ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Eδώ Πανεπιστήμιο Επιστροφή    
Συνέδριο Made in China - 中国制造 στην Θεσσαλονίκη

Proslipsis.gr | Αθήνα 15.9.2021, 20:05

Το project «Made in China - 中国制造» ξεκινά να υλοποιεί το Ινστιτούτο Κομφούκιος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. 
 
Το project περιλαμβάνει τρία μέρη: «Hand-made», την παραγωγή πάνω από είκοσι ενδυμάτων εμπνευσμένων από τον κινέζικο πολιτισμό, «Custom-made», διεπιστημονικό συνέδριο σχετικά με τον κινέζικο πολιτισμό και «Tailor-made», έκθεση με τα ενδύματα που έχουν σχεδιαστεί.  
 
Το διεπιστημονικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 17 και 18  Σεπτεμβρίου 2021 και θα πλαισιωθεί από την έκθεση των ενδυμάτων και των σχεδίων που θα γίνει στον χώρο Le’ Cercle de Salonique (Βασ. Ηρακλείου 7, Θεσσαλονίκη), με έναρξη την 1η Οκτωβρίου 2021, και στη συνέχεια στο Ινστιτούτο Κομφούκιος του  ΑΠΘ, σε μέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου (http://confucius-institute.web.auth.gr/el/category/nea/) και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ομάδας. 
 
Έχοντας ως αφετηρία τον κινεζικό πολιτισμό και με αφορμή το «2021, έτος πολιτισμού και τουρισμού Ελλάδας-Κίνας», το συνέδριο έχει ως στόχο να αναπτυχθεί γόνιμος προβληματισμός και δημιουργικός διάλογος αναφορικά με τον ρόλο και τη σημασία των αρχών που διέπουν τους τρόπους παραγωγής των προϊόντων στην Κίνα ανά τους αιώνες. Θα φωτισθούν πτυχές της κινέζικης κουλτούρας και παράδοσης, όπως τις υποδέχονται ερευνητές/τριες τόσο από τον δυτικό κόσμο, όσο και ερευνητές/τριες που κατάγονται από την Κίνα.
 
Τα ενδύματα που θα παρουσιαστούν σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από τους/τις τελειόφοιτους/ες του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης της Σχολής Σχεδιασμού του ΔΙΠΑΕ.
 
 

ΠΙΝΑΚΑΣ
Η Επιστημονική-Οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου
 
Ρούλα Τσοκαλίδου, Καθηγήτρια,  Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Διευθύντρια από πλευράς ΑΠΘ του Ινστιτούτου Κομφούκιος
Chen Sen, δάσκαλος κινέζικης γλώσσας στο ΙΚ του ΑΠΘ
Zhang Qun, Καθηγητής SISU (Κίνα) και Κινέζος Διευθυντής του ΙΚ του ΑΠΘ
Χρύσα Παναγιωτίδου, βοηθός έρευνας στο ΙΚ του ΑΠΘ
Ελευθερία Στόικου, Εικαστικός, Επίκουρη  Καθηγήτρια, Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του ΔΙΠΑΕ
Βενετία Κουτσού,  Ενδυματολόγος/Σχεδιάστρια Μόδας,  Λέκτορας Εφαρμογών, Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του ΔΙΠΑΕ
Νίκος Μυκωνιάτης, Ιστορικός Τέχνης, επιστημονικός συνεργάτης, Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του ΔΙΠΑΕ
Ελιάνα Δημητρακοπούλου, εργαστηριακή συνεργάτιδα, Τμήμα Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του ΔΙΠΑΕ
Βίκυ Κερτεμελίδου, Αρχιτέκτων, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΔΙΠΑΕ
 
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved