ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  ΦΑΚΕΛΟΣ | Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2023 Επιστροφή    
Μ. Βορίδης: Τον Σεπτέμβριο ο γραπτός διαγωνισμός προσλήψεων στον δημόσιο τομέα

Proslipsis.gr | Αθήνα 4.10.2021, 16:33

Τον προσεχή Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί ο γραπτός διαγωνισμός για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον δημόσιο τομέα, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

«Αν όλα πάνε καλά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, ο διαγωνισμός θα επιταχύνει σημαντικά την διαδικασία των προσλήψεων», πρόσθεσε ο υπουργός και εξήγησε γιατί: «Μέχρι τώρα οι προσλήψεις γίνονται ανά φορέα, χωρίς γραπτή διαδικασία, και λόγω αυτού απαιτείται πολύς χρόνος και για να «σηκωθούν» οι προκηρύξεις και για να γίνει η αξιολόγηση και για να εξετασθούν οι ενστάσεις. Ενώ με τον γραπτό διαγωνισμό του Σεπτεμβρίου τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Δεκέμβριο βαριά τον Ιανουάριο και θα έχουμε ουσιαστικά «κουμπώσει» τον κύκλο των προσλήψεων».

Ο κ. Βορίδης είπε επίσης ότι το 2022 θα γίνουν συνολικά 15.000 προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, τηρώντας την αναλογία μία πρόσληψη για κάθε αποχώρηση, μεταξύ των οποίων 4.000 νοσηλευτικού προσωπικού και πλέον των 700 ιατρών. Πρόσθεσε δε ότι θα μειωθεί κατά 10% ο αριθμός των εποχικών υπαλλήλων λόγω της εξορθολογικοποίησης των προσλήψεων τακτικού προσωπικού, η πλειονότητα των οποίων θα αφορά προσωπικό των κατηγοριών Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε και στον δεύτερο κύκλο κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, λέγοντας ότι θα ξεκινήσει σύντομα.

Σχετικά με τις πολεοδομίες, οι οποίες πριν από 11 χρόνια με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» προβλέπονταν να περάσουν από τις τότε νομαρχίες στους δήμους, κάτι που δεν έγινε μέχρι σήμερα παρά μόνο σε 210 δήμους, ο υπουργός είπε ότι πιθανότατα θα δοθεί μία τελευταία αλλά σύντομη παράταση, πριν ρυθμισθεί το θέμα οριστικά.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved