ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Θέσεις τακτικού προσωπικού Επιστροφή    
2.150 Επαγγελματιες Οπλίτες στον Στρατό Ξηράς (30/4/07)
 


Αθήνα 30.4.2007, 18:22
Tην κατάταξη 2.150 ανδρών – γυναικών Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.), σε  Όπλα - Σώματα του Στρατού Ξηράς προκηρύσσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Δικαίωμα υποβολής δικαιολογητικών έχουν Έλληνες πολίτες (άνδρες-γυναίκες) που έχουν τα παρακάτω προσόντα, ανεξάρτητα αν εκπλήρωσαν ή όχι τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις για την εκπλήρωσή τους. Δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλουν δικαιολογητικά πρώην Υπαξιωματικοί που ενώ υπηρετούσαν στις Ενοπλες Δυνάμεις ως μόνιμοι ή εθελοντές ή Εθελοντές Πενταετούς Υποχρέωσης (ΕΠΥ)  ή  ΕΠ.ΟΠ., παραιτήθηκαν ή απολύθηκαν για οποιαδήποτε αιτία και όσοι εκπλήρωσαν άοπλη θητεία ή εναλλακτική πολιτική - κοινωνική υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας.

Οι ύποψήφιοι πρέπει:
1. Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.
2. Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις (Γεννηθέντες από 1-1-1980 μέχρι 31-12-1988).
3. Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,65μ.
4. Να έχουν τις γραμματικές γνώσεις, που καθορίζονται κατά ειδικότητες στον σχετικό πίνακα.
5. Να είναι ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων (ΠΔ 133/2002).
6. Να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή ανώμοτη κατάθεση, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμιση, παράβαση καθήκοντος, ανυποταξία, λιποταξία, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής ή της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, λαθρεμπορίας, όπλων, πυρομαχικών και τυχερών παιχνιδιών.
7. Να μην έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα για κακούργημα ή οποιοδήποτε πλημμέλημα, έστω και αν το αδίκημα έχει παραγραφεί.
8. Να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα με αμετάκλητη  απόφαση.
9. Να μην έχουν εκπέσει ή υποβιβασθεί του βαθμού τους οι εκπληρώσαντες τις νόμιμες στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
10. Όσοι ήδη υπηρετούν να έχουν θετική εισήγηση για κατάταξη από τον τελευταίο Διοικητή τους.

Επιλογή
Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν στην ειδικότητα που δηλώνουν εφόσον έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και  τη σωματική ικανότητα που καθορίζεται για την αντίστοιχη ειδικότητα και συγκεντρώσουν  τα  απαραίτητα μόρια και επιτύχουν στις υγειονομικές – ψυχοτεχνικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες. Σε  περίπτωση που δεν επιλεγούν στην ειδικότητα που έχουν δηλώσει, θα επιλεγούν σε τυχόν άλλη ειδικότητα που δεν έχει καλυφθεί από υποψήφιους που την είχαν δηλώσει, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις. Όσοι  δηλώσουν ειδικότητα των Ειδικών Δυνάμεων επιλέγονται κατά προτεραιότητα σε αυτήν ή άλλη ειδικότητα των Ειδικών Δυνάμεων και στη συνέχεια σε άλλη ειδικότητα των Όπλων - Σωμάτων.  Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν τελικά και θα καταταγούν προβλέπεται, για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, να τοποθετηθούν σε μονάδες εκστρατείας και μονάδες – υπηρεσίες που διαθέτουν σύγχρονα οπλικά συστήματα και χρησιμοποιούν υλικά και μέσα υψηλής τεχνολογίας.

Υποβολή Δικαιολογητικών
Όλοι οι  υποψήφιοι που διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα, πρέπει να αποστείλουν τα αναγκαία δικαιολογητικά μέχρι και 4 Μαΐου 2007 (ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου), ταχυδρομικά με  συστημένη-express επιστολή, στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ)/ Επιτροπή Ελέγχου Δικαιολογητικών, στη διεύθυνση:
Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ)
Επιτροπή Ελέγχου Δικαιολογητικών
Στρατόπεδο «Στρατηγού Παπάγου»
Μεσογείων  227-231, Χολαργός, Αθήνα
ΣΤΓ 1020     
(Για τον διαγωνισμό  ΕΠ.ΟΠ. Στρατού Ξηράς).

Οι  υποψήφιοι πρέπει να φροντίσουν ώστε τα  δικαιολογητικά τους να  αντιστοιχούν στην ειδικότητα  που  δηλώνουν και να  είναι πλήρη και επικυρωμένα (όπου προβλέπεται), γιατί θα αποκλείονται από  τις επιλογικές διαδικασίες, χωρίς να γίνεται  αλληλογραφία για τη συμπλήρωση δικαιολογητικών. Επίσης, θα  αποκλείονται  από τις  επιλογικές  διαδικασίες και όσοι δεν δηλώνουν ειδικότητα στην αίτηση – υπεύθυνη δήλωσή τους ή δηλώνουν περισσότερες από μία ή υποβάλλουν δύο ή περισσότερες αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις.       
Για λόγους ομοιομορφίας και ασφάλειας των δικαιολογητικών, αυτά πρέπει να είναι τοποθετημένα σε πλαστικό διαφανή φάκελο με έλασμα και με τη  σειρά  που καθορίζεται στις οδηγίες συμπλήρωσης του  εντύπου αίτησης- υπεύθυνης δήλωσης.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το πλήρες κείμενο της προκήρυξης και τα σχετικά έντυπα.


 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η προκήρυξη και τα έντυπα (αρχείο doc 30 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved