ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Εγκρίσεις μεταπτυχιακών ελληνικών ΑΕΙ Επιστροφή    
Εγκρίσεις Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ

Proslipsis.gr | Αθήνα 22.4.2019, 23:19
Έναρξη ενημέρωσης του καταλόγου 12.5.2017, 00:04

Στην παρούσα υποκατηγορία η Proslipsis παρουσιάζει τις εξελίξεις γύρω από την νέα γενιά των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ (Πανεπιστημίων, ΤΕΙ κά), όπως αυτή διαμορφώνεται καθημερινά μετά τον πρόσφατο νόμο 4485 (ΦΕΚ Α' αρ. 114/4.8.2017) «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις».

Ο παραπάνω νόμος υποχρεώνει τα ΑΕΙ (Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, κά) να κάνουν νέο ξεκίνημα και να επανιδρύσουν όλα τα Μεταπτυχιακά Προγράμματά τους, εντάσσοντας στο κάθε ένα μέχρι τρεις το πολύ ειδικεύσεις, γεγονός που οδήγησε στην ίδρυση πολλών νέων Προγραμμάτων. Στην παρούσα στήλη παρουσιάζονται οι εξελίξεις σε όλα τα προγράμματα, παλαιά και νέα.

Συγκεκριμένα παρουσιάζεται η κινητικότητα γύρω από τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών των ΑΕΙ, όπως εγκρίσεις ίδρυσης - επανίδρυσης, κανονισμούς, τροπολογίες, κλπ., με βάση τις αποφάσεις των Ιδρυμάτων ή και του υπουργείου Παιδείας, όπως αυτές αποτυπώνονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, την οποία η Proslipsis παρακολουθεί σε ημερήσια βάση.

Πρόκειται για ένα μοναδικό εγχείρημα, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για καταγραφή του νέου χάρτη των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών των ελληνικών ΑΕΙ και μάλιστα με τον πλέον αξιόπιστο και πληρέστερο τρόπο.

Από την ακαδημαϊκή χρονιά 2018 - 2019 σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα λειτουργήσουν 923 προγράμματα, 258 χωρίς δίδακτρα (47 περισσότερα σε σχέση με πέρυσι) και 665 με δίδακτρα (249 περισσότερα από πέρυσι). Πολλά από τα νέα προγράμματα σπουδών θα λειτουργήσουν έως και το ακαδημαϊκό έτος 2027 - 2028, οπότε και θα επαναξιολογηθούν.

Δωρεάν προγράμματα σπουδών λειτουργούν κυρίως το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε τέσσερα περιφερειακά ιδρύματα: το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Από τον Δεκέμβριο του 2015 μέχρι το 2018 λειτουργούσαν 735 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, 627 σε Πανεπιστήμια και 108 σε ΤΕΙ, από τα οποία 211 χωρίς δίδακτρα και 416 με δίδακτρα.

H Proslipsis παρουσιάζει τις εγκριτικές αποφάσεις για τα προγράμματα σε τίτλους, παραθέτοντας και το ΦΕΚ της δημοσίευσης (μπορείτε να το κατεβάσετε), όπου θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για κάθε πρόγραμμα.

* Ακολουθούν οι αποφάσεις.  


  ΟΙ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ  
Προηγούνται οι νεότερες
Ο κατάλογος ενημερώνεται σε καθημερινή βάση
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση
Κλινική Ψυχολογία και Νευροψυχολογία
Έγκριση Κανονισμού του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Κλινική Ψυχολογία και Νευροψυχολογία» του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1322|2019.


Προπόνηση και Πρόληψη Τραυματισμών στο Ποδόσφαιρο
Έγκριση Κανονισμού του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Προπόνηση και Πρόληψη Τραυματισμών στο Ποδόσφαιρο» του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (με έδρα τις Σέρρες) της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1323|2019.


Διαστημική Επιστήμη Τεχνολογίες και Εφαρμογές | Master of Science in Space Science, Technologies and Applications
Κανονισμός Λειτουργίας του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τίτλο «Διαστημική Επιστήμη Τεχνολογίες και Εφαρμογές/Master
of Science in Space Science, Technologies and Applications».
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1334|2019.


Οικονομικά και Δίκαιο των Επιχειρήσεων Proslipsis.gr
Κατάρτιση του Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΠΜΣ «Οικονομικά και Δίκαιο των Επιχειρήσεων» του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΤΕΙ ΑΜΘ).
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1289|2019.


Ιατρική Πληροφορική
Έγκριση Κανονισμού του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Ιατρική Πληροφορική» των Τμημάτων Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής και Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1290|2019.


Ενεργειακά Συστήματα Proslipsis.gr
Κανονισμός Σπουδών του ΔΠΜΣ με τίτλο «Ενεργειακά Συστήματα» του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1291|2019.
Ανάπτυξη Φαρμάκων, Διαγνωστική και Θεραπευτική
Έγκριση κανονισμού του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Ανάπτυξη Φαρμάκων, Διαγνωστική και Θεραπευτική» του Τμήματος Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1293|2019.


Σχολική Ψυχολογία
Έγκριση Κανονισμού του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Σχολική Ψυχολογία» του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1294|2019.


Βιομηχανικά Συστήματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου
Κανονισμός Σπουδών του ΠΜΣ με τίτλο «Βιομηχανικά Συστήματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου» του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1256|2019.


Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας
Τροποποίηση των άρθρων 6, 7, 10 της αριθμ. 56/57/24-4-2018 (ΒΆ 3343) απόφασης της Συγκλήτου που αφορούν στον κανονισμό του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1154|2019.


Επιστήμες της Αγωγής: Καινοτόμες Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις σε Πολυπολιτισμικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα
Τροποποίηση της περ. 15.3 του άρθρου 15 της αριθμ. 132/59/21-6-2018 (Β΄ 3318) απόφασης της Συγκλήτου που αφορά στον κανονισμό του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Επιστήμες της Αγωγής: Καινοτόμες Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις σε Πολυπολιτισμικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα» του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Proslipsis.gr
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1154|2019.


Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας - Κοινωνική Ιατρική και Φαρμακευτική Φροντίδα
Τροποποίηση των άρθρων 7, 10 της αριθμ. 60/57/24-4-2018 (Β΄ 3316) απόφασης της Συγκλήτου που αφορούν στον κανονισμό του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας - Κοινωνική Ιατρική και Φαρμακευτική Φροντίδα» του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1154|2019.


Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφή
Έγκριση Κανονισμού του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφή» του Τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1190|2019.


Αστικό Δίκαιο Δικονομικού και Εργατικού Δικαίου
Έγκριση κανονισμού του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Αστικό Δίκαιο Δικονομικού και Εργατικού Δικαίου» του τμήματος Νομικής της Νομικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1143|2019.


Θεωρία Δικαίου και Διεπιστημονικές Νομικές Σπουδές Proslipsis.gr
Έγκριση Κανονισμού του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Θεωρία Δικαίου και Διεπιστημονικές Νομικές Σπουδές» του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
* Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1117|2019. 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved