ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  ΦΑΚΕΛΟΣ | Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ 2023 Επιστροφή    
ΑΣΕΠ: Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών για τον γραπτό διαγωνισμό

Proslipsis.gr | Αθήνα 25.11.2021, 13:00

Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου, ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής κ. Μελέτιος -Αθανάσιος Δημόπουλος και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης και Πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνών Καθηγητής κ. Νικόλαος Βούλγαρης

Προγραμματική Συμφωνία που αφορά σε διετή συνεργασία για την ανάπτυξη εξειδικευμένων εργαλείων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την αξιολόγηση των υποψηφίων στις διαδικασίες προσλήψεων του ΑΣΕΠ υπέγραψαν σήμερα ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ Αθανάσιος Παπαϊωάννου, ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Μελέτιος - Αθανάσιος Δημόπουλος και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης και Πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνών Καθηγητής Νικόλαος Βούλγαρης

Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή, η Προγραμματική Συμφωνία περιλαμβάνει την εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος για την ανάπτυξη εξειδικευμένων εργαλείων αξιολόγησης υποψηφίων στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό προσλήψεων του ΑΣΕΠ (άρθρο 9 του Ν. 4765/2021).

Το εν λόγω ερευνητικό πρόγραμμα θα βασιστεί σε σύγχρονες τεχνικές και μεθόδους από τον χώρο της οργανωσιακής ψυχολογίας. 

Σημειώνεται ότι θα περιλαμβάνει ένα τεστ γλωσσικού συλλογισμού, ένα τεστ αριθμητικού συλλογισμού και ένα τεστ που θα αξιολογεί την αποτελεσματικότητα σε υποθετικές εργασιακές καταστάσεις (Situational Judgment Test – SJT). 
Τα εργαλεία που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας θα βοηθήσουν στην ακριβέστερη αξιολόγηση των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων των υποψηφίων.

Ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε: «Η συνεργασία του ΑΣΕΠ με έναν έγκριτο ακαδημαϊκό φορέα όπως το ΕΚΠΑ ενισχύει την επιστημονική εγκυρότητα της κρίσιμης διαδικασίας επιλογής προσωπικού στον δημόσιο τομέα με την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων αξιολόγησης. Το ΑΣΕΠ χτίζει πάνω στο κεκτημένο του για αντικειμενικές και διαφανείς διαδικασίες προσλήψεων στο Δημόσιο με την υιοθέτηση μεθόδων διαπίστωσης της καταλληλότητας των υποψηφίων που θα στελεχώσουν το ελληνικό Δημόσιο».

Ο κ. Δημόπουλος τόνισε από την πλευρά του: «Το Πανεπιστήμιο Αθηνών με πλέον των 184 ετών προσφορά έχει σήμερα ισχυρό αποτύπωμα και σε θέματα έρευνας αιχμής με διεθνείς συνεργασίες με πολλά πανεπιστήμια, καθώς και με πολλούς Φορείς. Είναι ιδιαιτέρως τιμητικό να μπορούμε να συνδράμουμε επιστημονικά φορείς και του Δημοσίου, όπως το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, που έχει σημαντικό έργο και αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία, υπηρετώντας πάντα τη διαφάνεια, τη δημοσιότητα, την αντικειμενικότητα και την αξιοκρατία». 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved