ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Εγκρίσεις μεταπτυχιακών ελληνικών ΑΕΙ Επιστροφή    
Εγκρίσεις Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ

Proslipsis.gr | Αθήνα 22.12.2018, 15:22
Έναρξη ενημέρωσης του καταλόγου 12.5.2017, 00:04

Στην παρούσα υποκατηγορία η Proslipsis παρουσιάζει τις εξελίξεις γύρω από την νέα γενιά των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ (Πανεπιστημίων, ΤΕΙ κά), όπως αυτή διαμορφώνεται καθημερινά μετά τον πρόσφατο νόμο 4485 (ΦΕΚ Α' αρ. 114/4.8.2017) «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις».

Ο παραπάνω νόμος υποχρεώνει τα ΑΕΙ (Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, κά) να κάνουν νέο ξεκίνημα και να επανιδρύσουν όλα τα Μεταπτυχιακά Προγράμματά τους, εντάσσοντας στο κάθε ένα μέχρι τρεις το πολύ ειδικεύσεις, γεγονός που οδήγησε στην ίδρυση πολλών νέων Προγραμμάτων. Στην παρούσα στήλη παρουσιάζονται οι εξελίξεις σε όλα τα προγράμματα, παλαιά και νέα.

Συγκεκριμένα παρουσιάζεται η κινητικότητα γύρω από τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των ΑΕΙ, όπως εγκρίσεις ίδρυσης - επανίδρυσης, κανονισμούς, τροπολογίες, κλπ., με βάση τις αποφάσεις των Ιδρυμάτων ή και του υπουργείου Παιδείας, όπως αυτές αποτυπώνονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, την οποία η Proslipsis παρακολουθεί σε ημερήσια βάση.

Πρόκειται για ένα μοναδικό εγχείρημα, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για καταγραφή του νέου χάρτη των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ και μάλιστα με τον πλέον αξιόπιστο και πληρέστερο τρόπο.

Από την ακαδημαϊκή χρονιά 2018 - 2019 σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα λειτουργήσουν 923 προγράμματα, 258 χωρίς δίδακτρα (47 περισσότερα σε σχέση με πέρυσι) και 665 με δίδακτρα (249 περισσότερα από πέρυσι). Πολλά από τα νέα προγράμματα σπουδών θα λειτουργήσουν έως και το ακαδημαϊκό έτος 2027 - 2028, οπότε και θα επαναξιολογηθούν.

Δωρεάν προγράμματα σπουδών λειτουργούν κυρίως το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε τέσσερα περιφερειακά ιδρύματα: το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Από τον Δεκέμβριο του 2015 μέχρι το 2018 λειτουργούσαν 735 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, 627 σε Πανεπιστήμια και 108 σε ΤΕΙ, από τα οποία 211 χωρίς δίδακτρα και 416 με δίδακτρα.

H Proslipsis παρουσιάζει τις εγκριτικές αποφάσεις για τα προγράμματα σε τίτλους, παραθέτοντας και το ΦΕΚ της δημοσίευσης (μπορείτε να το κατεβάσετε), όπου θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για κάθε πρόγραμμα.

* Ακολουθούν οι αποφάσεις.  


  ΟΙ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ  
Προηγούνται οι νεότερες
Ο κατάλογος ενημερώνεται σε καθημερινή βάση
Απαγορεύεται η αναδημοσίευσηΕμπορικό Δίκαιο | Business Law
Έγκριση του Κανονισμού του εντατικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Εμπορικό Δίκαιο» (Business Law).


Ενδοουρολογία
Έγκριση Κανονισμού του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Μεταπτυχιακή Ειδίκευση στην Ενδοουρολογία» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 5665|2018.


Εκπαίδευση και Πολιτισμός
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΠΜΣ «Εκπαίδευση και Πολιτισμός» του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας της Σχολής Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονομικών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 5660|2018.
Proslipsis.gr

Νανοτεχνολογία
Κατάρτιση του Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΠΜΣ με τίτλο «Νανοτεχνολογία» του Τμήματος Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Τ.Ε. και Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ ΑΜΘ.


Διοικητική των Επιχειρήσεων με Διεθνή Προσανατολισμό
Κατάρτιση του Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΠΜΣ «Διοικητική των Επιχειρήσεων με Διεθνή Προσανατολισμό» του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ ΑΜΘ.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 5669|2018.

Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών για Στελέχη | Executive MBA
Κατάρτιση του Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΠΜΣ «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών για Στελέχη (Executive MBA)» του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ ΑΜΘ.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 5670|2018.


Διοίκηση Εκπαίδευσης
Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΠΜΣ με τίτλο «Διοίκηση Εκπαίδευσης» του Τμήματος Διοίκηση Επιχειρήσεων με έδρα την Πάτρα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 5672|2018.


Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές
Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές» του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 5533|2018.


Διεθνής και Ευρωπαϊκή Οικονομική
Κατάρτιση του Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΠΜΣ «Διεθνής και Ευρωπαϊκή Οικονομική» του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ ΑΜΘ.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 5634|2018.


Δημόσιο Δίκαιο - Δημόσιες Πολιτικές | Public Law - Public Policies
Έγκριση του Κανονισμού του εντατικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Δημόσιο Δίκαιο - Δημόσιες Πολιτικές» (Public Law - Public Policies).
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 5602|2018. Proslipsis.gr


Λογιστική και Ελεγκτική
Κατάρτιση του κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΠΜΣ «Λογιστική και Ελεγκτική» του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ ΑΜΘ.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 5612|2018.


Διοίκηση Οικονομικών Μονάδων | University of Athens Master of Business Administration - UoA MBA
Έγκριση Κανονισμού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Διοίκηση Οικονομικών Μονάδων (University of Athens Master of Business Administration - UoA MBA)».
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 5548|2018.


Δημόσιο Δίκαιο | Public Law
Έγκριση του Κανονισμού του εντατικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Δημόσιο Δίκαιο» (Public Law).
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 5573|2018.


Συντήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Κανονισμός Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Συντήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 5578|2018.


Τεχνητή Νοημοσύνη και Συστήματα Ελέγχου
Κανονισμός Σπουδών του Π.Μ.Σ. με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη και Συστήματα Ελέγχου» του Τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής της Σχολής Μηχανικών.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 5579|2018.


Ποινικές Επιστήμες | Criminal law and Criminology
Έγκριση του Κανονισμού του εντατικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Ποινικές Επιστήμες» (Criminal law and Criminology).
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 5552|2018.
Proslipsis.gr

Η Θεολογία στον Σύγχρονο Κόσμο
Έγκριση Κανονισμού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Η Θεολογία στον Σύγχρονο Κόσμο».
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 5551|2018.


Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία
Έγκριση Κανονισμού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία».
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 5550|2018.


Ιστορία, Κοινωνιολογία και Φιλοσοφία του Δικαίου | History, Sociology and Philosophy of Law
Έγκριση του Κανονισμού του εντατικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Ιστορία, Κοινωνιολογία και Φιλοσοφία του Δικαίου» (History, Sociology and Philosophy of Law).
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 5540|2018.


Ορθόδοξη Θεολογία
Έγκριση Κανονισμού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο ΠΜΣ «Ορθόδοξη Θεολογία».
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 5509|2018.


Πολιτική Δικονομία και Εργατικό Δίκαιο | Civil Procedure και Labour Law
Έγκριση του Κανονισμού του εντατικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Πολιτική Δικονομία και Εργατικό Δίκαιο» (Civil Procedure και Labour Law).
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 5513|2018.


Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
Έγκριση Κανονισμού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου».
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 5500|2018.


Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές | International and European Studies
Έγκριση του Κανονισμού του εντατικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές» (International and European Studies).
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 5499|2018.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved