσικών Οικοσυστημάτων» του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.


Δίκαιο των Επιχειρήσεων και Εργατικό Δίκαιο
Έγκριση του Κανονισμού του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Δίκαιο των Επιχειρήσεων και Εργατικό Δίκαιο» του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Proslipsis.gr


Ποινικές και Εγκληματολογικές Επιστήμες
Έγκριση του Κανονισμού του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών» του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.


Κλινική Ψυχολογία και Νευροψυχολογία
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Κλινική Ψυχολογία και Νευροψυχολογία» του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Ψηφιακά Μέσα, Επικοινωνία και Δημοσιογραφία | Master of Arts in Digital Media, Communication and Journalism
Επανίδρυση του αγγλόφωνου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Master of Arts in Digital Media, Communication and Journalism (Ψηφιακά Μέσα, Επικοινωνία και Δημοσιογραφία)» του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Γλώσσα και Πολιτισμός στο Γερμανόφωνο Χώρο | Language and Culture in the german-speaking area/Sprache und Kultur im deutschsprachigen Raum
Επανίδρυση του Γερμανόφωνου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Γλώσσα και Πολιτισμός στο Γερμανόφωνο Χώρο/Language and Culture in the german-speaking area/Sprache und Kultur im deutschsprachigen Raum» του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Εφοδιαστική και Διοίκηση Αλυσίδας Εφοδιασμού | Logistics & Supply Chain Management
Επανίδρυση του αγγλόφωνου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Εφοδιαστική και Διοίκηση Αλυσίδας Εφοδιασμού (Logistics & Supply Chain Management)» του Τμήματος Οικο-
νομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 


Ανάπτυξη φαρμάκων: έρευνα, κυκλοφορία και πρόσβαση | Development of new drugs: research, launch and access
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Ανάπτυξη φαρμάκων: έρευνα, κυκλοφορία και πρόσβαση» - «Development of new drugs: research, launch and access».


Κοσμητολογία - Δερματοφαρμακολογία | Cosmetology - Dermatopharmacology
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Κοσμητολογία - Δερματοφαρμακολογία» - «Cosmetology - Dermatopharmacology». Proslipsis.gr


Δημόσιο Δίκαιο και Δημόσια Πολιτική | Public Law and Public Policy
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Δημόσιο Δίκαιο και Δημόσια Πολιτική» - «Public Law and Public Policy».


Παιδιατρική Πνευμονολογία | Paediatric Respiratory Medicine
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Παιδιατρική Πνευμονολογία» (Paediatric Respiratory Medicine).


Μοριακή Βιοϊατρική: Μηχανισμοί Ασθενειών, Μοριακές και Κυτταρικές Θεραπείες και Βιοκαινοτομία | MSc in Molecular Biomedicine: Mechanisms Of Disease, Molecular And Cellular Therapies, And Bioinnovation
Επανίδρυση Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ερευνητικού Κέντρου Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμιγκ» με τίτλο «Μοριακή Βιοϊατρική: Μηχανισμοί Ασθενειών, Μοριακές και Κυτταρικές Θεραπείες και Βιοκαινοτομία» («MSc in Molecular Biomedicine: Mechanisms Of Disease, Molecular And Cellular Therapies, And Bioinnovation»).


Χειρουργική Ογκολογία - Surgical Oncology
Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Χειρουργική Ογκολογία - Surgical Oncology».
5 Επανίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Προληπτική και Κλινική Καρδιολογία» (MSc in «Preventive and Clinical Cardiology»).


Διαδίκτυο των Πραγμάτων: Ευφυή Περιβάλλοντα σε Δίκτυα Νέας Γενιάς
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διαδίκτυο των Πραγμάτων: Ευφυή Περιβάλλοντα σε Δίκτυα Νέας Γενιάς», Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, Πολυτεχνική Σχολή.


Έρευνα στις Θαλάσσιες Επιστήμες | Research in Marine Sciences
Ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Research in Marine Sciences (Έρευνα στις Θαλάσσιες Επιστήμες)», Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας, Σχολή Περιβάλλοντος.


Φυσικοί Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση Καταστροφών
Ίδρυση του Δι-ιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Φυσικοί Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση Καταστροφών» του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Proslipsis.gr


Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Επανίδρυση του Κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΚΠΜΣ) με τίτλο «Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς» των Τμημάτων Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τη Σχολή Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και Γλωσσών του Πανεπιστημίου ΚENT.


Επιστήμες της Αγωγής: Δημόσιες χρήσεις της Ιστορίας και της Τοπικής Ιστορίας
Έγκριση επανίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής: Δημόσιες χρήσεις της Ιστορίας και της Τοπικής Ιστορίας». 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved