ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  ΦΑΚΕΛΟΣ | Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2023 Επιστροφή    
Μ. Βορίδης: Επίσπευση προσλήψεων μέσω του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

Proslipsis.gr | Αθήνα 18.9.2021, 05:02
 
H θέσπιση του ετήσιου πανελλαδικού διαγωνισμού προσλήψεων που θα διενεργείται από το ΑΣΕΠ (ο πρώτος θα γίνει εντός του 2022) και μέσω του οποίου θα καλύπτονται θέσεις στον δημόσιο τομέα, πρόκειται να επιταχύνει την διαδικασία των προσλήψεων, δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης από το βήμα του 2ου Thessaloniki Helexpo Forum.

Ο υπουργός, που συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στη συζήτηση με θέμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση και ανασυγκρότηση», αναφέρθηκε και στην κινητικότητα στον δημόσιο τομέα, περιγράφοντας τους κύκλους της και τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο γίνεται εφικτός ο εντοπισμός των κενών θέσεων και η κάλυψη τους προκειμένου να αξιοποιείται το υπάρχον προσωπικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μάλιστα χαρακτήρισε ως σημειακές παρεμβάσεις του υπουργείου την κατάργηση σημαντικού αριθμού παρεκκλίσεων στην κινητικότητα, την ένταξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων και τις αλλαγές στον εισαγωγικό διαγωνισμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. 

Παράλληλα, χαρακτήρισε τον νόμο για το Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου τροχοπέδη για την ανάπτυξη της διαφθοράς και δήλωσε ότι έχει ήδη εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί η πρώτη σειρά Ελεγκτών από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, ενώ χαρακτήρισε το ζήτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης και ανασυγκρότησης πολύπλοκο, πολυσχιδές και πολυδιάστατο σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό να υπάρξει μία καθαρή στρατηγική. 

Επιπλέον, ο υπουργός αναφέρθηκε στην εφαρμογή της τηλεργασίας, τοποθετώντας την ψήφιση του Προεδρικού Διατάγματος για τα προσωπικά δεδομένα εντός του Οκτωβρίου, προκειμένου στη συνέχεια να υλοποιηθούν τα όσα προβλέπει ο ψηφισθεί νόμος.

Προανήγγειλε μάλιστα αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος πολυεπίπεδης διακυβέρνησης με σαφή κατανομή των αρμοδιοτήτων ανάμεσα στα κυβερνητικά επίπεδα, τον ανασχεδιασμό της αξιολόγησης και της στοχοθεσίας, την εφαρμογή του συστήματος επιβράβευσης στους παραγωγικότερους δημόσιους υπαλλήλους καθώς και τη σύσταση ενός νέου δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα.

«Με την ολοκλήρωση όλων αυτών των παρεμβάσεων θα επιτύχουμε να διαμορφώσουμε ένα διαφορετικό τοπίο και να αλλάξουμε την εικόνα που έχουν αυτή τη στιγμή οι πολίτες για τη Δημόσια Διοίκηση» δήλωσε ο υπουργός.

Τέλος, ο κ. Βορίδης προέβλεψε ότι στην επόμενη δεκαετία το 80% των σημερινών θέσεων εργασίας θα έχουν αντικατασταθεί με άλλες και υπογράμμισε την αναγκαιότητα η δημόσια διοίκηση να προσαρμοστεί στα σύγχρονα δεδομένα προκειμένου να μη γίνει βαρίδι στην ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

  

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved