ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Εγκρίσεις μεταπτυχιακών ελληνικών ΑΕΙ Επιστροφή    
Εγκρίσεις Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ

Proslipsis.gr | Αθήνα 12.2.2019, 19:06
Έναρξη ενημέρωσης του καταλόγου 12.5.2017, 00:04

Στην παρούσα υποκατηγορία η Proslipsis παρουσιάζει τις εξελίξεις γύρω από την νέα γενιά των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ (Πανεπιστημίων, ΤΕΙ κά), όπως αυτή διαμορφώνεται καθημερινά μετά τον πρόσφατο νόμο 4485 (ΦΕΚ Α' αρ. 114/4.8.2017) «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις».

Ο παραπάνω νόμος υποχρεώνει τα ΑΕΙ (Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, κά) να κάνουν νέο ξεκίνημα και να επανιδρύσουν όλα τα Μεταπτυχιακά Προγράμματά τους, εντάσσοντας στο κάθε ένα μέχρι τρεις το πολύ ειδικεύσεις, γεγονός που οδήγησε στην ίδρυση πολλών νέων Προγραμμάτων. Στην παρούσα στήλη παρουσιάζονται οι εξελίξεις σε όλα τα προγράμματα, παλαιά και νέα.

Συγκεκριμένα παρουσιάζεται η κινητικότητα γύρω από τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των ΑΕΙ, όπως εγκρίσεις ίδρυσης - επανίδρυσης, κανονισμούς, τροπολογίες, κλπ., με βάση τις αποφάσεις των Ιδρυμάτων ή και του υπουργείου Παιδείας, όπως αυτές αποτυπώνονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, την οποία η Proslipsis παρακολουθεί σε ημερήσια βάση.

Πρόκειται για ένα μοναδικό εγχείρημα, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για καταγραφή του νέου χάρτη των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ και μάλιστα με τον πλέον αξιόπιστο και πληρέστερο τρόπο.

Από την ακαδημαϊκή χρονιά 2018 - 2019 σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα λειτουργήσουν 923 προγράμματα, 258 χωρίς δίδακτρα (47 περισσότερα σε σχέση με πέρυσι) και 665 με δίδακτρα (249 περισσότερα από πέρυσι). Πολλά από τα νέα προγράμματα σπουδών θα λειτουργήσουν έως και το ακαδημαϊκό έτος 2027 - 2028, οπότε και θα επαναξιολογηθούν.

Δωρεάν προγράμματα σπουδών λειτουργούν κυρίως το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε τέσσερα περιφερειακά ιδρύματα: το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Από τον Δεκέμβριο του 2015 μέχρι το 2018 λειτουργούσαν 735 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, 627 σε Πανεπιστήμια και 108 σε ΤΕΙ, από τα οποία 211 χωρίς δίδακτρα και 416 με δίδακτρα.

H Proslipsis παρουσιάζει τις εγκριτικές αποφάσεις για τα προγράμματα σε τίτλους, παραθέτοντας και το ΦΕΚ της δημοσίευσης (μπορείτε να το κατεβάσετε), όπου θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για κάθε πρόγραμμα.

* Ακολουθούν οι αποφάσεις.  


  ΟΙ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ  
Προηγούνται οι νεότερες
Ο κατάλογος ενημερώνεται σε καθημερινή βάση
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση


Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών
Έγκριση Κανονισμού Κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μαθηματικών, του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης και του Τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής και του Τμήματος Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου με τίτλο «Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών».
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 337|2019. Proslipsis.gr


Εξειδικευμένο Δημόσιο Δίκαιο | Droit public spécialisé
Επανίδρυση Κοινού Ελληνογαλλικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Bordeaux της Γαλλίας με τίτλο «Εξειδικευμένο Δημόσιο Δίκαιο» («Droit public spécialisé»).
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 277|2019.


Αναζωογόνηση | Resuscitation
Έγκριση Κανονισμού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Αναζωογόνηση» «Resuscitation».
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 269|2019.


«Κοινωνιολογία»
Έγκριση τροποποίησης Κανονισμού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κοινωνιολογία» του Τμήματος Κοινωνιολογίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 268|2019.


Σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης: Πολιτική, Ιστορία, Οικονομικά
Τροποποίηση Κανονισμού εντατικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης: Πολιτική, Ιστορία, Οικονομικά».
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 218|2019.


Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντική Υγιεινή» (πρώην «Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντική Υγιεινή με κατεύθυνση Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων και Υδάτων και Δημόσια Υγεία»)
Τροποποίηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντική Υγιεινή» (πρώην «Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντική Υγιεινή με κατεύθυνση Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων και Υδάτων και Δημόσια Υγεία») του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 217|2019.

Αρτηριακή Υπέρταση και Συνοδά Καρδιαγγειακά - Νεφρικά Νοσήματα | MSc in Arterial Hypertension and Related Cardiovascular-Kidney Diseases
Έγκριση Κανονισμού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Αρτηριακή Υπέρταση και Συνοδά Καρδιαγγειακά - Νεφρικά Νοσήματα» (MSc in Arterial Hypertension and Related Cardiovascular-Kidney Diseases).
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 241|2019.


Εφαρμοσμένα Ηλεκτρονικά Συστήματα | Applied Electronic Systems
Έγκριση Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Εφαρμοσμένα Ηλεκτρονικά Συστήματα (Applied Electronic Systems)» του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών TE της ΣΤΕΦ του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 216|2019.


Διοίκηση, Αναλυτική και Πληροφοριακά Συστήματα Επιχειρήσεων | MSc. in Business Administration, Analytics and Information Systems
Έγκριση Κανονισμού Προγράμματος Μεταπτυχι-ακών Σπουδών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Διοίκηση, Αναλυτική και Πληροφοριακά Συστήματα Επιχειρήσεων (MSc. in Business Administration, Analytics and Information Systems)».
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 215|2019.


Αναπνευστική Ανεπάρκεια και Μηχανικός Αερισμός | MSc in Respiratory Failure and Mechanical Ventilation
Έγκριση Κανονισμού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Αναπνευστική Ανεπάρκεια και Μηχανικός Αερισμός» (MSc in Respiratory Failure and Mechanical Ventilation).
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 211|2019.


Πηγές, Λατρεία και Διαπολιτισμικός Βίος του Χριστιανισμού
Έγκριση Κανονισμού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Πηγές, Λατρεία και Διαπολιτισμικός Βίος του Χριστιανισμού».
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 200|2019.


Στρατηγική Διοίκηση και Ανταγωνιστικότητα | MBA in Strategic Management and Competitiveness
Ίδρυση Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων Οικονομικών
Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ), με τίτλο «Στρατηγική Διοίκηση και Ανταγωνιστικότητα» (MBA in Strategic Management and Competitiveness).
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 198|2019.


Διαχείριση και αποκατάσταση Βαρέως Πάσχοντα
Ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διαχείριση και αποκατάσταση Βαρέως Πάσχοντα» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 198|2019.


Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές
Κανονισμός λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τίτλο: «Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές».
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 191|2019.


Κοινωνική Θεολογία και Επιστήμες του Ανθρώπου
Έγκριση Κανονισμού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Κοινωνική Θεολογία και Επιστήμες του Ανθρώπου».
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 236|2019.


Αρτηριακή Υπέρταση και Συνοδά Καρδιαγγειακά - Νεφρικά Νοσήματα | MSc in Arterial Hypertension and Related Cardiovascular-Kidney Diseases
Έγκριση Κανονισμού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Αρτηριακή Υπέρταση και Συνοδά Καρδιαγγειακά - Νεφρικά Νοσήματα» (MSc in Arterial Hypertension and Related Cardiovascular-Kidney Diseases).
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 241|2019.


Διαχείριση της Σχολικής Μονάδας και Διά Βίου Μάθηση | School Management and Lifelong Learning
Έγκριση Κανονισμού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με τίτλο «Διαχείριση της Σχολικής Μονάδας και Διά Βίου Μάθηση» ("School Management and Lifelong Learning").
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 134|2019.


Σύνθεση για τον Κινηματογράφο, το Θέατρο και τις Τέχνες της Παράστασης
Κανονισμός Σπουδών του ΠΜΣ: «Σύνθεση για τον Κινηματογράφο, το Θέατρο και τις Τέχνες της Παράστασης» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 138|2019.


Τεχνητή Νοημοσύνη και Αναλυτική Δεδομένων | MSc in Artifi cial Intelligence and Data Analytics
Ίδρυση και λειτουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής της Σχολής Επιστημών Πληροφορίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη και Αναλυτική Δεδομένων (MSc in Artifi cial Intelligence and Data Analytics)».
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 6199|2018.


Κλινική - Χειρουργική Ανατομία
Τροποποίηση του άρθρου 6 της αριθμ. 48/57/24.4.2018 (ΦΕΚ 3733/τ.Β΄/31.8.2018) απόφαση της Συγκλήτου, η οποία αφορά στον Κανονισμό του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Κλινική - Χειρουργική Ανατομία» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 6137|2018.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved